کوکو لوبیاسبز یکی از انواع کوکوهای خوشمزه و مجلسی ایرانی است که با مواد متنوعی پخته میشود. برای مشاهده این آموزش آشپزی در ادامه با ما همراه باشید.
مواد لازم
لوبیاسبز: ۵۰۰ گرم
سیبزمینی: ۱ عدد درشت
پیاز: ۱ عدد درشت
تخممرغ: ۴ عدد
آرد سفید: ۱ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه: به مقدار کافی
زردچوبه و روغن: به مقدار کافی
طرز تهیه
مرحله اول
برای تهیه کوکوی لوبیاسبز، ابتدا لوبیاسبز را پاک میکنیم و پس از شستوشو و خرد کردن، به همراه یک لیوان آب داخل یک قابلمه مناسب میریزیم و روی حرارت قرار میدهیم. زمانی که تقریباً آب داخل قابلمه رو به پایان بود، قابلمه را از روی حرارت برمیداریم.
مرحله دوم
حالا لوبیاسبز را آبکشی میکنیم و کنار میگذاریم تا آب اضافی لوبیاسبز خارج و خنک شود. در مرحله بعدی سیبزمینی را به صورت حبهای کوچک خرد میکنیم و در روغن سرخ میکنیم؛ سپس کنار میگذاریم تا خنک شود.
مرحله سوم
پیاز را بهصورت جداگانه خرد میکنیم و در روغن تفت میدهیم تا کاراملی شود؛ سپس آن را هم کنار میگذاریم تا خنک شود. پس از اینکه مواد خنک شدند، تخممرغها را داخل یک کاسه بزرگ میریزیم و هم میزنیم تا از لختگی دربیاید.
مرحله چهارم
حالا مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به تخممرغها اضافه و مخلوط میکنیم. در ادامه لوبیاسبز را به همراه سیبزمینی و پیاز به کاسه اضافه و مواد را بهخوبی مخلوط میکنیم تا با هم یکدست شوند.
مرحله پنجم
در آخر آرد را کمکم اضافه میکنیم و مواد را هم میزنیم تا آرد گلوله نشود. پس از اینکه مایه کوکو آماده شد، تابه مناسبی را روی حرارت قرار میدهیم و مقداری روغن داخل تابه میریزیم. اجازه میدهیم روغن بهخوبی داغ شود.
مرحله ششم
حالا مایه کوکو را یا با قالبهای فلزی کوچک یا بهصورت یک تکه داخل تابه میریزیم و اجازه میدهیم بهخوبی سرخ شود. سپس آن را برمیگردانیم تا سمت دیگرش نیز سرخ شود. در آخر کوکوی لوبیاسبز را به همراه نان
سرو میکنیم.
کوکوی لوبیاسبز با مرغ
برای تهیه کوکو لوبیاسبز با مرغ، ابتدا ۵۰۰ گرم سینه مرغ را به همراه مقداری نمک و زردچوبه به صورت آبپز میپزیم. سپس گوشت مرغ را بهصورت ریشریش خرد کرده و به مایه کوکو میافزاییم. برای یکدست شدن مایه کوکو میتوانیم تعداد بیشتری تخممرغ اضافه کنیم.