حشوی ماهی شکمپر یکی از انواع غذاهای خوشمزه و اصیل ایرانی است که اصالت آن به شهرهای جنوب کشورمان تعلق دارد. برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه حشوی ماهی شکمپر در ادامه با ما همراه باشید.
مواد لازم
ماهی قزلآلا: ۱ عدد
پیاز: ۲ عدد
سیر: ۲ حبه
گشنیز تازه: ۳۵۰ گرم
شنبلیله تازه: ۵۰ گرم
رب گوجهفرنگی: ۱ قاشق غذاخوری
رب انار ملس: ۳ قاشق غذاخوری
تمر هندی: یکدوم بسته
آب جوش: ۱ لیوان
زردچوبه، فلفل سیاه و نمک: به مقدار کافی
طرز تهیه
مرحله اول
برای تهیه حشوی ماهی شکمپر به روش جنوبی، در ابتدای کار فر را با حرارت ۱۷۰ درجه سانتیگراد روشن میکنیم تا کاملاً گرم شود. سپس پیاز را به صورت نگینی ریز خرد کرده و به همراه پوره سیر به تابه
میافزاییم.
مرحله دوم
حالا مقداری روغن مایع، زردچوبه و فلفل سیاه به تابه اضافه میکنیم و تفت میدهیم تا مواد کمی سرخ شوند. در ادامه، گشنیز و شنبلیله را به صورت ریز خرد کرده و به تابه اضافه میکنیم؛ سپس کاملاً سرخ میکنیم.
مرحله سوم
زمانی که سبزی کاملاً سرخ شد، رب گوجهفرنگی را به همراه رب انار به تابه اضافه کرده و بهخوبی تفت میدهیم تا سرخ شوند. حالا تمر هندی را به همراه آب جوش مخلوط کرده و از صافی رد میکنیم تا هستههای آن جدا شود.
مرحله چهارم
در ادامه عصاره تمر هندی را به تابه میافزاییم و بهخوبی مخلوط میکنیم، سپس اجازه میدهیم روی حرارت بجوشد تا کاملاً جا بیفتد. حالا ماهی قزلآلا را از وسط برش میزنیم و مقداری نمک و زردچوبه درون آن میپاشیم.
مرحله پنجم
حالا نصف مقدار مواد درون تابه را درون شکم ماهی ریخته و کاملاً با نخ و سوزن میدوزیم تا مواد میانی از آن خارج نشود. در این مرحله روی ماهی را با چاقو چند برش ایجاد کرده، سپس درون سینی فر قرار میدهیم.
مرحله ششم
سینی را در طبقه میانی فر گذاشته و اجازه میدهیم ماهی شکمپر به مدت یک ساعت بهخوبی بپزد. پس از گذشت این زمان، ماهی شکمپر را به همراه حشو، شویدپلو و سیر ترشی و سیر شور سرو میکنیم. نوش جان.