پویش «نه به تصادف» همت جمعی برای کاهش تصادفات، روزنامه شیراز نوین
طرح ملی پویش «نه به تصادف» با هدف کاهش سوانح جادهای این روزها به یکی از پویشهای پراستقبال تبدیل شده و با توجه به تبلیغات محیطی و رسانهای بر سر زبان خیلی از مردم جاری شده است، ازآنجاکه استان فارس جزو سه استان برتر کشور در حوزه سوانح رانندگی است اجرای پویش«نه به تصادف» اقدامی مناسب، هدفمند و مشارکتی برای کاهش این حوادث خواهد بود.
تصادفات جادهای یکی از چالشهای اصلی حوزه سلامت در ایران است و سالانه جان هزاران نفر را میگیرد و عمیقاً جوامع مختلف سراسر کشور را تحتتأثیر قرار میدهد. این حوادث قابلپیشگیری، با بیش از ۲۰هزار مرگومیر تنها در سال ۲۰۲۳، بهطور نامتناسبی بر جوانان تأثیر میگذارد و باعث رنجهای عمیق انسانی و فشار اقتصادی بسیار قابلتوجهی میشود.
کمپین (پویش) «نه به تصادف» که از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی آغاز شده، گامی اساسی در جهت پرداختن به این موضوع حیاتی است.
طبق اعلام متولیان دانشگاه علومپزشکی فارس، حوادث و سوانح ترافیکی، یکی از سه علت مرگومیر در کشور به شمار میرود، استان فارس در زمینه تصادفات و جانباختگان تصادفات جزو سه استان نخست کشور است و در ۹ماهه نخست سال، بیشترین آمار تصادفات را داشته است. با توجه به وسعت جغرافیایی و محورهای ارتباطی در فارس، آمار تصادفات از نظر عددی در استان بالا است و بدون تردید پویش ملی «نه به تصادف» راهی برای کاهش حوادث ترافیکی و جادهای و حفظ جان هموطنانمان در سراسر کشور و به تبع آن استان فارس است. فارس با دارا بودن حدود ۲۱هزار کیلومتر راه اصلی، فرعی و بزرگراهی، بیشترین طول راههای کشور را بهخود اختصاص داده و به گفته برخی کارشناسان امر این مسئله از دلایل بالا بودن آمار حوادث جادهای در این استان و صدرنشینی فارس
بر جدول حوادث ترافیکی کشور است.
پویش ملی «نه به تصادف»؛ عزم و همت جمعی برای کاهش تصادفات
رئیس دانشگاه علومپزشکی شیراز در زمینه اجرای پویش ملی «نه به تصادف» گفت: از یازدهم اسفند ۱۴۰۳ از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی پویشی با عنوان «نه به تصادف» بهعنوان پویش ملی ایمنی و سلامت سفر راهاندازی شده که لازم است با هماهنگی و همفکری بینبخشی ضمن اجرای هرچه بهتر این پویش در استان فارس، برای کاهش حوادث و سوانح جادهای و ترافیکی تلاش کنیم. دکتر سیدبصیر هاشمی افزود: آمارها نشان میدهد هرساله حدود ۲۰هزار نفر در اثر تصادفات جان خود را از دست میدهند و ۸۰۰هزار نفر مصدوم میشوند و با توجه به وسعت جغرافیایی و محورهای ارتباطی در فارس، آمار تصادفات از نظر عددی در استان بالا است و جزو استانهای با آمار بالا در این زمینه هستیم. وی اظهار امیدواری کرد با بررسی و ارائه راهکارهای مؤثر برای پیشگیری از تصادفات و فرهنگسازی در زمینه رانندگی صحیح با رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی، ضمن اجرای مناسب پویش ملی «نه به تصادف»، به حفظ جان انسانها بهویژه در ایام نوروز که شاهد بیشترین مسافرتها هستیم، کمک شود.
