گاهی برای تزیین مواد غذایی نیاز داریم که غذاها را به رنگهای مختلف در آوریم. برای این کار از رنگهای خوراکی استفاده میشود. اما از آنجا که رنگهای خوراکی نیز از مواد شیمیایی استفاده شده است، برای سلامت خود و خانواده مان لازم است بتوانیم بعضی رنگها را بهراحتی و با مواد غذایی تازه تهیه کنیم. از جمله این رنگها، رنگ قرمز یا صورتی است که از لبو یا چغندر پخته تهیه میشود. رنگ زرد از زردچوبه یا زعفران تولید میشود. رنگ سبز از اسفناج و رنگ بنفش از زغالاخته تهیه میگردد که روش تهیه رنگها به صورت زیر است. برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه رنگ غذای طبیعی در ادامه با ما همراه باشید.
مواد لازم
چغندر پخته: یکچهارم پیمانه
آب چغندر غلیظ: ۱ قاشق چایخوری
زردچوبه: نصف قاشق چایخوری
زغالاخته تازه یا یخزده: یکچهارم پیمانه
اسفناج تازه یا یخزده: یکچهارم پیمانه
طرز تهیه
رنگ غذای طبیعی صورتی
برای تهیه رنگ صورتی، ابتدا لبوی پخته را همراه با آب چغندر غلیظ درون غذاساز میریزیم و میکس میکنیم تا یکدست شود. سپس مواد را از صافی رد میکنیم. آبی که از آن خارج میشود، قرمز است و میتوان در ظرف دربسته به مدت دو هفته در یخچال نگهداری کرد. با این رنگ و اضافه کردن آن به مواد غذایی، رنگ آنها صورتی میشود.
رنگ غذای طبیعی زرد
برای تهیه رنگ زرد از زردچوبه میتوان استفاده کرد. یک قابلمه کوچک برمیداریم. زردچوبه را با یکچهارم پیمانه آب مخلوط کرده و روی حرارت قرار میدهیم. تا ۵ دقیقه بجوشد. سپس از روی حرارت برمیداریم و کنار میگذاریم تا سرد شود. از صافی رد میکنیم و در یک ظرف دربسته تا ۲ هفته میتوانیم از آن استفاده کنیم. میتوان برای تهیه رنگ زرد از زعفران دمکرده نیز استفاده نمود.
رنگ غذای طبیعی بنفش ارغوانی
برای تهیه رنگ بنفش ارغوانی از زغالاخته استفاده میکنیم. زغالاخته میتواند تازه یا یخزده باشد. هسته زغالاختهها را درآورده و با ۲ قاشق چایخوری آب درون میکسر میریزیم و میکس میکنیم تا یکدست شود. سپس از صافی عبور میدهیم. این رنگ را حدود ۲ هفته در ظرف دربسته در یخچال میتوان نگهداری
کرد.
رنگ غذای طبیعی سبز
برای تهیه رنگ سبز از اسفناج استفاده میکنیم. یک تابه برمیداریم. حدود یک پیمانه اسفناج تازه یا یخزده را با ۳ قاشق غذاخوری درون آن میریزیم و روی حرارت ملایم با درب بسته میگذاریم تا بپزد. سپس آب اضافه آن را دور میریزیم و اسفناجها را درون میکسر یا غذاساز پوره میکنیم. سپس صاف میکنیم و آب آن را درون یک ظرف دربسته به مدت دو هفته در یخچال نگهداری میکنیم.