نقش خوابآلودگی در تصادفهای مرگبار، روزنامه شیراز نوین
صادقنیت، مدیرکل حوزه وزارتی وزارت بهداشت عنوان کرد:
نقش خوابآلودگی
در تصادفهای مرگبار
مدیرکل حوزه وزارتی وزارت بهداشت با بیان اینکه میزان مرگومیر ناشی از حوادث ترافیکی در سالهای اخیر نسبت به دوران کرونا افزایش یافته است، گفت: ۳۰ تا ۴۰ درصد تصادفهای مرگبار به دلیل اختلالات خواب روی میدهند.
خسرو صادقنیت در آیین افتتاحیه «سومین کنگره بینالمللی تازههای تروما» که در مرکز همایشهای رازی برگزار شد، گفت: هنگامی میتوانیم از پرداختن و توجه به تصادفات و آسیبهای ناشی از حوادث ترافیکی سخن بگوییم که به این حوادث دیدگاهی عادی نداشته باشیم. اگر تصادفات را مانند سقوط هواپیما قلمداد کنیم، شرایط مانند این است که تعداد قربانیانی که در حوادث ترافیکی هر چند هفته داریم، معادل سقوط هواپیماست. این در حالی است که به آمار و ارقام مرگومیر ناشی از حوادث ترافیکی توجه نمیشود.
مدیرکل حوزه وزارتی وزارت بهداشت در خصوص برگزاری سومین کنگره بینالمللی تازههای تروما گفت: من بر این باور هستم که برگزاری چنین کنگرههایی میتواند به موضوع تصادفات جادهای کمک کند.
وی افزود: پویش «نه به تصادف» با هدف کاهش حوادث ترافیکی برگزار میشود. بررسیها بیانگر این است که «خوابآلودگی» از علل اصلی بروز تصادف در کشور به حساب میآید؛ به نحوی که آمار و ارقام پلیس بیانگر این است که ۳۰ تا ۴۰ درصد تصادفهای مرگبار به دلیل اختلالات خواب روی میدهند. بیدار ماندن به مدت زیاد، بیخوابی، آپنه «اختلال خواب» به دلیل شبکاری جزو اختلالات خواب محسوب میشوند. نتایج یک مطالعه در ایالاتمتحده بیانگر این است که ۲۵ درصد مردم به اختلالات خواب مبتلا هستند. صادقنیت در خصوص نقش خواب در زندگی انسانها گفت: بررسیها بیانگر این است که انسانها یکسوم زندگی خود را در خواب سپری میکنند.
مدیرکل حوزه وزارتی وزارت بهداشت در خصوص نقش فرهنگسازی در کاهش مرگومیر حوادث ترافیکی اظهار کرد: اقداماتی مانند فرهنگسازی و اطلاعرسانیهای متعددی به منظور کاهش مرگومیر ناشی از حوادث ترافیکی در کشور انجام شده است. به طور مثال، ضرورت بستن کمربند ایمنی در سال ۱۳۸۵ در کشور ترویج یافت.
وی افزود: میزان مرگومیر ناشی از حوادث ترافیکی در دوران پاندمی کرونا کاهش یافت، بررسیها بیانگر این است که میزان مرگومیر ناشی از حوادث ترافیکی در دوران پاندمی کرونا کاهش یافت؛ به نحوی که این میزان به کمتر از ۲۰هزار نفر رسید. متأسفانه، میزان مرگومیر ناشی از حوادث ترافیکی در سالهای اخیر افزایش یافته و به بیش از ۲۰هزار نفر رسیده است.
صادقنیت در پایان با تأکید بر ضرورت انجام معاینه دورهای رانندگان گفت: انجام معاینات دورهای به منظور کاهش حوادث ترافیکی یک امر ضروری است. ارائه کارت سلامت به رانندگان میتواند یک اقدام برای کاهش آمار تصادفهای جادهای باشد. اغلب اختلالات خواب دیر تشخیص داده میشوند و به همین علت مردم با تأخیر به این اخلالات پی میبرند یا پزشکان این اختلالات را دیرهنگام تشخیص میدهند.
تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
خبرهای تصادفی روزنامه شیراز نوین