بانگ مظلومیت زرقان از تهدیدهای سلامت، روزنامه شیراز نوین
شهردار و اعضای شورای اسلامی شهر زرقان اعتراض شدید خود را نسبت به حذف عوارض آلایندگی پالایشگاه شیراز اعلام نموده و خواستار برقراری مجدد آن شدند. در پی حذف عوارض آلایندگی پالایشگاه شیراز مبتنی بر موضوع خوداظهاری صنایع، این مسئله مورد اعتراض شدید اعضای شورای شهر و شهردار زرقان قرار گرفته است و آنها خواستار برقراری این حق و پرداخت آن از جانب پالایشگاه شیراز شدند.
با ضعف در حوزه اجرای قوانین آلایندگی روبهرو هستیم
رئیس شورای اسلامی شهر زرقان در این رابطه اظهار داشت: در رابطه با آلایندگی صنایع، قوانین متقنی وجود دارد؛ ولی متأسفانه این قوانین در اجرا ضعف دارد و قانون آنگونه که شایسته است، عملی نمیشود و امروز شاهدیم تنها صنعت غولپیکر منطقه یعنی پالایشگاه شیراز نیز از فصل سوم امسال، با توجه به موضوع خوداظهاری از پرداخت عوارض آلایندگی معاف شده است. قاسم جمالی افزود: حذف عوارض آلایندگی پالایشگاه شیراز با توجه به آلاینده بودن این صنعت، ظلمی فاحش در حق مردم زرقان است و ما خواستار این هستیم که تعریف جدیدی از برنامه خوداظهاری صنایع ارائه شود؛ چراکه یکی از سستترین و بیمنطقترین برنامهها در این راستا میباشد که حتی فریاد رئیس سازمان محیطزیست را نیز درآورده است. جمالی ادامه داد: این در حالی است که کارشناس ما در کمیسیون بند 20 آلایندگی پالایشگاه را تأیید میکند؛ اما بنا بر برنامه خوداظهاری، پالایشگاه از جرگه آلاینده بودن خارج میشود.
پالایشگاه از خدمترسانی به مردم منطقه غفلت نکند
رئیس شورای اسلامی شهر زرقان با بیان اینکه در حال حاضر صنایع میزان آلایندگی خود را از آزمایشگاه معتمد محیطزیست درخواست میکنند، بیان داشت: امروز پالایشگاه شیراز از با کیفیتترین آب منطقه برای تولید خود استفاده میکند و انتظار ما این است که متناسب با آن به مردم نیز خدمات دهد. او افزود: پرسش ما از مسئولان استان این است که بود یا نبود صنعت غولپیکر پالایشگاه برای مردم زرقان نباید فرق کند؟ ما نماینده مردم هستیم و آمدهایم از حق آنها دفاع کنیم و از نمایندگان مجلس تقاضا داریم این موضوع را پیگیری کنند؛ چراکه مردم از آنها توقع دارند. ضمن اینکه این موضوع مطالبه جدی ما از استاندار فارس است.
پرداخت عوارض آلایندگی پالایشگاه شیراز برای زرقان حیاتی است
در ادامه شهردار زرقان نیز با اشاره به تبعات عدم پرداخت عوارض آلایندگی پالایشگاه شیراز برای شهرستان زرقان اظهار داشت: 250 هکتار فضای سبزی که نقش سپر حفاظتی در برابر آلودگی ناشی از پالایشگاه را بازی میکند، امروز با همین عوارض آلایندگی نگهداری میشود و قطعاً با حذف عوارض آلایندگی ضرباتی جدی به این پارک جنگلی وارد خواهد شد. محمود صانعی بر لزوم رعایت مسئولیت اجتماعی صنایع بزرگ تأکید کرد و گفت: بسیاری از صنایع بزرگ در کشور و جهان به صورت خودجوش اقدام به پرداخت عوارض جهت منطقه فعالیت خود میکنند؛ چراکه بقای آنها در گروی تعامل و جلب رضایت عمومی است که از مسئولان پالایشگاه شیراز انتظار میرود با توجه به فعالیت گسترده خود، این موضوع را مدنظر داشته باشند. صانعی واکنشهای اجتماعی گسترده به این تصمیم و نارضایتی عمومی را یکی دیگر از تبعات عدم پرداخت عوارض آلایندگی پالایشگاه شیراز عنوان کرد و گفت: حذف ناگهانی این درآمد بدون پیشبینی جایگزین در ساختار عملکردی شهرداری اثرات مخربی خواهد گذاشت که تعدیل و کاهش نیرو قطعاً ازجمله آنها خواهد بود.
