[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۲۳۵۴
  • دوره جدید

اهالی تئاتر فارس در جشنواره «تئاتر خیابانی شب‌چراغ» خوش درخشیدند، روزنامه شیراز نوین

آیین اختتامیه «ششمین دوره جشنواره استانی تئاتر خیابانی شب‌چراغ فیروزآباد» با حضور استاد کاظم روزی‌طلب پیشکسوت عرصه هنرهای نمایشی، سینمایی و تلوزیونی، هادی ورشویی رئیس اداره ادبی هنری اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس، کارگران کارشناس هنرهای نمایشی و جمعی از مسئولین و هنرمندان تئاتر خیابانی در سالن تالار هنر فیروزآباد برگزار شد و برگزیدگان تکریم شدند.
به گزارش روابط‌عمومی اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس، متن پیام مهدی رنجبر مدیر‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس به شرکت‌کنندگان در ششمین دوره جشنواره استانی تئاتر خیابانی شب‌چراغ فیروزآباد بدین‌شرح است:
اکنون که به لطف خدای خالق هنر و همدلی اهالی تئاتر استان، ششمین دوره جشنواره استانی تئاتر خیابانی شب‌چراغ به میزبانی مردم مهمان‌نواز و مسئولان هنردوست دیار فیروزآباد به شایستگی به ایستگاه پایانی رسیده است از این همه توانمندی و شایستگی به خود می‌بالیم و دست همه هنرمندان را به‌مهر و گرمی می‌فشاریم. تئاتر خیابانی علی‌رغم سادگی در شکل اجرا، هنری تأثیرگذار و اثربخش است. مضامینش بسیار پیچیده و عمیق اما بیانش قابل فهم و بی‌آلایش است و همیشه بیانگر دردها رنج‌ها، خوشی‌ها و ناخوشی‌های طبقات مختلف اجتماعیست که در صحنه‌ای به وسعت یک شهر به اجرا درمی‌آید.
و اما شاید اکنون و پس از گذشت شش دوره از این جشنواره، وقت آن رسیده باشد تا نگاهی جدی‌تر به تئاتر خیابانی داشته باشیم و استقلال این هنرِ عمیقاً مردمی را بهتر و بیشتر درک کنیم. هنری که هنرمندان، نجیبش سرما و گرما و همه سختی‌های بی‌شمار را به جان می‌خرند تا این، هنر همچنان پویا و زنده بماند. امیدوارم با تقویت زیرساخت‌های مادی و معنوی این جشنواره در سال‌های آینده شاهد رسیدن به این امر باشیم. این رویداد بهانه‌ای بود تا به همه هنرمندان عرصه هنر استان به‌ویژه تئاتر خیابانی که در جای‌جای استان پهناور فارس فعالیت دارند ادای احترام کنم و از اینکه رقابتی سالم و هنرمندانه را رقم زده‌اند قدردانشان باشد. امیدوارم که با همت، همراهی و همدلی همه هنرمندان این عرصه بتوانیم روزهای پررونقی را در تئاتر خیابانی استان شاهد باشیم.
در حاشیه برگزاری این مراسم استاد کاظم روزی‌طلب از هنرمندان پیشکسوت عرصه هنرهای نمایشی، سینمایی و تلوزیونی که بازیگری‌های بی‌شماری را در هنر سینما و تلویزیون و تئاتر در کارنامه هنری خود دارد، ضمن اظهار خرسندی به‌جهت حضور در جمع هنرمندان تئاتر خیابانی، برگزاری محافل هنری همچون جشنواره استانی تئاتر خیابانی شب‌چراغ فیروزآباد را در جهت ارتقاء سطح کیفی هنرهای نمایشی به‌ویژه تئاتر خیابانی مؤثر دانست و برای تمامی شرکت‌کنندگان در این رویداد هنری آرزوی موفقیت نمود.
سلیمان شریفی رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان فیروزآباد و دبیر «ششمین دوره جشنواره استانی تئاتر خیابانی شب‌چراغ» در آیین اختتامیه این جشنواره گفت: استان فارس ظرفیت بسیار خوبی در عرصه تئاتر دارد که لازم است در بحث فرهنگ‌سازی و به‌ویژه کاهش آسیب‌های فرهنگی و اجتماعی از آن استفاده شود و با گسترش و بسط این هنر و تعداد هنرمندان و تأثیر ویژه آن بر مخاطب، می‌توان آسیب‌های اجتماعی را به حداقل رساند و یا سرعت آن را کاهش داد. از طرفی می‌توان از گستردگی هنرهای نمایشی و پتانسیل بالای هنرمندان تئاتر به‌ویژه تئاتر خیابانی، به‌عنوان یک فاکتور برای رشد و اعتلای فرهنگی و مبارزه با آسیب‌های اجتماعی، استفاده مؤثری کرد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: ما برای کمک به جریان رشد و توسعه هنرهای نمایشی به‌ویژه نمایش خیابانی که به رشد و توسعه فرهنگی کشور و استان می‌انجامد، تصمیم به برگزاری سالانه « جشنواره استانی تئاتر خیابانی شب چراغ» از سال ۱۳۹۶ تا کنون گرفتیم که در سال جاری نیز شاهد برگزاری « ششمین دوره این جشنواره استانی » هستیم و همواره در بخش جنبی برگزاری این جشنواره‌ها با اجرای کارگاه‌های آموزشی متعدد، در جهت گسترش و ارتقاء سطح کیفی و کمی هنر نمایش خیابانی و برای توسعه تئاتر و پویایی آن برنامه‌ریزی‌های لازم صورت گرفت است.
شریفی افزود: تئاتر خیابانی از وجوه مستند و اجتماعی برخوردار است و درباره مسائل روز مردم اظهارنظر می‌کند و یا مردم را نسبت به‌ مسائل بیشتر آگاه می‌سازد. در تئاتر خیابانی گروه هنرمندان پیش از مخاطبان خود از وجود یک مسئله یا آسیب آگاه شده‌اند و حتی درباره چگونگی خروج از آن نیز مطالعاتی را انجام داده‌اند، بنابراین آن‌ها در صدد خواهند بود تا در یک موقعیت زنده و فراروی مخاطبان و با مشارکت گذاشتن آن مسئله در یک بستر نمایشی، همه را دعوت به تفکر و پیدا کردن راه خروج از یک مسئله کنند. فقط هم خیابان نیست که می‌تواند چنین اتفاقی را ایجاد کند. حتی فضاهای سربسته و یا محصور مانند؛ مجتمع‌های تجاری و تفریحی، پارک‌ها، مدارس، دانشگاه‌ها، ادارات و سازمان‌های خصوصی و دولتی، کارخانه‌ها و حتی خانواده نیز از چنین امکانی برخوردار هستند. شریفی در خصوص آثار ارسالی به این جشنواره نیز خاطرنشان نمود: پس از ارسال فرخوان و بنا بر اعلام دبیرخانه جشنواره تعداد ۲۳ اثر از شهرستان‌های استان فارس به دبیرخانه جشنواره ارسال گردید، که پس از بازبینی این آثار توسط هیئت محترم بازبین جشنواره، تعداد 9 اثر نمایشی به بخش پایانی جشنواره راه یافتند.
سلیمان شریفی اضافه کرد: این جشنواره به مدت 3 روز از تارخ نهم اسفندماه لغایت یازدهم اسفندماه به میزبانی شهرستان فیروزآباد بر گزار گردید و گروه‌های حاضر در جشنواره به اجرای خیابانی پرداختند و هیئت محترم داوران جشنواره در طول اجراهای خیابانی به داوری این آثار پرداختند.
شریفی ضمن تشکر از مدیرکل محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس و تمامی گروه‌های شرکت‌کننده در این جشنواره، اعلام کرد: بنابر اعلام آراء هیئت محترم داوران جشنواره اسامی برگزیدگان «ششمین دوره جشنواره استانی تئاتر خیابانی شب‌چراغ» به شرح زیر ذیل معرفی شدند:
بخش طراحی پوستر و بروشور:
هیئت داوران جشنواره در این بخش انتخابی نداشتند.
بخش طراحی لباس:
مقام دوم: اهدا لوح تقدیر و جایزه نقدی به طراح لباس نمایش«دایره قسمت» خانم مه‌لقا ثابت‌قدم از شهرستان قیروکارزین.
مقام اول: اهدا لوح تقدیر و جایزه نقدی به طراح لباس نمایش«اندر احوالات تخم‌مرغ و خانواده‌اش» آقای بهنام بداغی از شهرستان فراشبند.
بخش موسیقی:
مقام سوم: اهدا لوح تقدیر و جایزه نقدی به گروه موسیقی نمایش «رومیلت»؛ مشترکاً به آقای محمدحسین میرزایی و خانم نازنین‌فاطمه میرزایی از شیراز.
هیئت داوران جشنواره در این بخش برای مقام اول و دوم انتخابی نداشتند.
برگزیده بخش طراحی چهره و گریم:
اهدا تندیس، لوح تقدیر و جایزه نقدی به نمایش «دایره قسمت» آقای عیسی‌تاژ از شهرستان قیروکارزین.
