[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۲۳۵۴
  • دوره جدید

نجات آب در آستانه نوروز، روزنامه شیراز نوین

ایران در کشاکش بحران انرژی قرار گرفته است. سایه شوم بحران خشک‌سالی در دهه‌های اخیر سبب شده بسیاری از دشت‌های حاصلخیز جلگه ایران به بیابان‌های لم‌یزرع تبدیل شوند و روستاها و کلان‌شهرها در معرض فرونشست قرار گیرند. به همین دلیل باید از هر فرصتی به منظور پاسداشت آب بهره برد و مدیریت مصرف مایه حیات را در اولویت قرار داد.
چنان‌که از آمارهای غیررسمی برمی‌آید، مصرف آب در روزهای پایانی سال تا 30 درصد رشد یافته و این امر ضرورت مصرف بهینه را یادآور می‌شود. اگرچه درصد قابل‌ملاحظه‌ای از انرژی در صنعت مصرف می‌شود، اما یکایک قطرات آب در سرنوشت فلات ایران مهم و حیاتی هستند.
با نزدیک شدن به نوروز، سنت دیرینه خانه‌تکانی در میان خانواده‌های ایرانی رونق می‌گیرد؛ اما این سنت اگر بدون رعایت اصول مدیریت مصرف آب انجام شود، می‌تواند به هدررفت میلیون‌ها لیتر آب در روزهای پایانی سال منجر گردد. بهینه‌سازی مصرف آب در این دوره می‌تواند تأثیر مهمی بر کاهش فشار بر منابع آبی بگذارد و در مقابل مصرف بی‌رویه آب در خانه‌تکانی ممکن است منجر به ایجاد چالش جدی برای منابع آبی شود. در همین راستا گزارش شیرازنوین را پیرامون اهمیت مدیریت مصرف آب می‌خوانید:

 صیانت از منابع آب در آستانه نوروز
با فرا رسیدن ایام پایانی سال و اجرای رسم حسنه خانه‌تکانی، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شیراز خواستار مدیریت مصرف آب شد.
بهمن بهروزی با اشاره به اهمیت پاسداشت پاکیزگی در فرهنگ غنی ایرانی گفت: در روزهای پایانی سال بر اساس یک سنت دیرینه مردم مبادرت به خانه‌تکانی و نظافت منازل خود می‌کنند که این امر منجر به افزایش چشمگیر مصرف آب می‌شود. وی افزود: این میزان مصرف محسوس آب در ساعات پیک به‌ویژه در تعطیلات پایان هفته، سبب افت فشار در برخی از نقاط شبکه‌های شهری می‌شود.
بهروزی با اشاره به تلاش شبانه‌روزی مدیران و کارکنان شرکت جهت تأمین و توزیع بهینه آب در ایام پیک مصرف خاطرنشان کرد: شهروندان با مصرف بهینه و صرفه‌جویی آب به‌صورت مستمر و به‌ویژه در ایام پایان سال، ضمن اینکه از بروز افت فشار جلوگیری می‌کنند، اطمینان و برخورداری پایدار را برای تمامی شهروندان فراهم می‌نمایند.
این مقام مسئول به نقش بانوان در مصرف آب اشاره کرد و اظهار داشت: رفتار بانوان در نهاد خانواده می‌تواند اصلاح الگوی مصرف جمعی را سبب شود؛ لذا برای جلوگیری از افت فشار و هدررفت آب هنگام خانه‌تکانی، در مصرف صحیح و اصولی آب بانوان باید دقت بیشتری داشته باشند.
بهروزی به اهمیت نقش رسانه‌ها در مدیریت مصرف آب هنگام خانه‌تکانی ایام نوروز تأکید کرد و گفت: رسانه‌ها با اطلاع‌رسانی در این ‌ارتباط می‌توانند زمینه همکاری شهروندان در مصرف بهینه آب را فراهم کنند.
وی همچنین افزود: اکیپ‌های سیار اتفاقات در ایام نوروز در آماده‌باش کامل برای امدادرسانی جهت رفع حوادث احتمالی می‌باشند و مرکز ارتباط مردمی 122 آماده دریافت گزارش‌های شهروندان به‌صورت شبانه‌روزی است.
مدیرعامل آبفا شیراز در پایان گفت: از شهروندان شیراز تقاضا داریم با مدیریت زمان، مصارف آب را به ‌روزهای پایانی سال موکول نکنند تا در ساعات منتهی به حلول سال نو با کمبود آب ناشی از مصرف هم‌زمان در شیراز مواجه نشویم.

 اهمیت رعایت الگوی مصرف در روزهای پایانی سال
در همین راستا مدیرعامل شرکت آبفا استان فارس، هم‌زمان با فرا رسیدن ایام نوروز و انجام سنت خانه‌تکانی پایان سال، مردم را به صرفه‌جویی در مصرف آب دعوت کرد.
علی شبانی با اشاره به فرا رسیدن نوروز باستانی و تبریک به مناسبت تقارن ماه مبارک رمضان با آغاز سال ۱۴۰۴، اظهار داشت: امیدوارم آغاز سال جدید که مزین به ماه ضیافت‌الله نیز شده است، ایام خانه‌تکانی دل‌ها نیز باشد و خداوند خانه قلوبمان را با نور هدایت خود منور سازد. وی ادامه داد: با توجه به اینکه در فرهنگ مردم شریف ایران عزیز خانه‌تکانی و غبارروبی منازل در روزهای پایانی سال قدمتی دیرینه دارد، بی‌شک مصرف آب در اسفندماه افزایش می‌یابد که شایسته است مردم فهیم و قدرشناس استان، با در نظر گرفتن ساعات پرمصرف آب، اصول صرفه‌جویی و بهینه‌سازی مصارف را مدنظر قرار داده و در استفاده از آب صرفه‌جویی کنند.
مدیرعامل شرکت آبفا استان فارس صرفه‌جویی را از صفات نیکان و خیراندیشان عنوان کرد و افزود: امروز که بر اثر تداوم خشک‌سالی‌ها در کشور، محدودیت منابع آب به یک دغدغه ملی تبدیل شده است، باید صرفه‌جویی در اندیشه مردم نهادینه شود و در رأس امور قرار گیرد؛ چراکه با اندکی صرفه‌جویی می‌توانیم بحران کم‌آبی را مدیریت کرده و استمرار خدمات مطلوب آب‌رسانی را موجب شویم. رئیس هیئت‌مدیره شرکت آبفا فارس با اشاره به امکان بروز حوادث و اتفاق در شبکه‌های آب‌رسانی، طی روزهای پایانی سال و تعطیلات عید نوروز، سیستم ۱۲۲ این شرکت را در شهرها و روستاهای سراسر استان به طور شبانه‌روزی آماده پاسخ‌گویی و ثبت تماس‌های مشترکین عنوان کرد.
وی در پایان با تأکید مجدد بر رعایت اصول صرفه‌جویی در مصرف آب، به ویژه در روزهای پایانی سال که مقارن با سنت حسنه خانه‌تکانی است، تعدادی از روش‌های کاربردی صرفه‌جویی در مصرف آب را عنوان کرد: ۱. برای نظافت حیاط به جای مصرف آب بهتر است از جاروب استفاده شود. ۲. برای شستن فرش، پتو و... شیر آب را فقط هنگام نیاز باز می‌کنیم و سعی شود از یک سطل بزرگ و تی برای آب کشیدن استفاده شود و از آب غیرشرب بدین‌منظور استفاده گردد. ۳. در هنگام خروج بلندمدت از منزل جریان آب را از کنتور مرکزی مسدود کنیم. ۴. هنگام شستن آکواریوم از آب آن برای آبیاری باغچه‌ها استفاده کنیم. ۵. تمام شیلنگ‌ها، اتصالات و شیرهای آب شرب را به‌طور مرتب کنترل کنید تا نشتی نداشته باشد.

 در معرض پیک مصرف قرار داریم
در همین زمینه، مدیرکل دفتر مدیریت مصرف آبفای کشور از افزایش 15 تا 20درصدی میزان مصرف آب در سراسر کشور طی ماه اسفند به دلیل انجام سنت خانه‌تکانی خبر داد و گفت: به صورت میانگین طی این ایام در سراسر کشور با افزایش مصرف آب روبه‌رو هستیم.
«علی سیدزاده» ادامه داد: از ابتدای سال آبی جاری تاکنون میزان بارندگی در کل کشور 78.8 میلی‌متر به ثبت رسیده و این امر بیانگر کاهش 43درصدی بارندگی در مقایسه با بلندمدت است. وی در ادامه چهار بازه زمانی را پیک مصرف آب در کشور عنوان کرد و افزود: در این ایام میزان مصرف آب نسبت به شرایط نرمال افزایش قابل‌توجهی می‌یابد.
وی با تأکید بر اهمیت اطلاع‌رسانی صحیح و به‌موقع درباره روش‌های مصرف بهینه آب در این ایام، ابراز داشت: با استفاده و اتکا به روش‌های ساده می‌توان از افزایش مصرف آب جلوگیری کرد؛ از جمله استفاده کامل از ظرفیت لباس‌شویی، یا اینکه به جای شست‌وشوی فرش و دیگر وسایل مشابه مانند پرده‌ها در منزل، از خدمات قالی‌شویی و خشک‌شویی استفاده کرد. او ادامه داد: برای پاک‌سازی راهرو‌ها و معابر هم تا جای ممکن می‌شود استفاده از آب را حذف کرد و اگر هم قرار است شست‌وشو با آب انجام گیرد، از مواد شوینده کمتری استفاده شود؛ چراکه استفاده زیاد از مواد شوینده مدت‌زمان فرایند شست‌وشو را افزایش می‌دهد و طبیعتاً مصرف آب نیز افزایش پیدا خواهد کرد.
سیدزاده در ادامه گفت: در نهایت مطلوب است هم‌وطنان با توجه به شرایط آبی کشور، در و پنجره‌های فضای باز را به جای شستن با شیلنگ و آب روان با سطل و دستمال پاک کنند و ماشین لباس‌شویی و ظرف‌شویی را برای چند تکه لباس و ظرف روشن نکنند و به عبارتی در مقابل مصرف آب در این ایام مسئولانه رفتار کنند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: 52 درصد تعداد واحدهای خانگی در سراسر کشور زیر الگو مصرف می‌کنند و 48 درصد واحدهای خانگی سراسر کشور بالای الگو مصرف آب دارند.

 

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی