[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۲۳۵۴
  • دوره جدید

امروز جای رقابت‌های جناحی نیست‌، روزنامه شیراز نوین

به گزارش ایسنا، نماینده ولی‌فقیه در استان فارس با تأکید بر اینکه باید بسیار منسجم‌تر از این باشیم، چون امروز جای رقابت‌های جریانی و جناحی به این شدت نیست و همه دست به دست هم دهیم و پای این کار بیاییم تا کشورمان را از این آفات حفظ کنیم، گفت: دشمنان به دنبال محاصره کامل ایران هستند و اگر محکم بایستیم به لطف خدا پیروز خواهیم شد. آیت‌الله لطف‌الله دژکام روز ۱۸ اسفند در محفل انس و همدلی جمعی از کارکنان، اساتید و هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به منویات مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه اهل فضل و عمل باید جامعه‌پردازی کرده و برای نیازهای کشور و امت اسلامی فکر کنند، گفت: چون تجربه قبلی در زمینه جامعه‌پردازی نداریم، ابتدا باید تفکر کرده و در ادامه طرح و راه‌حل پیشنهاد شود، آزمایشات انجام شده و در نهایت به مرحله عملیات برسد. امروز در ‌مواردی مانند مسائل اجتماعی، سیاسی و اقتصادی با چنین معضلی مواجه هستیم. وی با اشاره به اینکه دانش‌آموختگان اهل فضل و هنر هستند، افزود: هر زمان مجموعه فرهیختگان ملت آستین بالا می‌زنند، عموم مردم آرام و اقناع می‌شوند و راه‌حل برای مشکلات پیدا می‌شود. اما اگر دانش‌آموختگان خود را کنار بکشند، مردم نقطه اتکا و اعتماد خود را از دست می‌دهند و ممکن است با هر تحریک و تبلیغی مواجه شویم و جامعه از آرامش خود محروم شود.
شهر نیاز به دین‌شناس دارد
آیت‌الله دژکام با اشاره به سخن امام صادق(ع) مبنی بر اینکه هر شهری نیاز به فقیه کاملاً عالم به مسائل دین و خداترس دارد، تصریح کرد: شهر دین‌شناس می‌خواهد و فقیه، غیر از مداح و منبری است. همه در جای خود ارزشمند هستند، اما به کسی که عمیقاً دین را شناخته باشد، نیاز داریم. ما در طول سال با این سؤالات مواجه هستیم که مثلاً چرا در ماه محرم، شهر مشکی‌پوش نیست یا در ماه رمضان چرا شهر حس و حال رمضانی ندارد. اما یک نفر باید باشد که بگوید از نظر دین، شهر باید چگونه باشد. امام‌جمعه شیراز ادامه داد: گام دوم انقلاب اسلامی برای همین بود که ما از رفتارهای احساسی و اینکه هر کسی دین را به‌گونه‌ای که خودش می‌خواهد تفسیر کند، بیرون بیاییم و در قالبی برویم که فقیه دین‌شناس خداترس باشد. البته فقاهتی که می‌خواهد موردرجوع دیگران قرار گیرد باید در اوج فقاهت و علمیت باشد؛ لذا به این موضوع باید دقت کنیم.
فرهیختگان خیرخواهی را تشخیص دهند
وی افزود: گاهی اوقات ما اداری کار می‌کنیم که کار اداری غیر از خیرخواهی است و امیر و فرماندار باید خیرخواه باشد و قدم اول این است که از ناحیه وی خیرخواهی جلوه‌گر شود. اما در طرف مقابل نیز مردم باید سخن فرماندار و استاندار را گوش دهند. مجموعه فرهیختگان نیز باید تشخیص دهند خیرخواهی در چیست، چون انسان فرهیخته به فکر خیر شهر است و بقیه را همراه می‌کند. نماینده ولی‌فقیه در استان فارس با بیان اینکه سومین گروهی که طبق گفته امام صادق(ع) شهر به آن نیاز دارد، پزشک است، گفت: پزشک در یک شهر اول باید نسبت به بیماری‌های مردم بصیر و آگاه باشد و بداند واقعاً دردها چیست؛ بنابراین ما در تربیت پزشکان مسئولیت داریم. آیت‌الله دژکام تصریح کرد: ما نمی‌توانیم از افق آموزش عمیق و ارزشمند فاصله بگیریم و بنده روی مهارت «تصمیم‌گیری اخلاقی» تأکید دارم که این یکی از مهارت‌هاست و اگر یک پزشک این مهارت را نداشته باشد، برای دوره‌های تکمیلی پذیرش نمی‌شود. برای این موارد باید پزشک بصیر تربیت کنیم و ابتدایی‌ترین مسئله پزشک این است که نسبت به دانش خودش بصیر باشد و خدا به داد شهری برسد که اعتمادش در مهم‌ترین مراکز علمی لطمه بخورد. عضو مجلس خبرگان رهبری بیان کرد: مورداعتماد بودن مسئله مهمی است. بنابراین هم علمیت و هم اخلاق مطرح است و نکته اخلاقی که امام صادق(ع) فرموده، اعتماد مردم به پزشک باید زیاد باشد. این سه دسته را اگر پیدا کنیم، شهر رو به پیشرفت خواهد بود. لذا جامعه پزشکی تنها روی مسئله طبابت تکیه نکند؛ بلکه همه بایدکمک دهیم تا جامعه پیش رود.
حوزه علمیه باید فقیه در این شهر داشته باشد تا مردم بدانند حرف دین چیست. همین‌طور فرماندار و استاندار نیز باید خیرخواه و مطاع باشند. امیدوار هستم به دنبال این باشیم که ویژگی‌هایی که امام صادق(ع) فرموده در شهرمان محقق شود. آیت‌الله دژکام افزود: حوزه پزشکی این ظرفیت را دارد که به جایگاه اصلی خود بازگردد؛ فقهای عالم و باتقوا سنگربان دین باشند، مجموعه مدیریت شهر و استان هم در خیر بودن خودشان را تثبیت کنند و جامعه پزشکی نیز در مطاع بودن کمک دهند تا مردم حرف گوش دهند و گام دوم با یک سرعت بهتر و بیشتری پیش رود.

 

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی