[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۲۳۵۴
  • دوره جدید

دیابتی‌هایی که می‌خواهند روزه بگیرند بخوانند، روزنامه شیراز نوین

یک کارشناس بهبود تغذیه گفت: بیماران دیابتی که روزه می‌گیرند باید با تنظیم داروهای مصرفی خود زیرنظر پزشک در وعده‌های سحر و افطار، رژیم غذایی مخصوص خود را در افطار و سحر رعایت کرده و در مصرف غذاهای شیرین که در ماه مبارک رمضان در وعده افطار استفاده می‌شود، دقت و میزان توصیه‌شده توسط مشاورین تغذیه را رعایت کنند.
به‌گزارش بهداشت نیوز، سارا ساروخانی اظهار کرد: با توجه به اینکه روزه‌داری در سبک زندگی افراد تغییراتی مانند گرسنگی طولانی‌مدت، عدم مصرف داروهای خوراکی، تغییر ساعت خواب را ایجاد می‌کند، در این دوره افراد دیابتی ممکن است نوسانات قندخون بیشتری را تجربه کنند.
وی با بیان اینکه نوسانات قندی در افراد دیابتی به شکل افت قندهای مکرر یا افزایش قند صورت می‌گیرد، گفت: لازم است که افراد مبتلا به دیابت که تمایل به روزه‌داری دارند، پیش از روزه‌داری با پزشک مشورت کند و درصورتی‌که شرایط جسمی‌ و کنترل قندخون در افراد دیابتی مناسب باشد و از نظر پزشک مشکلی وجود نداشته باشد، این عزیزان می‌توانند روزه بگیرند.
این کارشناس تغذیه با تأکید بر اینکه افراد دیابتی به‌هیچ‌وجه بدون مشورت با پزشک، روزه نگیرند، بیان کرد: روزه‌داری بدون تأیید پزشک برای دیابت می‌تواند چالش‌های زیادی را به همراه داشته باشد و فرد دیابتی را در معرض برخی خطرات ازجمله دیابت‌های پیشرفته قرار دهد.
وی افزود: معمولاً درصورتی‌که مدت ابتلا به دیابت در افراد بالاتر از ۱۰ سال باشد، روزه‌داری به آنان توصیه نمی‌شود؛ همچنین افرادی که افت قند را به‌صورت روزانه یا چند مرتبه در هفته تجربه می‌کنند، ممکن است با روزه گرفتن، احتمال افت قند شوند و دفعات آن افزایش یابد.
ساروخانی با اشاره به عوارض دیابت بر روی قلب، عروق و کلیه تصریح کرد: افرادی که به‌واسطه دیابت دچار مشکلات قلبی و کلیوی شدند تحت هیچ شرایطی مجاز به روزه‌داری نیستند.‌
وی با بیان اینکه بزرگ‌ترین چالش افراد دیابتی افت قندها و قندهای بالای مکرر در طول روزه‌داری است، اظهار کرد: افراد دیابتی که با توصیه پزشک می‌توانند فریضه روزه‌داری را به‌جای بیاورند باید نسبت به تغذیه خود توجه ویژه داشته باشند یکی از آن نکات این است که مقدار کالری دریافتی روزانه را بین وعده سحر و افطار و در صورت نیاز به یک یا دو میان‌وعده تقسیم کنند.
این کارشناس سلامت ادامه داد: برای دیابتی‌ها میزان مصرف کربوهیدرات ۴۵ تا ۵۰ درصد و میزان مصرف پروتئین ۲۰ تا ۳۰ درصد و همچنین میزان مصرف چربی ۳۵ درصد مجاز است‌.
وی تصریح کرد: نانی که دیابتی‌ها مصرف می‌کنند، باید تهیه شده از غلات کامل باشد و حتماً سبزی و سالاد بسیاری مصرف کنند. همچنین از مصرف غذاهای حاوی سطوح بالای اسید چرب مثل کره‌های پرچرب، پیتزا، میان وعده‌های سرخ‌شده در روغن زیاد امتناع کنند.
ساروخانی در پایان گفت: مصرف شیر، ماست، پنیر، کشک و دوغ برای افراد مبتلا به دیابتی که مجاز به روزه‌گیری هستند توصیه می‌شود چرا که مصرف این اقلام علاوه بر تأمین کلسیم و فسفر و بخشی از پروتئین، ویتامین‌های گروه B به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می‌کنند.

 

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی