[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۲۳۹۸
  • دوره جدید

طرز تهیه ترشی کنگر ، روزنامه شیراز نوین

کنگر یکی از سبزیجات بهاری محبوب در ایران است که علاوه بر خواص دارویی فراوان، طعم لذیذی دارد. از این گیاه خودرو با طعمی منحصربه‌فرد می‌توان در تهیه انواع غذاها و ترشیجات استفاده کرد. ترشی کنگر یکی از انواع ترشی‌های خوشمزه و پرطرف‌دار است که با استفاده از کنگر تازه تهیه می‌شود و می‌تواند به عنوان چاشنی در کنار غذاهای مختلف سرو شود. کنگر سرشار از ویتامین‌ها، مواد معدنی و آنتی‌اکسیدان‌هاست و خواص بسیاری برای سلامتی دارد. با تهیه ترشی کنگر می‌توانید از طعم و خواص این گیاه بهاری در تمام طول سال لذت ببرید. در این بخش به مراحل تهیه ترشی کنگر 
پرداخته‌ایم.

 مواد لازم برای 4 نفر
کنگر تازه: 1 کیلوگرم
کرفس: چند شاخه
سرکه سفید یا سرکه سیب: 4 لیوان دسته‌دار
نمک: به مقدار لازم
فلفل سبز تند: به تعداد دلخواه
سیر: چند حبه
گلپر و سیاه‌دانه: 1 قاشق مرباخوری
سبزیجات معطر (ترخون، مرزه، نعناع): به مقدار دلخواه (اختیاری)

 طرز تهیه
1. ابتدا کنگرها را پاک کرده و تیغ‌های آن را جدا کنید. ریشه‌های سیاه و اضافه کنگر را نیز جدا کنید؛ اما مراقب باشید ساقه‌های آن از هم جدا نشود.
2. کنگر‌ها را به قطعات کوچک‌تر خرد کنید.
3. برگ‌های کرفس را نیز جدا کرده و ساقه آن را به صورت نگینی و در ابعاد دلخواه خرد کنید.
4. کنگر و کرفس را به‌صورت کاملاً تمیز بشویید و در آبکش قرار دهید تا آب اضافه آن‌ها گرفته شود.
5. قطعات کنگر و کرفس را در یک قابلمه بریزید و به آن آب اضافه کنید، تا جایی که روی کنگرها را بپوشاند.
6. کمی نمک به آب اضافه کنید و قابلمه را روی حرارت (حدود 10 تا 15 دقیقه) قرار دهید تا کنگرها نیم‌پز شوند.
7. دقت کنید نباید له شوند و قبل از آنکه خیلی نرم شوند، حتماً آن‌ها را از روی حرارت بردارید.
8. پس از نیم‌پز شدن، کنگرها را آبکش کنید و اجازه دهید تا کاملاً خنک شوند.
9. مواد ترشی پیش از ترشی انداختن خشک باشند. یک پارچه نخی تمیز روی یک سطح صاف قرار دهید و کنگر و کرفس‌های خردشده را بعد از آبکش شدن روی پارچه قرار دهید. اجازه دهید تا آب اضافه مواد ترشی کاملاً جذب پارچه شود.
10. در یک ظرف مناسب، سرکه را با نمک، فلفل سبز تند خردشده، سیر و سبزیجات معطر (در صورت تمایل) و ادویه‌جات مخلوط کنید.
11. کنگرها و کرفس را در یک شیشه تمیز و خشک بریزید.
12. شیشه را به طور کامل پر نکنید تا جا برای اضافه کردن سرکه هم باشد.
13. محلول سرکه را روی کنگرها بریزید، تا جایی که روی آن را بپوشاند.
14. بعد از آنکه شیشه ترشی کاملاً پر شد، انتهای شیشه را به آرامی به یک سطح صاف بکوبید تا هوای اضافه از آن خارج شود.
15. درب شیشه را محکم ببندید و آن را در جای خنک و تاریک نگهداری کنید.
16. ترشی کنگر بعد از حدود 2 تا 3 هفته آماده مصرف است.
17. ترشی را بعد از اولین بار استفاده و باز کردن درب آن، حتماً در یخچال نگهداری کنید.

 نکات کلیدی 
 از کنگر تازه و باکیفیت استفاده کنید.
 مقدار نمک و فلفل را بسته به ذائقه خود تنظیم کنید.
 در صورت تمایل می‌توانید از ادویه‌های‌ دیگری مانند زردچوبه، تخم گشنیز و... نیز در تهیه ترشی استفاده 
کنید.
 برای جلوگیری از کپک زدن ترشی، از شیشه تمیز و خشک استفاده کنید و مطمئن شوید که سرکه روی کنگرها را کاملاً پوشانده است.
 وجود رطوبت در مواد ترشی کنگر باعث می‌شود تا کپک بزند.
 برای ملس شدن ترشی چند تکه نبات داخل ظرف ترشی بیندازید یا مقداری شکر اضافه کنید.
 از ظروف شیشه‌ای برای نگهداری ترشی استفاده کنید.
 قبل از آماده کردن ترشی شیشه را استریل کنید؛ یعنی شیشه‌ها را در آب جوش به مدت بیست دقیقه قرار دهید. سپس آن را بیرون بیاورید و صبر کنید تا خشک و خنک شود.
 برای کپک نزدن ترشی کنگر هرگز قاشق چرب و کثیف را وارد ظرف ترشی نکنید.

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی