مرغ شکمپر یکی از غذاهای شیک و مجلسی ایرانی به حساب میآید. مرغ شکمپر گیلانی که با مواد ترش و سبزی معطر تهیه میشود، معروف به استان گیلان است. این غذا را به همراه کته رشتی با برنج شمالی سرو میکنند. در این دستور، از سبزیجات معطر و رب انار و انواع آلو و قیسیها برای این کار استفاده شده است. این مرغ حدود دو ساعت و نیم نیاز دارد تا در فر پخته شود. این غذا را اغلب در مهمانیهای خاص سرو میکنند. میتوان از بوقلمون نیز به جای مرغ استفاده کرد. برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه مرغ شکمپر گیلانی در ادامه با ما همراه باشید.
مواد لازم
مرغ کامل: ۱ عدد
سبزیجات معطر سرخشده: به مقدار لازم
گردوی پودرشده: ۲ قاشق غذاخوری
رب انار: ۱ قاشق غذاخوری
رب گوجهفرنگی: ۲ قاشق غذاخوری
انواع آلو و آلوچههای ترش: به مقدار لازم
کشمش: ۱ قاشق غذاخوری
روغن و نمک و فلفل: به مقدار لازم
زردچوبه و گلپر: به مقدار لازم
پیاز و سیر: به مقدار دلخواه
طرز تهیه
مرحله اول
برای تهیه مرغ شکمپر خوشمزه به روش گیلانی در ابتدای کار، زرشک و قیسی و کشمش را خیس میکنیم. در ادامه پیاز را شسته و رنده میکنیم. یک تابه برداشته و با کمی روغن روی حرارت قرار میدهیم تا داغ شود.
مرحله دوم
سپس پیازهای رندهشده را به آن اضافه کرده و تفت میدهیم. کمی که پیازها سبک و طلایی شد، سیر را رنده کرده و به آن اضافه میکنیم. وقتی تفت خورد، زردچوبه را به آن اضافه کرده و تفت میدهیم تا رنگ باز کند.
مرحله سوم
رب گوجه و رب انار را به آن اضافه میکنیم و تفت میدهیم. سپس به آن چند قاشق سبزی معطر سرخشده اضافه میکنیم. آلوهای خیسخورده را به آن اضافه کرده و تفت میدهیم. از روی حرارت برداشته و میگذاریم تا خنک شود.
مرحله چهارم
میتوان مقدار رب انار و گلپر را زیاد کرد. مرغ درسته را حدود دو تا سه ساعت داخل یک کاسه قرار میدهیم و روی آن را نمک و آب و سرکه سفید میریزیم؛ به قدری که درون محلول شناور شود و بوی بد و تند مرغ از بین برود.
مرحله پنجم
سپس با انواع ادویه مثل نمک و پودر سیر و زردچوبه و ادویههای دلخواه خود تمام مرغ را ماساژ میدهیم تا بهخوبی مزهدار شود. یک تابه عمیق برداشته و با روغن روی حرارت قرار میدهیم. مرغ را درون روغن داغ سرخ
میکنیم.
مرحله ششم
در این مرحله همه اطراف مرغ باید سرخ و رنگ آن طلایی شود. سپس با مخلوط سبزی معطر آن را پر میکنیم. در ادامه مرغ را وسط یک ظرف مناسب قرار داده و روی سینی را با فویل آلومینیومی میپوشانیم.
مرحله هفتم
ظرف را به مدت ۲ ساعت درون فر با دمای ۲۰۰ درجه سانتیگراد قرار میدهیم. بعد از دو ساعت فویل را برداشته و بدون فویل حدود ۱۰ تا ۲۰ دقیقه اجازه میدهیم روی مرغ طلایی و برشته شود. میتوان این غذا را با کته رشتی سرو نمود. نوش جان.