رژیم گوشتخواری کلسترول بد را بیشتر میکند؟، روزنامه شیراز نوین
رژیم گوشتخواری کلسترول بد را بیشتر میکند؟
رژیم گوشتخواری ممکن است سطوح «لیپوپروتئین» با چگالی کم «LDL» یا «کلسترول بد» را افزایش دهد.
به گزارش بهداشت نیوز، رژیم گوشتخواری که بیشتر شامل محصولات حیوانی است و اغلب یا تمام غذاهای گیاهی را حذف میکند و طی سالهای اخیر محبوبیت پیدا کرده است. این رژیم غذایی ممکن است سطوح لیپوپروتئین با چگالی کم «LDL» یا «کلسترول بد» را افزایش دهد.
برخی از کارشناسان در مورد اینکه چگونه رژیم گوشتخواری ممکن است بر سلامت قلب و عروق ازجمله کلسترول تأثیر بگذارد، ابراز نگرانی کردهاند. ابراز نگرانی کارشناسان در ارتباط با رژیم غذایی بهدلیل این است که غذاهای حیوانی ازجمله گوشت قرمز، کره و پنیر سرشار از چربیهای اشباع شده هستند. چربیهای اشباع، کلسترول LDL را افزایش میدهند؛ چربی اشباع میتواند در رگهای خونی تجمع پیدا کند و باعث تنگی آنها شود. این تنگی عروق میتواند جریان خون را به قلب و سایر اندامها محدود کند و خطر حمله قلبی یا سکته مغزی را افزایش دهد. 85 درصد شرکتکنندگان در این مطالعه اظهار کردند گوشت قرمز را روزانه یا بیشتر مصرف میکنند. همچنین کمتر از 10 درصد شرکتکنندگان در این مطالعه اظهار کردند که از غذاهای گیاهی مانند سبزیجات، میوهها یا غلات ماهانه مصرف میکنند. همچنین 37 درصد از شرکتکنندگان در این مطالعه از هیچ مکمل ویتامینی استفاده نمیکردند.
علیرغم نگرانی محققان در مورد کمبود مواد مغذی و خطرات قلبیعروقی، شرکتکنندگان حداقل اثرات منفی را گزارش کردند. از میان شرکتکنندگان، 95 درصد گزارش کردند که بهبود سلامت و رضایت بالایی از رژیم غذایی گوشتخواری را تجربه کردهاند. درحالیکه محققان سطوح بالاتر کلسترول LDL را در شرکتکنندگان مشاهده کردند، سایر نشانگرهای سلامت قلب مثبت بودند. لیپوپروتئین با چگالی بالا «HDL» یا سطح کلسترول «خوب» شرکتکنندگان در این مطالعه بهینه بود. شرکتکنندگان همچنین کاهش شاخص تودهبدنی «BMI» را گزارش کردند، درحالیکه افراد مبتلا به دیابت کاهش هموگلوبین گلیکوزیله «HbA1c» و مصرف داروهای دیابت را گزارش کردند.
عوارض جانبی اصلی که شرکتکنندگان با رژیم گوشتخواری گزارش کردند، اثرات گوارشی، ازجمله اسهال و یبوست بود. بااینحال، این مطالعه دارای محدودیتهایی است. بهعنوان مثال، دادهها از درک شخصی افراد از سلامتیشان به دست آمده است. مصرف الکل و فست فود نیز بسیار کم و با رژیمهای معمول غربی متفاوت بود.
بااینحال، بیش از نیمی شرکتکنندگان بهبودهایی را در آلرژی، مشکلات پوستی و سلامت دستگاه گوارش گزارش کردند که احتمالاً بهدلیل حذف غذاهای آلرژیزا یا التهابزا بوده است. کارشناسان باید تحقیقات بیشتری را در مورد رژیم غذایی گوشتخواری و اینکه چگونه میتواند بر سلامت طولانیمدت تأثیر بگذارد، انجام دهند.
برخی تحقیقات نشان میدهد که پیروی از این رژیم غذایی اثرات منفی احتمالی دارد. درحالیکه رژیم گوشتخواران بر گوشت قرمز تأکید دارد، شواهد به دست آمده از مطالعات گسترده توسط کالج قلب و عروق آمریکا (ACC) نگرانیهایی را در مورد اثرات بالقوه قلبیعروقی آن افزایش میدهد. یک بررسی سیستماتیک از 7446 مطالعه نشان داد که مصرف گوشت قرمز فراوری شده و فراوری نشده با خطر بالاتر بیماریهای قلبیعروقی (CVD)، زیرگروههای CVD و دیابت مرتبط است و ارتباط قوی تری در جمعیتهای غربی دارد.
تجزیهوتحلیل دیگری از ACC با دادههای 29682 شرکتکننده، ارتباط قابلتوجهی بین مصرف گوشت قرمز و بروز CVD و مرگومیر ناشی از همه علتها را گزارش کرد. بااینحال، مصرف ماهی و طیور بهویژه لاغر و فراورینشده، هیچ ارتباطی با این خطرات نداشت. اگرچه این مطالعات به طور خاص رژیم گوشتخواران را بررسی نکردند، اما شواهد عینی قوی برای کاهش مصرف گوشت قرمز و ترجیح دادن رژیمهای غذایی غنی از میوهها، سبزیجات، آجیل، حبوبات، ماهی و لبنیات ارائه میدهند. در این زمان، ACC رژیم غذایی گوشتخواری را توصیه نمیکند و در عوض بر الگوهای غذایی متعادل برای سلامت قلب و عروق و طول عمر تأکید میکند.
برای نتیجهگیری، محققان دریافتهاند که رژیم غذایی گوشتخواری سطح کلسترول LDL را افزایش میدهد که میتواند بر بیماری قلبی و سایر اثرات منفی سلامت تأثیر بگذارد.
تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
خبرهای تصادفی روزنامه شیراز نوین