آنتیاکسیدانها و محافظت از سلولهای سالم، روزنامه شیراز نوین
آنتیاکسیدانها، ترکیبات موجود در سبزیجات و میوهها هستند که میتوانند بدن را در برابر «رادیکالهای آزاد» که مسئول ایجاد سرطان هستند محافظت کنند.
به گزارش ایسنا، قرار گرفتن در معرض فاکتورهای محیطی مانند سیگار کشیدن، آلودگی و اشعه ماوراءبنفش (UV) خورشید سبب تولید موادی به نام «رادیکالهای آزاد» میشود که به سلولهای سالم حمله میکنند. هنگامی که سلولهای سالم ضعیف میشوند، بیشتر مستعد ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی و انواع خاصی از سرطان هستند. آنتیاکسیدانها مانند ویتامینهای C و E و کاروتنوئیدها که شامل بتاکاروتن، لیکوپن و لوتئین میشوند به محافظت از سلولهای سالم در برابر آسیبهای ناشی از رادیکالهای آزاد کمک میکنند.
کاروتنوئیدها
بتاکاروتن، لیکوپن و لوتئین کاروتنوئیدهای شناختهشدهای هستند که در مبارزه با کاهش آسیب رادیکالهای آزاد مؤثر هستند. غذاهای سرشار از کاروتنوئید ممکن است در کاهش احتمال ابتلا به سرطانهای خاص مؤثر باشد و ممکن است به کاهش خطر دژنراسیون ماکولا کمک کند. سبزیجات قرمز، نارنجی، زرد تیره و برخی سبزیجات برگسبز تیره مانند سیبزمینی شیرین، اسفناج، هویج، گوجهفرنگی، کلمبروکسل، کدوحلوایی زمستانه و کلمبروکلی سرشار از کاروتنوئید هستند.
ویتامین E
نتایج تحقیقات، نقش گسترده ویتامین E را در ارتقای سلامت نشان میدهند. نقش اصلی ویتامین E بهعنوان یک آنتیاکسیدان است. تحقیقات، نقش احتمالی آن را در کمک به محافظت از بدن در برابر آسیب سلولی که میتواند منجر به سرطان، بیماری قلبی و آب مروارید با افزایش سن شود، بررسی کرده است. ویتامین E همچنین ممکن است با آنتیاکسیدانهای دیگر مانند
ویتامین C برای محافظت در برابر برخی بیماریهای مزمن عمل کند. ویتامین E در روغنهای گیاهی، جوانه گندم، غلات کامل و غلات غنی شده، دانهها، آجیل و کره بادامزمینی یافت میشود.
ویتامین C
بنابر اعلام دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، شاید ویتامین C شناختهشدهترین آنتیاکسیدان باشد که طیف گستردهای از مزایای سلامتی را ارائه دهد. این فواید شامل محافظت از بدن در برابر عفونت و آسیب به سلولهای بدن، کمک به تولید کلاژن (بافت همبند که استخوانها و ماهیچهها را در کنار هم نگه میدارد) و کمک به جذب آهن میشود. پرتقال، گریپفروت، نارنگی، توتفرنگی، فلفلدلمهای، گوجهفرنگی، کلمبروکلی و سیبزمینی سرشار از ویتامین C است.
بهترین راه برای ایجاد یک برنامه غذایی سالم، خوردن وعدهها و میانوعدههای متعادل در هر روز و لذت بردن از غذاهای متنوع است. خوردن حداقل 1.5 تا ۲ فنجان میوه و 2.5 تا ۳ فنجان سبزیجات در روز شروع خوبی برای زندگی سالم بزرگسالان است.
تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
خبرهای تصادفی روزنامه شیراز نوین