بخش بازیگری زن:
تقدیر بازیگری زن: اهدا لوح تقدیر به بازیگر زن نمایش «برگرد»؛ خانم سپیده اسمعیلی از شهرستان استهبان و مرضیه کمان‌آور بازیگر زن نمایش «نامه‌ای که شاید هرگز پدرم نخواند» از شهرستان مهر و سمیرا پیرزاده بازیگر زن نمایش «عشق+۲» از شهرستان فیروزآباد و سپیده ریاضی بازیگر زن نمایش «اوس کار» از شهرستان فیروزآباد.
مقام اول بازیگری زن: اهدا تندیس و لوح تقدیر و جایزه نقدی به بازیگر زن نمایش «برگرد»؛ خانم شبنم صمدی از شهرستان استهبان.
هیئت داوران جشنواره در این بخش برای مقام دوم و سوم انتخابی نداشتند.
بخش بازیگری کودک و نوجوان:
تقدیر بازیگری کودک و نوجوان اهدا لوح تقدیر به امیر بیات برای نمایش «به رنگ نارنجی» از شهرستان فیروزآباد و خانم‌ها؛ هستی باقری، نازنین‌فاطمه دهقان و سارا ابراهیمی برای نمایش «‌نامه‌ای که شاید هرگز پدرم نخواند» از شهرستان مهر.
بخش بازیگران پیشکسوت جشنواره:
تقدیر بازیگران پیشکسوت اهدا لوح تقدیر به سرکار خانم شمس‌الآفاق‌شفیعی برای نمایش «عشق+۲» از شهرستان فیروزآباد و آقای نصراله شاکری برای نمایش «عشق+۲» از شهرستان فیروزآباد.
بخش بازیگری مرد:
تقدیر بازیگری مرد: اهدا لوح تقدیر به بازیگر مرد نمایش «رومیلت»؛ آقای فرزان تمدن از شیراز و بازیگر مرد نمایش «‌اوس کار»؛ آقای مسلم پورپرویزی از شهرستان فیروزآباد.
مقام سوم بازیگری مرد: اهدا لوح تقدیر و جایزه نقدی مشترکاً به بازیگر مرد نمایش « عشق+۲» ؛ آقای کامران آرایش‌‌کشکولی از شهرستان فیروزآباد و بازیگر مرد نمایش «اندر احوالات تخم‌مرغ و خانواده‌اش»؛ آقای امیرمحمد شریفی‌نسب از شهرستان فراشبند.
مقام دوم بازیگری مرد: اهدا لوح تقدیر و جایزه نقدی مشترکاً به بازیگر مرد نمایش «رومیلت»؛ آقای امیر مهبودی از شیراز و بازیگر مرد نمایش «اوس کار»؛ آقای علیرضا نیساری از شهرستان فیروزآباد.
مقام اول بازیگری مرد: اهدا تندیس، لوح تقدیر و جایزه نقدی به بازیگر مرد نمایش «برگرد»؛ آقای صمد مستفیضی از شهرستان استهبان.
بخش طرح و ایده:
مقام سوم: لوح تقدیر و جایزه نقدی به طراح و ایده نمایش «عشق+۲»؛ خانم مژده پیشدست از شهرستان فیروزآباد.
مقام دوم: اهدا لوح تقدیر و جایزه نقدی به طراح و ایده نمایش «اوس کار» ؛ آقای محمدرضا ریاضی از شهرستان فیروزآباد.
مقام اول: اهدا تندیس، لوح تقدیر و جایزه نقدی به طراح و ایده نمایش «رومیلت»؛ آقای سیدمحسن حسینی از شیراز.
بخش کارگردانی:
تقدیر کارگردان: اهدا لوح تقدیر به کارگردان نمایش «اوس کار»؛ آقای محمدرضا ریاضی از شهرستان فیروزآباد.
مقام سوم: اهدا لوح تقدیر و جایزه نقدی مشترکاً به کارگردان نمایش «عشق+۲»؛ آقای کامران آرایش‌کشکولی از شهرستان فیروزآباد و کارگردان نمایش «اندر احوالات تخم‌مرغ و خانواده‌اش»؛ آقای بهنام بداغی از شهرستان فراشبند.
مقام دوم: اهدا لوح تقدیر و جایزه نقدی به کارگردان نمایش «رومیلت»؛ آقای سیدمحسن حسینی از شیراز.
مقام اول: اهدا تندیس و لوح تقدیر و جایزه نقدی به کارگردان نمایش «برگرد»؛ آقای صمد مستفیضی از شهرستان استهبان.
گفتنی است: کاظم ارجمندنیا، جواد صادقی و بهرام پوراسدی به‌عنوان هیئت داوران ششمین جشنواره استانی تئاتر خیابانی شب‌چراغ، داوری نمایش‌های راه‌یافته به مرحله پایانی این دوره از جشنواره را برعهده داشتند.

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی