اگر به دردهای آرتروز مبتلا هستید این غذاها برای شماست، روزنامه شیراز نوین
اگر به دردهای آرتروز مبتلا هستید این غذاها برای شماست
تغذیه در بیماری آرتروز مانند همه بیماریهای دیگر اهمیت زیادی دارد و نمیتوان این اصل را کتمان کرد. برای کسی که با مشکل آرتروز مواجه است کلسیم ارزش بالایی دارد. زمانی که کلسیم با ویتامین C همراه میشود میتواند دردهای آرتروز زانو و پا را تسکین دهد. به گزارش بهداشت نیوز؛ تغذیه در بیماری آرتروز مانند همه بیماریهای دیگر اهمیت زیادی دارد و نمیتوان این اصل را کتمان کرد. برای اینکه بتوانید مفاصلتان را تقویت کنید، قدرت دفاعی بدنتان را بالا ببرید و با التهابها مقابله کنید باید چند اصل تغذیهای درست را رعایت کنید. اگر مفاصلتان ساز مخالف میزنند یا اگر نمیخواهید چند سال بعد دچار آرتروز و دردهایی از این قبیل شوید مطالعه این مطلب را از دست ندهید.
ویتامینهای ضروری را دریابید
آرتروز بیماری مفاصل است یا اگر بخواهیم دقیقتر بگوییم مشکل غضروفهاست. در واقع این بیماری متابولیسم استخوانی را به هم میزند. برای همین هم باید هر آنچه باعث تقویت استخوانها میشود را عزیز دانست.
برای کسی که با مشکل آرتروز مواجه است کلسیم ارزش بالایی دارد. زمانی که کلسیم با ویتامین C همراه میشود میتواند دردهای آرتروز زانو و پا را تسکین دهد. برای این کار میتوانید مکمل مصرف کنید البته با مشورت با پزشکتان. توجه داشته باشید برای جذب حداکثری کلسیم حتماً لازم نیست که به میزان زیادی شیر و محصولات لبنی پرچرب میل کنید. بدون شک ماست و پنیر بهخصوص پنیر تهیه شده از شیر بز میتواند کمککننده باشد. اما بااینحال ماهی ساردین، بادام، کشمش، خانواده کلمها مانند کلمبروکسل، بروکلی، کلمچینی، کلمبرگ و غیره و برخی از آبهای معدنی نیز منبع کلسیم هستند.
غذاهای ضدآرتروز
نکته قوت این مواد غذایی در این است که برخلاف شیر علاوه بر کلسیم حاوی مواد مغذی دیگری هستند که برای بدن مفید است. بهعنوان مثال باید بدانید که ۱۰۰ گرم کلمچینی به اندازه یک لیوان شیر کلسیم دارد. اما همین ۱۰۰ گرم کلم حاوی آنتیاکسیدان نیز است. برای تسکین درد مفاصل باید علاوه بر جذب کلسیم و ویتامین C به فکر تأمین پتاسیم موردنیاز بدنتان نیز باشید. پتاسیم به میزان قابلِتوجهی در میوهها و سبزیجات وجود دارد. باید بدانید که این ماده معدنی جلوی از بین رفتن کلسیم را میگیرد و حالت اسیدی بدن را خنثی میکند.
ویتامینD و ویتامینK نیز به جذب و حفظ کلسیم در استخوانها کمک زیادی میکند
چربیهای خوب برای التهابهای بد
با وجود اینکه برخی از چربیها مسئول اصلی بروز التهاب در بدن هستند اما بااینوجود چربیهای مفید دیگری هم هستند که به جنگ التهابها میروند. برای این کار باید یک تعادل درست بین امگا۶ها و امگا۳ بدنتان ایجاد کنید. کار چندان سختی نیست. برای آشپزی از روغن زیتون استفاده کنید و برای چاشنی غذاها از روغن کلزا. تاجاییکه میتوانید مصرف چربیهای اشباع شده مانند کره، محصولات لبنی پرچرب، گوشتهای چرب را کاهش داده و ماهیهای چرب سرشار از امگا۳ میل کنید. امگا۳ها در ماهیهایی مانند ماهی ساردین، تن، ماهی آزاد، ماکرو و غیره وجود دارد.
امان از اضافهوزن
مفاصل و بهویژه پاها و زانوها بیشترین آسیب را از اضافه وزن و چاقی میبینند. باید بدانید که با هریک کیلو وزن اضافه پاهای ما ۵ کیلو وزن بیشتری تحمل میکنند. این بار اضافی نیز باعث سرعتگرفتن تخریب غضروفها میشوند و اینگونه میشود که هنگام راه رفتن احساس درد میکنید. اگر اضافه وزن دارید حتماً به فکر کاهش وزن باشید. توصیه میکنیم مصرف مواد غذایی حاوی آرد و نان بدون سبوس، غلات آماده صبحانه، سیبزمینی و شیرینیجات را کاهش دهید. در عوض میوه و سبزیجات و پروتئینهای گیاهی (سویا، حبوبات) بیشتری میل کنید.
از مصرف میوهها و سبزیجات غافل نشوید
سبزیجات و میوهها ویتامینها و مواد معدنی لازم برای سلامت استخوانها را تأمین میکنند. اما مصرف میوه و سبزیجات یک خاصیت خوب دیگری هم دارد: وجود آنتیاکسیدانها. آنتیاکسیدانها باعث خنثی شدن رادیکالهای آزاد میشود. این مولکولهای موذی به سلولها آسیب میرسانند و باعث بروز پیری زودهنگام آنها میشوند.
به عقیده متخصصان، زمانی که مفاصل دردناک میشود تعداد رادیکالهای آزاد زیاد شده است. برای خنثی کردن این رادیکالهای آزاد باید آنتیاکسیدانهای زیادی جذب کنید. یعنی باید ویتامین C، ویتامین E، کاروتنوئیدها و پولی فنولهای زیادی دریافت کنید.
این آنتیاکسیدانها در میوهها، سبزیجات، حبوبات، دانهها و مغزهای روغنی وجود دارد. برای جذب آنتیاکسیدان میوهها، میوههایی مانند توتفرنگی، مورد صحرایی، تمشک، شاهتوت، گیلاس، انگور فرنگی سیاه، آلو، کیوی، آناناس و خرما را دریابید.
برای بهرهمند شدن از آنتیاکسیدانهای سبزیجات، خانواده سخاوتمند کلمها مانند گلکلم، کلمقرمز، کلمبرگ، بروکسل، بروکلی، تربسیاه، شلغم و تربکوهی را دریابید که سرشار از ویتامینC و ویتامینK نیز هستند. شما میتوانید یک دوره درمانی را با کلم شروع کنید. برای این کار روزانه ۴۰۰ گرم کلم میل کنید: ۲۰۰ گرم خام و ۲۰۰ گرم پخته. یک لیوان بزرگ آب کلمقرمز در روز نیز درد مفاصلتان را تسکین خواهد داد.
توصیه میکنیم از مصرف فلفلدلمهای، آرتیشو، کرفس، اسفناج، سیر و گوجهفرنگی نیز غافل نشوید بهخاطر اینکه این مواد غذایی خوشمزه سرشار از آنتیاکسیدان هستند.
توصیه میکنیم هر هفته دو تا سه مرتبه ماهی میل کنید و از مصرف آجیل و تخمکتان هم غافل نباشید. در عوض مصرف روغن آفتابگردان، روغن ذرت و روغن هسته انگور را محدود کنید.
تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
خبرهای تصادفی روزنامه شیراز نوین