رئیس دانشگاه علومپزشکی شیراز ابراز کرد: سرعت بیش از حد، سبقت غیرمجاز، رانندگی ناایمن، کمدقتی در رانندگی و صحبت با تلفن ازجمله عوامل انسانی مؤثر در تصادفات فوتی استان فارس محسوب میشود.
رئیس دانشگاه علومپزشکی شیراز تأکید کرد: موضوع پیشگیری از حوادث و سوانح رانندگی موضوعی بینبخشی است و لازمه اجرای بهتر پویش ملی «نه به تصادف» نیز همراهی و هماهنگی سایر ادارات و دستگاههای استان با مجموعه سلامت است و همگرایی دستگاههای مرتبط به کاهش آمار تصادفات و جانباختگان حاصل از تصادفات، منجر میشود. هاشمی با اشاره به اینکه بیشترین آمار جانباختگان تصادفات را گروه سنی ۱۸ تا ۳۰ سال شامل میشود، تأکید کرد: همه ما مسئولیت همگانی داریم که در هر سازمان و دستگاه اجرایی بهنوبه خود برای کاهش آمار تصادفات و تلفات بهویژه در قشر جوان بهعنوان نیروهای مولد کشور، تلاش کنیم.
او همچنین کاهش تصادفات را سبب صرفهجویی در منابع کشور در حوزههای مختلف دانست.
وی ادامه داد: سال گذشته وزارتخانه ۱۳ دستگاه آمبولانس به دانشگاه علومپزشکی استان اهدا کرده و هفت دستگاه آمبولانس دیگر نیز توسط خیران تهیه شده است که اکنون در حال فعالیت هستند.
میانگین مرگومیر تصادفات در فارس سالانه به ۱۵۰۰ تا ۲۰۰۰ نفر میرسد
معاون بهداشت دانشگاه علومپزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز با اشاره به اینکه حوادث و سوانح ترافیکی، یکی از سه علت مرگومیر در کشور به شمار میرود، گفت: فارس در زمینه تصادفات و جانباختگان تصادفات جزو سه استان نخست کشور است و در ۹ماهه نخست سال، بیشترین آمار تصادفات را داشته که لازم است در این زمینه با همفکری و هماندیشی بینسازمانی برای کاهش تصادفات اقدام شود.
«اورنگ ایلامی» با ارائه آمار مقایسهای تصادفات در ایران و جهان، اضافه کرد: در بسیاری از کشورهای دنیا با فرهنگسازی و اقدامات مناسب، آمار تصادفات روبهکاهش است. وی بیان کرد: سال ۱۴۰۱ در استان فارس مجموع جانباختگان تصادف یکهزار و ۶۱۴ نفر، سال ۱۴۰۲
یک هزار و ۵۶۷ نفر و ۶ ماه نخست سال ۱۴۰۳ هم ۷۸۲ نفر بوده است. ایلامی تأکید کرد: چهار عامل مهم در تصادفات تأثیرگذار است که شامل ۵۲ درصد عامل انسانی، ۲۰ درصد راهها، ۱۲ درصد وسایل نقلیه و ۱۶ درصد شرایط محیطی نامناسب است.
بهبود وضعیت زیرساختهای درمانی و بهداشتی به نجات جان تصادفیها کمک خواهد کرد
معاون درمان دانشگاه علومپزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز نیز با بیان اینکه مهمترین علت در تصادفات را عامل انسانی شامل میشود بر لزوم اجرای راهکارهای مناسب برای جلوگیری از رانندگی پرخطر و فرهنگسازی در جامعه در راستای کاهش حوادث و سوانح رانندگی، تأکید کرد. «امین نیاکان» ابراز کرد: با وجود افزایش هفت درصدی ورودی تصادفیها در بیمارستانهای استان فارس، حدود ۳۰ درصد مرگومیرهای بیمارستانی کمتر شده است.وی ادامه داد: سال گذشته یکهزار و ۵۰۰ نفر از هماستانیهایمان در تصادفات فوت شدند، بدون تردید افزایش پایگاههای خدماترسانی، تجهیز کردن بیمارستانها به وسایل جدید منجر به نجات جان هموطنان بیشتری خواهد شد.
دعوت رئیس دانشگاه علومپزشکی شیراز برای پیوستن به پویش ملی «نه به تصادف»
رئیس دانشگاه علومپزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز با اشاره به آغاز اجرای پویش ملی «نه به تصادف» از یازدهم اسفند سال جاری، از عموم مردم دعوت کرد با رعایت اصول رانندگی ایمن، به این پویش ملی بپیوندند.
«سیدبصیر هاشمی» با بیان اینکه پویش ملی «نه به تصادف»، در آستانه فرارسیدن تعطیلات نوروزی و به ابتکار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و با مشارکت دیگر سازمانهای مرتبط راهاندازی شده است، این اقدام را نقطهای امیدبخش برای افزایش آگاهی عمومی نسبت به اهمیت توجه به راهکارهای پیشگیری از بروز سوانح ترافیکی و کاهش وقوع اینگونه حوادث در سطح کشور برشمرد.
وی یکی از چالشهای کشور را آمار روزانه سوانح ترافیکی دانست که متأسفانه بیشترین قربانیان این حوادث را گروه سنی جوانان کشور تشکیل میدهند و افزود: بیتردید مقابله با این چالش در کنار اقدامات زیرساختی، نیازمند ارادهای همگانی در این زمینه است که این امر ضرورت افزایش آگاهی و دانش عمومی در رابطه با راهکارهای رانندگی ایمن را ضروری میسازد.
هاشمی راهاندازی این پویش ملی را گامی در این زمینه عنوان کرد که علاوه بر سیاستگذاران و نهادهای دولتی؛ رانندگان وسایل نقلیه شخصی و عمومی، کودکان بهعنوان گروه آسیبپذیر در سوانح ترافیکی، جوانان، موتورسواران و دوچرخهسواران را نیز بهعنوان گروه هدف تعریف کرده است. رئیس دانشگاه علومپزشکی شیراز با اشاره به آمارهای حوادث سال ۱۴۰۲ که با جان باختن بیش از ۲۰هزار هموطن ایرانی همراه بوده است، این آمار را تلخ و ناگوار توصیف کرد و گفت: پیشگیری از بروز و تکرار این وقایع که خانوادههای بسیاری را سوگوار کرده، تنها با مشارکت یکایک ما و اقدام آگاهانه و عملیاتی در زمینه رانندگی ایمن و بیخطر محقق میشود. وی پویش ملی «نه به تصادف» را فرصتی ارزیابی کرد که بتوانیم نسبت به حوادث رانندگی، هوشمندانهتر اقدام کرده و هرکدام با رعایت بیشتر اصول و نکتههای رانندگی ایمن، در پیشگیری از بروز سوانح برای خود و دیگران سهیم شویم. هاشمی ابراز امیدواری کرد با راهاندازی این پویش ملی که تا بیستم فروردین ۱۴۰۴ ادامه دارد، تعطیلات نوروزی امسال شاهد کاهش چشمگیر بروز سوانح ترافیکی و حفظ جان یکایک هموطنان باشیم.
وی ضمن اعلام همبستگی خانواده سلامت فارس با پویش ملی «نه به تصادف»، از عموم مردم خواست با اقداماتی نظیر بستن کمربند، پرهیز از استفاده از تلفن همراه حین رانندگی، عمل به قوانین رانندگی، پرهیز از رانندگی در حالت خوابآلودگی، پرهیز از رانندگی در حالت عصبانیت و پرهیز از سرعت غیرمجاز، در این پویش ملی و پیشگیری از بروز سوانح تلخ رانندگی، سهیم شوند.
تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
خبرهای تصادفی روزنامه شیراز نوین