[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۲۳۵۴
  • دوره جدید

تلفیق هنر و تمدن در «کهن‌دیار»، روزنامه شیراز نوین

 سعیدرضا امیرآبادی- گروه فرهنگ و هنر
مرضیه صالحی‌نژادفرد، مدیر نمایشگاه «کهن‌دیار» که در نگارخانه مهر و ماه حوزه هنری استان فارس برپا شده، گفت: هدف ما آشناکردن کودکان و نوجوانان با داستان‌های کهن ایرانی بود و با هنرنمایی هنرجویان و تربیت و آموزش تخصصی مدرسان آموزشگاه هنری قلم‌مو، آثار کودکان ‌و نوجوانان را در این نمایشگاه به معرض دید علاقه‌مندان گذاشتیم.
نمايشگاه گروهی کودک ‌و نوجوان با محوریت داستان‌های شاهنامه به نام «کهن‌دیار» در نگارخانه مهر و ماه حوزه هنری استان فارس از روز دهم اسفندماه افتتاح شد و تا نیمه‌های اسفند ساعت 6 عصر به کار خود پایان می‌دهد و این نمایشگاه در این روزها از ساعت 9 تا 18 پذیرای بازدیدکنندگان است.
در این نمایشگاه آثار متولدین دهه نود به نمایش گذاشته شده است. آثار این نمایشگاه به خوبی به تصویر درآمده بودند. به همین مناسبت گفت‌وگویی با خانم مرضیه صالحی‌نژادفرد مدیر نمایشگاه داشتیم که لوگوی آن براساس یکی از آثار کودکان طراحی و ایده گرفته شده است و در این نمایشگاه 57 اثر از 51 نفر به نمایش درآمده است که این آثار هم شامل کارهای طراحی و نقاشی و خوش‌نویسی بود. مرضیه صالحی‌نژادفرد فارغ‌التحصیل رشته نقاشی و ارتباط تصویری می‌باشد او از سال 80 تاکنون مشغول به تدریس این رشته است. همچنین مدیریت آموزشگاه قلم‌مو را بر عهده دارد. او در مورد نمایشگاه گفت: کارهایی که در این نمایشگاه به نمایش در آمدند ماحصل سال‌ها تدریس به هنرجویانی بوده است که حالا خود آن‌ها هنرمندان توانمندی هستند که این نمایشگاه با کارهای هنرجویان آن‌ها برگزار شده است. خاطرنشان کرد: مدرسان مجموعه ما همگی دارای تحصیلات آکادمیک هنر می‌باشند و آثار کاملاً نو و خلاقانه و بر اساس درک بچه‌ها از کاراکترها طراحی شدند.
برگزارکننده نمایشگاه «کهن‌دیار» درباره ایده شکل‌گیری این نمایشگاه بیان کرد: چون بچه‌های امروز خیلی درگیر فضای مجازی هستند و شاید کمی از فرهنگ اصیل ایرانی دور شده‌اند. هدفمان این بوده است که آن‌ها را با فرهنگ اصیل خودمان آشنا کنیم و تلاش براین بود که بچه‌ها را به کتاب‌خوانی برگردانیم و در نهایت بچه‌ها یک داستان را از شاهنامه انتخاب کرده و یک کاراکتر آن را به تصویر بکشند. کار را از تابستان ۱۴۰۳ با بچه‌ها شروع کردیم. در این مدت بچه‌ها از کاراکترهای موجود در فضای مجازی ایده می‌گرفتند، اما طرح ویژه خود را طراحی کرده و اتود می‌زدند و بارها‌و‌بارها اتودهای جدیدی می‌زدند تا کارها کم‌کم تکمیل شد. البته تعداد زیادی از کارها که خیلی خلاقانه و نو بود و کاملاً ذهنی ایجاد شده که با همان یک اتود در نمایشگاه به‌نمایش‌درآمده است.
صالحی‌نژاد‌فرد هدف خود از برگزاری این نمایشگاه را توانمندسازی کودکان و نوجوانان در نقاشی خوش‌نویسی، ایجاد اعتمادبه‌نفس در آن‌ها و افزایش آگاهی‌شان نسبت به کهن‌الگوها و داستان‌های اصیل ایرانی دانست و افزود: به دنبال این بودیم که کارها بدون دخالت مستقیم مدرسان و پدر و مادرها طراحی شود و طبق دیدی که خود کودک از شاهنامه و عناصر دیگر در اطرافش دارد طراحی‌اش را به پایان برساند.
این بانوی هنرمند با تأکید بر اینکه همه کارهای انتخابی برای ارائه در این نمایشگاه اولین تجربه کودکان و نوجوانان خلق‌کننده این آثار بوده است، درباره کیفیت آثار اظهار کرد: بچه‌ها هیچ ذهنیتی نداشتند و هرچه را که می‌دانستند از گفته‌های ما و تحقیقاتشان بود. برای همین کیفیت آثار را خوب ارزیابی می‌کنم. البته موضوعی هم که انتخاب کرده بودیم برای اینکه بچه‌ها بتوانند با آن ارتباط بگیرند کمی سخت بود؛ برای مثال بچه‌ها چیزی درباره ضحاک ماردوش و دیو نمی‌دانستند. برای همین من قبل از اینکه کاراکتر خود را طراحی کنند به آن‌ها می‌گفتم که درباره طرح انتخابی خودشان مطالعه کنند و آن را بنویسند تا آگاهی آن‌ها را در‌این‌باره افزایش دهم.
مرضیه صالحی‌نژادفرد در مورد دغدغه‌های خود گفت: در شیراز گالری فعال برای این‌گونه نمایش‌ها بسیار کم و به تعداد انگشتان دست است که همان‌ها هم خیلی هزینه‌های زیادی را برای نمایشگاه می‌خواهند. هنرمندانی که تازه ‌وارد این هنر می‌شوند نیازمند یک نمایشگاه ثابت با حمایت‌های دولتی هستند تا بتوانند آثار خود رابا دغدغه کمتر به نمایش بگذارند.
وی درباره حمایت از کودکان هنرمند این نمایشگاه در پایان بیان کرد: بعد از نمایشگاه برای کسب تجارب بهتر موقعیت‌های مختلفی را ارائه می‌دهیم تا در نمایشکاه‌های بعدی خلاق‌تر و توانمندتر اثار خود را به نمایش بگذارند و به دنبال پرورش خلاقیت و جسارت آن‌ها خواهیم بود.

 

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی