نوشیدنیهایی برای پیشگیری از وزوز گوش، روزنامه شیراز نوین
ستفاده از هدفون یا ایرباد با صدای پایین، در محیطهای پرسروصدا باعث کاهش خطر وزوز گوش در افراد میشود.
به گزارش خبرنگار مهر به نقل از هلث دی نیوز، اکنون، تحقیقات جدید نشان میدهد که خوردن میوه و فیبر بیشتر یا نوشیدن شیر و قهوه بیشتر ممکن است از وزوز آزاردهنده و مداوم که میتواند افراد را به حواسپرتی سوق دهد، جلوگیری کند.
محققان گزارش دادند که به نظر میرسد تغییرات ساده رژیم غذایی خطر ابتلا به وزوز گوش را کاهش میدهد.
تیم تحقیقاتی به رهبری محقق ارشد کین ژیو ژانگ از دانشگاه طب سنتی چینی چنگدو در سیچوان چین، نتیجهگیری کرد: «پیشبینی میشود که رویکردهای مبتنیبر رژیم غذایی برای پیشگیری از وزوز گوش نقش مهمی در مدیریت مزمن این عارضه داشته باشند.»
محققان میگویند: «شواهد موجود نشان میدهد که مصرف میوه، فیبر غذایی، کافئین و لبنیات ممکن است با کاهش بروز وزوز در ارتباط باشد.»
محققان در یادداشتهای پسزمینه گفتند، از هر شش (۱۴٪) بزرگسال یک نفر به وزوز گوش مبتلا است.
اگرچه قرار گرفتن در معرض صدای بلند یک عامل خطر کلیدی برای مشکل شنوایی است، محققان نوشتند: «منشأ وزوز گوش ناشناخته است و طیفی از عوامل را شامل میشود.»
برای بررسی شواهد، محققان دادههای هشت مطالعه قبلی را که به ارتباط بالقوه بین وزوز گوش و رژیم غذایی پرداخته بودند، جمعآوری کردند. این مطالعات شامل بیش از ۳۰۰هزار نفر بود.
نتایج نشان داد که افزایش مصرف برخی غذاها خطر وزوز گوش را کاهش میدهد:
• میوهها ۳۵ درصد
• لبنیات ۱۷ درصد
• کافئین ۱۰ درصد
• فیبر ۹ درصد.
به گفته محققان، این غذاها ممکن است با تأمین مواد مغذی خاصی که از سلامت شنوایی محافظت میکند، بر خطر وزوز گوش تأثیر بگذارد.
بهعنوان مثال، به گفته محققان، کافئین ممکن است باعث ترشح هورمونهایی شود که از اعصاب مرتبط با شنوایی محافظت میکنند، درحالیکه میوهها و فیبر ممکن است سطح قندخون را حفظ کرده و از التهاب بالقوه مضر جلوگیری کند.
محققان افزودند: «مکانیسمهای اصلی ممکن است شامل اثرات محافظتی این رژیمها بر رگهای خونی و اعصاب، و همچنین خواص ضدالتهابی و آنتیاکسیدانی آنها باشد».
بااینحال، به دلیل کیفیت پایین شواهد موجود، بسیار مهم است که یافتهها با احتیاط تفسیر شود.
در این بررسی هیچ مدرکی برای غذاهای دیگری که بهطور بالقوه ممکن است خطر وزوز گوش را کاهش دهند، مانند شکلات، سبزیجات، تخممرغ، گوشت یا ماهی پیدا نشد.
به گفته محققان، مطالعاتی که در این بررسی گنجانده شده است نیز نمیتواند از رابطه میزان دوز مصرفی-پاسخ بین این غذاها و وزوز گوش پشتیبانی کند.
به عبارت دیگر، خوردن مقادیر زیاد میوه یا مصرف مقدار زیادی کافئین لزوماً محافظت فزایندهای در برابر وزوز گوش ایجاد نمیکند.
تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
خبرهای تصادفی روزنامه شیراز نوین