زولبیا بامیه جزو شیرینیها پر طرفدار میان ایرانیها میباشد این شیرینیها مانند گوش فیل اصلیت هندی دارند. شما میتوانید این شیرینیهای محبوب در ماه رمضان را در خانه تهیه کنید و از طعم بینظیر آن لذت ببرید.
مواد لازم برای شربت زولبیا و بامیه
مواد لازم برای شربت: مقدار مواد
شکر: ۲ لیوان
زعفران دمکرده: ۱ قاشق غذاخوری
گلاب: یکچهارم لیوان
آب: ۱٫۵ لیوان
آبلیمو: یکدوم قاشق چایخوری
طرز تهیه شربت زولبیا و بامیه
مرحله اول :
برای تهیه شربت زولبیا بامیه ابتدا یکونیم لیوان آب را به همراه 2 لیوان شکر در قابلمهایی ریخته و با حرارت کم روی شعله قرار دهید و با قاشق شروع به هم زدن کنید تا زمانی که شکر کاملاًً آب شود.
مرحله دوم :
در ادامه زعفران دمکرده را به همراه گلاب و آبلیمو به شهد اضافه کرده و صبر کنید تا شربت به قوام رسیده و غلیظ شود.
مرحله سوم :
بعداز اینکه شربت غلیظ شد آنرا از روی حرارت بردارید و صبر کنید تا خنک شود.
مواد لازم برای تهیه زولبیا
آرد سفید: ۱ قاشق غذاخوری
گلاب: ۱ قاشق غذاخوری
اسانس هل: ۲ قطره
نشاسته: ۵۰ گرم
ماست: یکچهارم لیوان
کره: یکدوم قاشق چایخوری
جوششیرین: یکچهارم قاشق چایخوری
روغن مایع: به اندازه کافی
طرز تهیه زولبیا
مرحله اول :
برای تهیه زولبیا ابتدا نشاسته و ماست را بهوسیله همزن به خوبی ترکیب کنید تا مایع مورد نظر یکدست شود.
مرحله دوم :
بعداز گذشت 5 دقیقه به آن یک قاشق چایخوری روغن به مایع اضافه کنید و شروع به مخلوط کردن بکنید.
مرحله سوم :
پساز مخلوط کردن کامل مواد، گلاب و جوششیرین و زعفران را به مواد اضافه کنید و شروع به همزدن بکنید تا مواد ترکیب شوند.
مرحله چهارم :
حال آرد را الک کرده و به همراه جوششیرین به مواد اضافه کنید و هم بزنید.
مرحله پنجم :
این مواد باید جوری مخلوط و یکدست گردد که قابلیت ریزش از قیف را داشته باشد. مواد را در قیف ریخته و درون روغن داغ با فرم دهی هر دو طرف آنرا به خوبی سرخ میکنیم که بهترین مدت زمان برای آماده شدن زولبیا 10 دقیقه است.
مواد لازم برای بامیه خانگی
آرد: یکدوم پیمانه
شکر: ۱ قاشق غذاخوری
تخممرغ: ۱ عدد
کره: ۲۵ گرم
آب: یکدوم پیمانه
بکینگپودر: یکچهارم قاشق چایخوری
روغن مایع: به اندازه کافی
طرز تهیه بامیه
مرحله اول :
برای تهیه بامیه ابتدا آب را بجوشانید و به آب درحال جوش بر روی شعله ملایم روغن یا کره را اضافه کنید و مخلوط کنید.
مرحله دوم :
در این مرحله بکینگپودر را با آرد مخلوط کرده و به آب درحال جوش اضافه کنید و خوب هم بزنید تا خمیر تقریباً سفتی آماده شود.
مرحله سوم :
بعداز اینکه خمیر کمی سرد شد تخممرغها را به آن اضافه کنید و خمیر را خوب ورز داده تا نرم شود در ادامه میتوانید یک قاشق از شربت بامیه هم به خمیر اضافه کنید.
مرحله چهارم :
خمیر را توسط قیف بهصورت دایرهدایره درون ظرف مورد نظر ریخته و سرخ کنید و بعداز سرخ شدن از درون روغن بیرون آورده و داخل شربت میاندازیم به مدت چند دقیقه.
نکات کلیدی برای ترد شدن زولبیا بامیه
روغن جامد باعث سفت شدن زولبیا میشود. پس سرخ کردن زولبیا بهتر است از روغن مایع استفاده کنید.
شربت بامیه باید غلظت عسل را پیدا کند. به همین دلیل تمام مواد شربت باید باهم به مدت یک ربع بجوشند.
اگر شربت داغ باشد و یا سفت نباشد بامیه و زولبیا خمیر میشوند.
حتماً داخل شربت بامیه آبلیمو بریزید تا شکرک نزند.
در طرز تهیه زولبیا از قیفهای یک بار مصرف نیز میتوان استفاده کرد فقط قطر تقریبی این قیفها باید 7 میلیمتر باشد.
زولبیا را بعداز اینکه سرخ کردید بلافاصله درون شربت بار بیندازید تا شربت به خوبی به خورد زولبیا برود.
شعله گاز برای سرخ کردن زولبیاها باید کم و ملایم باشد.
مواد را بعداز درست کردن 2 یا 3 زولبیا مجدداً مخلوط کنید.
ماسوره آچاری برای درست کردن بامیه بهتر است.
در هنگام سرخ کردن بامیهها دقت کنید بامیههای زیادی داخل روغن نیندازید چون باید بین بامیهها فاصله باشد تا بخار بامیهها باعث نرم شدن آنها نشود.
بامیهها را خوب سرخ کنید تا کاملاًً قهوهای تیره شوند.
گلوکز باعث میشود بامیهها نرم نشوند به همین دلیل حتماً داخل شربت بامیه از آن استفاده کنید.
گلوکز را میتوانید از لوازم قنادی تهیه کنید و یک قوطی آن برای چندینبار شربت درست کردن کافیست.
در ضمن گلوکز بیرنگ مناسبتر است.
بامیهها را حدود هفت تا هشت ساعت بعد پخت نپوشانید و بدون روکش داخل یخچال بگذارید تا نرم نشوند.