دلیل پزشکی خوردن کباب همراه سماق، روزنامه شیراز نوین
به گزارش نمناک، کباب یکی از خوشمزهترین غذاهای اصیل ایرانی است که محبوبیت زیادی بین ایرانیان دارد. از گذشته همراه چلوکباب، سماق و برخی مخلفات دیگر استفاده میکردند که این کار بیدلیل نبوده است. در ادامه دلیل مصرف سماق همراه کباب و فواید مصرف سماق را بیان میکنیم.
هنگام خوردن کباب از یک ماده غذایی مصلح مانند سماق استفاده کنید، زیرا:
سماق دارای اثرات ضدمیکروبی است و مصرف سماق با کباب سبب رفع آلودگی گوشت میشود.
مصرف سماق با کباب خاصیتی قابض دارد و در صورت وجود التهابات یا زخمهایی در مسیر لوله گوارش سبب بهبود آنها میشود و محافظ خوبی برای کبد است.
مصرف سماق با کباب سبب کاهش کلسترول و کاهش جذب چربی گوشت مورد استفاده برای طبخ کباب میشود.
سماق اسید اوریک خون را کاهش میدهد و به این دلیل سماق همراه کباب استفاده میشود که بدن فرد بتواند اسید اوریک حاصل از هضم کباب را تا حدی کاهش دهد.
اگر انواع کباب را با آبنارنج، سالاد، سبزیجات تازه، گوجهفرنگی کبابی، پیاز، فلفلسیاه یا سماق میل کنید، بهخاطر ویتامین C این مواد، جذب
آهن گوشت بیشتر میشود.
فواید مصرف سماق همراه برخی از غذاها
دارای طبیعت سرد و خشک است.
مصرف سماق موجب تقویت دستگاه گوارش و کبد میشود و از سوهاضمه، تورم معده و التهاب در دستگاه گوارش جلوگیری میکند.
سماق دارای خاصیت سمزدایی و ضدالتهاب برای کبد است.
استفاده از سماق هنگام بروز برخی بیماریها مانند تهوع، استفراغ و اسهال بسیار مؤثر است.
سماق تقویتکننده سیستم ایمنی بدن است.
سماق تحریککننده اشتها است.
سماق به دلیل داشتن تانن فراوان، قابض و پاککننده معده است.
سماق خاصیت آنتیبیوتیکی برای دستگاه گوارش دارد و اثر ضدمیکروبی قوی بر روی تعداد زیادی از میکروارگانیسمهای خطرناک و بیماریزا در بدن دارد.
سماق برطرفکننده نقرس است.
سماق خون را تصفیه میکند و مواد زائد خون مانند اوره را دفع میکند.
سماق همچنین کاهشدهنده قندخون است و از طریق آنزیم آلفا آمیلاز، قندخون را کاهش میدهد.
کباب را با این مخلفات میل کنید
همراه کباب، سماق، گوجه و آبلیموی تازه یا آبنارنج، پیاز، فلفل سیاه میل کنید، زیرا بهخاطر ویتامین C. این مواد، جذب آهن گوشت بیشتر میشود. همراه کباب سبزی خوردن تازه میل کنید زیرا کاروتنوئیدهای موجود در سبزیها وقتی همراه آهن موجود در گوشت کباب وارد بدن میشوند، جذب این ماده معدنی را نیز بالا میبرند.
کباب را با چهچیزهایی نخوریم؟
همراه غذاهای گوشتی مانند کباب، ماست، دوغ و کفیر نخورید زیرا کلسیم این فرآوردهها میتواند از جذب آهن گوشت بکاهد.
مصرف همزمان ماست با گوشت برای افراد دارای دردهای مفصلی مناسب نیست و میتواند سبب تشدید بیماری شود.
ماست دیرهضم است و برای سردمزاجان و افراد دارای معده سرد مناسب نیست.
نیم تا یک ساعت پس از صرف غذای گوشتی ماست و دوغ بخورید.
نکات مهم مصرف کباب
یک سیخ کباب کوبیده 270 کالری، یک سیخ کباببرگ 200 کالری و یک پرس چلوکباب همراه کره حدود 1200 کالری انرژی دارد.
از مصرف قسمتهای سوخته گوشت و گوجهکبابی پرهیز کنید.
کباب را بهصورت خانگی تهیه و تا حد امکان چربیهای ظاهری از گوشت جدا شود.
به کباب جوششیرین اضافه نکنید زیرا جوششیرین قدرت جذب آهن و کلسیم را کم میکند و گوشت را به غذایی بیخاصیت تبدیل میکند.
بیش از حد از پیه و دنبه استفاده نکنید زیرا استفاده از پیه و دنبه موجب افزایش کلسترول و تریگلیسیرید و در نهایت بروز بیماریهای قلبی - عروقی میشود.
اگر مجبور به استفاده از کباب رستورانهای بینراهی شدید، همراه غذا دوغ و ماست کاکوتی دار، نعنادار یا موسیردار بخورید زیرا این سبزیجات ضدعفونیکننده قوی مجاری گوارشی هستند و خطرات احتمالی گوشت مسموم و فاسد را کم میکنند.
مصرف بیش از اندازه سماق، مسمومیت زاست.
تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
خبرهای تصادفی روزنامه شیراز نوین