زنده به گور، روزنامه شیراز نوین
زنده به گور
جامعهای که دچار فقر مزمن شود، نشانی از تعالی و امنیت نخواهد داشت. 1404 میتواند آبستن گرانیهایی باشد که اقشار میانی جامعه را به سوی خط فقر و شاخص فلاکت رهسپار کرده و طبقه مظلوم فرودستان را زنده به گور کند. با هم سناریوهای اقتصادی روزها و ماههای اخیر را مرور کنیم.
زمزمههایی از افزایش نرخ حاملهای انرژی شنیده میشود و دولتمردان آن را مصرانه تکذیب میکنند؛ اما تجربه نشان داده همین زمزمههای ویرانگر به نوعی آغازگر سناریوی گرانی حاملهای انرژی است و گرانی سوخت به صورت لحظهای و انفجاری پیامدهای شوم خود را بر بازار میگذارد. البته در گذشته منوال بر این بود که روند تکذیب و تأیید افزایش نرخ بنزین بارها و بارها اتفاق افتاد تا به ناگاه در یک بامداد جمعه در حالی که هیچکس خبر نداشت، شاهد افزایش نرخ بنزین شدیم.
اگرچه دولتهای پیشین بارها و بارها وعده میدادند که گرانی بنزین به منزله جرقهای در انبار باروت نیست و بازار را با ابزارهای نظارتی پایش کرده و از فشار مضاعف به طبقه فرودست پیشگیری میکند؛ اما در عمل بازار و تولیدکنندگان حرفشنوی چندانی نداشتند و برای گرانی مترصد بهانهای بودند تا قیمتها رشد بیضابطهای داشته باشد. در نظر داشته باشیم که فشار بر صنعتگران مقارن با تعطیلی واحدهای تولیدی است و ازدیاد بیکاری به سلسلهای از آسیبهای اجتماعی نظیر طلاق، اعتیاد، بزهکاری و مواردی از این دست میانجامد.
البته باید در نظر داشت که دولت هم در مخمصه اقتصادی گرفتار آمده و راه چندانی برای تنفس و درآمدزایی ندارد. با این حال کابینه چهاردهم باید بر این حقیقت اشراف یابند که جامعه توان و بنیه چندانی برای تحمل افزایش نرخ حاملهای انرژی ندارد. چراکه گرانی سوخت به معنای رشد همه قیمتهاست و تبعات این گرانیهای را در سالهای پیش مشاهده کردهایم.
از سوی دیگر دولت چهاردهم هم نمیتواند امید چندانی به درآمدزایی از اصناف دل ببند. گروه عمدهای از اصناف و بازاریان روزها و ماههای زیادی را در شرایط رکود سپری کردند و در فصل مالیات بنیه چندانی برای درآمدزایی از آنها باقی نمانده است. به همین دلیل، تنها راه منطقی برای تقویت بنیه مالی دولت از دو شاهراه تقویت تولید داخل و تعامل با جهانیان میگذرد. در کشور پهناور ایران با انبوهی از ثروتهای خدادادی روبهرو هستیم که با مدیریت بهینه میتوان به رونق اقتصادی دست یافت و تولید ناخالص ملی را دگرگون کرد.
در کریدور خارجی هم اگر به توافق پایدار و عزتمندی با جهانیان دست یابیم، شاهد رونق در عرصههای گردشگری و صنعتی خواهیم بود و بسیاری از مردم دیگر چشمانتظار یارانههای ناچیز دولت و بستههای حمایتی و معیشتی که نیاز چندروزه آنها را تأمین میکند، نمیمانند.
به همین دلیل، باید به کابینه چهاردهم هشدار داد که برای درآمدزایی از روشهای سنتی و فسیلی و البته بحرانزا اجتناب کرده و با نگاهی کلانتر عزم مدیریت شرایط سخت را داشته باشد. به طور حتم با مهار گرانی و افسار زدن بر نرخ تورم شاهد همکاری دوچندان مردم با اهالی پاستور و بهارستان خواهیم بود و جایگاه دولت و مجلس انقلابی در جامعه مستحکم
میگردد.
از همین رو سال 1404 از یک سو میتواند سال سخت طبقه میانی و زنده به گوری فرودستان باشد یا در سوی مقابل ایران را به سوی رشد و قدم زدن در دهکده جهانی هدایت کند. همانند همیشه در برهه سرنوشتسازی به سر میبریم!
تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
خبرهای تصادفی روزنامه شیراز نوین