زرقان تحتتأثیر مستقیم آلایندگی پالایشگاه است
شهردار زرقان همچنین گفت: جدا از مسائل اجتماعی، اطلس آلایندگی شهرداری زرقان نشان میدهد که مرکز شهر زرقان به صورت مستقیم از آلایندههای پالایشگاه همچون بنزن و تولوئن متأثر میشود. نتایج علمی نیز میگوید میزان این مواد شیمیایی مضر در هوای زرقان بیش از حد مجاز است و خروج پالایشگاه از فهرست صنایع آلاینده بدون بررسی دقیقتر و انجام پالایش مستقل سلامت عمومی شهروندان را تهدید میکند. صانعی نیاز به بازبینی فرایند خوداظهاری و نظارت دقیقتر بر موضوع را خواستار شد و گفت: اینکه پالایشگاه صرفاً با یک فرایند خوداظهاری از لیست صنایع آلاینده خارج شود، بدون انجام پایشهای مستقل و ارزیابی دقیق توسط سازمان محیطزیست، یک ایراد است و باید این فرایند دقیقتر و علمیتر صورت بگیرد. شهردار زرقان در پایان نیز اظهار داشت: حذف عوارض آلایندگی پالایشگاه شیراز بدون در نظر گرفتن اثرات منفی زیستمحیطی، اجتماعی و اقتصادی آن بر شهر زرقان نیازمند بررسی مجدد و اصلاح است؛ لذا از مسئولان ذیربط تقاضا داریم در سریعترین زمان ممکن نسبت به بازبینی این تصمیم و برقراری مجدد عوارض آلایندگی پالایشگاه اقدام کنند.
پرسشهای بیجواب در برابر حذف عوارض آلایندگی
رستمزاده عضو شورای شهر زرقان نیز در این نشست گفت: حذف عوارض آلایندگی عملاً باعث نابودی شهر زرقان خواهد شد و مشخص نیست روی چه حسابی عوارض را حذف کردند. او افزود: در همهجای کشور حق مردم از محل عوارض آلایندگی پرداخت میشود، اما نمیدانیم در زرقان چرا اینگونه با موضوع برخورد میشود. رستمزاده در پایان گفت: از نمایندگان مجلس نیز توقع داریم حق مردم را به خودشان برگردانند و با قاطعیت این موضوع را پیگیری نمایند.
صدای مردم مظلوم زرقان شنیده شود
شاروندی عضو دیگر شورا نیز اظهار داشت: رسالت رسانه رساندن صدای مردم به مسئولان است و توقع داریم صدای مردم مظلوم زرقان نیز به مسئولان رسانده شود.
او افزود: مردم زرقان سالیان سال است که موردظلم واقع شدهاند و از زمانی که ارزش افزوده شهرستان به صورت استانی توزیع شد، این مسئله محسوس بود و این در حالی است که 24 درصد صنایع در زرقان است. شاروندی تصریح کرد: نمایندگان باید صدای مردم باشند و انتظار داریم حضور بیشتری در شهرستان داشته باشند و شهر زرقان را شهر خود بدانند و بدانند عوارض حق مسلم مردم است. شاروندی در پایان خاطرنشان کرد: به نمایندگی از مردم اعلام میکنیم همهجوره پای حق مردم در این خصوص ایستادهایم.
پالایشگاه حق همسایگی را رعایت کند
خواجه عضو دیگر شورا نیز اظهار داشت: در زرقان انواع آلایندهها وجود دارد و پالایشگاه 3 درصد فرآوردههای نفتی کشور را تأمین میکند؛ لذا نمیتواند آلایندگی نداشته باشد. او افزود: از مسئولان پالایشگاه انتظار میرود حق همسایگی را رعایت کرده و حق مردم را ادا کنند. خواجه تصریح کرد: بدسلیقگی و ضعف قانونی در بحث خوداظهاری شرکتها کاملاً مشهود است و امیدواریم با پیگیری نمایندگان و مسئولان این مشکل برطرف شود.
مسئولان به یاری اهالی زرقان بیایند
نجاتی عضو دیگر شورا نیز در سخنانی اظهار داشت: مشخص نیست مبتنی بر چه اسنادی پالایشگاه جزو صنایع آلاینده نیست و این برای ما جای تعجب است. او افزود: عوارض آلایندگی حق مردم است و از نمایندگان و استاندار درخواست داریم مسائل زرقان را با حساسیت ویژه رصد کنند. نجاتی خاطرنشان کرد: به عنوان نماینده مردم اعلام میکنم حق مردم این شهر که بهترین منابع خود را در اختیار صنایع قرار دادهاند، این نیست؛ چراکه هیچ بهرهای از آن ندارند. او در پایان نیز گفت: نیاز به یک کار ضربالاجلی و بدون فوت وقت است و هر 4 نماینده باید پیگیر باشند تا حق مردم زرقان ضایع نشود.
تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
خبرهای تصادفی روزنامه شیراز نوین