[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۲۳۵۴
  • دوره جدید

برگزاری نشست مشترک وزرای بهداشت و کار درباره پویش ملی «نه به تصادف!»، روزنامه شیراز نوین

در نشستی که به میزبانی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و با حضور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برگزار شد، چگونگی فرایند برگزاری پویش ملی «نه به تصادف!» و مشکلات اجرایی آن بررسی شد.
در این نشست که با هدف کمک به برگزاری هرچه باکیفیت‌تر و مؤثرتر پویش ملی «نه به تصادف!» برگزار شد، همچین علی ربیعی دستیار اجتماعی رئیس‌جمهور، محمد گلزاری دبیر شورای اطلاع‌رسانی دولت، رئیسی معاون بهداشت و صادق‌نیت مشاور و رئیس دفتر وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و حسین‌کرمانپور دبیر اجرایی پویش ملی «نه به تصادف!» حضور داشتند.
در این نشست، حاضران بر این نکته تأکید کردند که پویش «نه به تصادف!» باید به سوی هرچه بیشتر مردمی‌شدن جهت داده شود، انجمن‌های مردمی حوزه تصادفات فعال شوند و انجمن‌هایی از آسیب‌دیدگان تصادف تشکیل و تقویت شود.
در ابتدای این نشست، حسین‌کرمانپور معاون اجرایی پویش، گزارش مختصری از وضعیت کنونی پویش و اقداماتی که تاکنون انجام شده است، ارائه کرد.
احمد میدری، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، ضمن تأکید بر تداوم این پویش تا رسیدن به نتایج مطلوب گفت: پیشنهاد می‌کنم موضوع پویش «نه به تصادف!» به ‌عنوان یک مطالبه عمومی در ادامه مسیر تقویت شود و توسعه پیدا کند و به «نه به آلودگی!» برسد.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: دولت، جامعه مدنی و بخش خصوصی سه ضلع مهم در چنین پویش‌هایی هستند. در چنین زمینه‌هایی بخش دولتی معمولاً بعد از مدتی به دلیل تعدد وظایف و بوروکراسی‌های مرسوم و سایر موارد، خسته می‌شود یا توان ادامه ندارد؛ در بخش مدنی پویش‌ها نیز مردم‌نهادها، انجمن‌های داوطلبانه و رسانه‌ها قرار دارند و منظور از بخش خصوصی، کسانی هستند که از این کمپین منتفع می‌شوند؛ مثلاً برخی شرکت‌ها و کارخانه‌ها؛ مثلاً در «پویش نه به تصادف!» به هر حال کسانی که تجهیزات ایمنی خودرو تولید می‌کنند یا مثلاً کلاه‌کاسکت، کمربند ایمنی، ایربگ، صندلی کودک و نظایر آن را تولید می‌کنند، نفع اقتصادی می‌برند و بهتر است این تولیدکننده‌ها یا شرکت‌ها هم به‌عنوان حامی این پویش جذب شوند و مشارکت داشته باشند.
میدری با تأکید بر اهمیت اساسی نقش رسانه‌ها در معرفی و موفقیت یک پویش، گفت: رسانه‌ها هم باید از نظر مالی تأمین بشوند، حتی به صورت حداقلی، تا بتوانند با انرژی کامل در چنین پویش‌هایی حضور داشته باشند. بنابراین بهتر است ما به دنبال جلب مشارکت همه این ضلع‌ها، یعنی بخش دولت، بخش مدنی و بخش خصوصی باشیم؛ اما این حرکت باید به یک پویش اجتماعی تبدیل شود که منوط به حضور دولت نباشد. ما باید به دنبال ایجاد یک هسته دائمی برای تداوم چنین کارهایی باشیم؛ بنابراین باید به دنبال یافتن و هماهنگی شرکای اجتماعی در این پویش باشیم؛ یعنی موضوعاتی مثل «نه به تصادف!» یا «نه به آلودگی!» را به مطالبه‌ای عمومی تبدیل کنیم. ما اکنون با خلأ جامعه مدنی روبه‌رو هستیم و این موضوع همراهی و جلب مشارکت‌های مردمی را در چنین پویش‌هایی با مشکل مواجه کرده است. اما نکته مهم‌تر این است که ما در دولت «سیاست اجتماعی» نداریم. باید به دنبال هسته‌ای باشیم که بتواند در دولت این «سیاست اجتماعی» را بررسی، مشخص و مدون کند.
محمدرضا ظفرقندی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز در قسمتی از این نشست، ضمن تأکید بر لزوم تدوین قوانین بازدارنده و اعمال قانون در موضوع تصادفات، گفت: ما برای تأثیرگذاری پویش «نه به تصادف!» باید آن را وارد عرصه‌های مدنی کنیم؛ در واقع شکل‌گیری مطالبه‌گری و مطالبه عمومی افکار عمومی و بخش مدنی است که می‌تواند علاوه بر فرهنگ‌سازی در حوزه ترافیکی و رانندگی و رعایت قوانین توسط مردم، فشارهایی را برای انجام برخی اصلاحات در حوزه حمل و نقل ایجاد کند و مثلاً خودروسازها را مجبور به تولید خودروهای امن‌تر کند یا به اصلاح زیرساخت‌های حمل و نقل توسط نهادهای متولی منجر شود.
در گزارشی که در ابتدای این نشست ارائه شد، گفته شد که تاکنون سه نامه درباره این پویش و خطاب به رئیس‌جمهور نوشته شده است؛ نامه اول نامه‌ای است که توسط ۱۶۰ نفر از معلم‌های کرمانی و خانواده‌های قربانیان تصادف اخیر اتوبوس دانش‌آموزان کرمانی نوشته شده و در آن از رئیس‌جمهور خواسته‌ شده است که نسبت به مسئله افزایش کیفیت جاده، کیفیت خودرو و کیفیت قوانین توجه ویژه داشته باشند. نامه دوم، نامه ۲۱۰ خبرنگار است که در آن ضمن حمایت از پویش ملی «نه به تصادف!»، بر این نکته تأکید کرده‌اند که به‌عنوان ناظر بر چگونگی و حسن انجام این پویش نظارت خواهند کرد. نامه سوم از طرف ۶۰ نفر از کسانی نوشته شده ‌است که در اثر تصادف، دچار ضایعه نخاعی شده و آسیب دیده‌اند.
در این نشست همچنین به این موضوع اشاره شد که با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز هماهنگی‌هایی برای حضور پررنگ هنرمندان در حمایت از این پویش انجام شده است.
به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی دولت، در این نشست، همچنین بیژن رمضانی مدیرکل روابط عمومی وزارت کار، فتاح‌زاده دبیر بخش رسانه‌ها و مطبوعات پویش، علی زارعان دبیر کمیته تولید محتوا و افشین داورپناه دبیر کمیته برنامه‌ریزی و مشاور فرهنگی پویش حضور داشتند و گزارش‌هایی درباره بخش‌های گوناگون پویش ارائه کردند.

 

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی