در ماه رمضان دور این غذاها را خط قرمز بکشید، روزنامه شیراز نوین
در ماه رمضان دور این غذاها را خط قرمز بکشید
روزهداری در ماه رمضان موجب افزایش سلامت بدن میشود اما اگراصول خاص تغذیه در ماه رمضان را رعایت کنید و دور خوردن برخی غذاها را در این ماه خط بکشید. به گزارش نمناک، ماه رمضان فرصت بسیار خوبی برای تغییر در سبک زندگی و ایجاد عادتهای سالم است پسازاین فرصت استفاده نمایید و عادات غذایی خود را تغییر دهید. در این بخش از بهداشت و سلامت شما را با غذاهایی آشنا میکنیم که بهتر است در ماه رمضان مصرف نکنید و یا کمتر مصرف کنید.
غذاهای حاوی قند زیاد
در سفره سحر و افطار بسیاری از مردم در ماه رمضان غذاهای شیرین مانند شله زرد و انواع شیرینیجات قرار دارد. خوردن غذاهای شیرین در وعده سحری سبب افت شدید قندخون و سبب تشنگی در طول روز میگردد. روزهداران بهتر است بهجای مصرف زولبیا و بامیه تا حد امکان از شیرینیهای طبیعی مانند خرما استفاده کنند و شلهزرد، حلوا، زولبیا و بامیه را همزمان با هم نخورند. مصرف زیاد مواد شیرین در این ماه باعث چاقی میشود.
غذاهای چرب و سنگین
در ماه رمضان باید از خوردن انواع آشها چون آشرشته، غذاهای حجیم، سرخکرده و پرچرب به شدت خودداری شود. خوردن خوراکیهای چرب در وعده سحری باعث عطش و تشنگی زیاد طی روز میشود. اما اگر گاهی غذای چرب میخورید کافی ا ست پساز آن (بهویژه در وعده افطار) کمی پودر رازیانه را با نبات در آب مخلوط کنید و بنوشید تا عوارض آن را کم کند و به گوارش بهتر خوراک کمک کند.
نوشیدنیهای سرد
در ماه رمضان که روزهداران ساعات طولانی از خوردن و آشامیدن امتناع میکنند، بعداز افطار برای رفع تشنگی زیاد افطار را با آب سرد و یا نوشیدنیهای سرد شروع میکنند. خوردن نوشیدنی سرد زمان افطار بسیار اشتباه است و توصیه میشود افطار را با نوشیدنیهای گرم و یا ولرم مانند آب ولرم، چای کمرنگ و شیر گرم آغاز کنند. مصرف آب زیاد به هنگام صرف افطار سبب اختلال در هضم مواد غذایی میشود. همچنین نوشیدن زیاد مایعات هنگام سحر، حجم معده را افزایش میدهد و امکان دارد فرد دچار رفلاکس معده شود.
نوشیدن چای
روزهداران بهتر است در این ماه چای کمرنگ بنوشند و از نوشیدن بیش از اندازه چای در وعده سحری اجتناب نمایند زیرا چای باعث افزایش دفع ادرار و از دست رفتن نمکهای معدنی که بدن شما در طول روز به آن احتیاج دارد میشود. با مصرف ماءالشعیر طبیعی بهجای آب و چای در سحر و ساعات پساز افطار، عوارض ناخواسته احتمالی را کاهش دهید.
برای تهیه این ماءالشعیر سنتی 50 گرم جوی پوستکنده سالم (نه پرک و نه نیمکوب) را با چهار لیوان آب (یک لیتر)، با حرارت ملایم، آهسته بجوشانید تا جوها کاملاً پخته شوند. سپس این ترکیب سرد نشده را صاف کنید و در جای خنک قرار دهید تا سرد شود. از این چهار لیوان، بیش از سه لیوان آبجو به دست میآید که حداکثر دو روز در یخچال قابل نگهداری است.
تنقلات زیاد
مصرف تنقلات زیاد در فاصله افطار تا سحر سبب میشود که معده پر شده و جایی برای خوردن غذای اصلی نماند. این قبیل مواد دیر هضم هستند و سبب میشوند که به هنگام سحر بهدلیل پری معده میل به غذا کاهش پیدا کند پس روزهداران عزیز باید از مصرف تنقلات زیاد در فاصله افطار تا سحر پرهیز کنند.
نمک و ادویه
یکی از نکات مهم در مورد تغذیه در ماه رمضان توجه به عدم مصرف ادویه جات است پساز نمک و ادویه اضافی بپرهیزید زیرا خوردن غذاهای شور و تند در ماه رمضان سبب کم آب شدن بدن و تشنگی خواهد شد.
پرخوری
در ماه رمضان باید از پرخوری و در هم خوری بپرهیزید. پرخوری و در هم خوری سبب ایجاد مشکلات گوارشی میشود. در ان ماه بهتر است غذای خود را آهسته میل کنید تا با شروع افطار دچار پرخوری نشوید. با آهسته غذا خوردن این فرصت را در اختیار مغز قرار میدهید تا پیغام سیر شدن را دریافت کند. 15 تا 20 دقیقه زمان میبرد تا مغز پیام سیر شدن را دریافت کند.
حذف سحری
در ماه رمضان برخی از افراد آخر شب غذا خورده و برای خوردن وعده سحری بیدار نمیشوند اما توصیه میشود هرگز وعده سحر را حذف نکنید. سحری وعده ایست که تا افطار شما را سرپا نگه میدارد و از کند شدن سوختوساز بدن جلوگیری میکند. خوردن یک وعده سحری کامل کمک میکند بدن برای روزهداری آماده و با انرژی بماند. روزه بدون سحری سبب افت شدید قندخون و تحلیل عضلانی میگردد که بسیار زیان آور است.
میوههای گرمسیری
درماه رمضان و روزهای گرم سال از خوردن میوههای گرمسیری مانند موز و انبه (و کمتر آناناس) پرهیز کنید زیرا زیادهروی در خوردن آنها موجب افزایش غلظت خون میشود.
نوشیدنیهای شور
بهتر است روزهداران در ایام ماه مبارک رمضان از نوشیدن نوشیدنیهای شور مانند دوغ به سبب ایجاد تشنگی بپرهیزند. بهترین نوشیدنی برای روزهداران آب است اما باید بیش از حد مصرف نشود.
تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
خبرهای تصادفی روزنامه شیراز نوین