[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۲۳۸۹
  • دوره جدید

این کره را زیاد بخورید به مرگ نزدیک‌تر می‌شوید!، روزنامه شیراز نوین

محققان دریافتند افرادی که مقدار زیادی کره می‌خورند، بیشتر در معرض خطر مرگ زودرس قرار دارند، در حالی که افرادی که عمدتاً از روغن‌های گیاهی استفاده می‌کنند، کمتر از حد متوسط در معرض مرگ هستند.
به گزارش بهداشت‌نیوز، علاوه بر این، محققان گزارش دادند که جایگزین‌کردن کره با روغن‌های گیاهی مانند کانولا یا روغن زیتون باعث می‌شود خطر مرگ زودرس در افراد به شدت کاهش یابد.
نتایج نشان می‌دهد که جایگزینی ۱۰ گرم کره در روز -کمتر از یک قاشق غذاخوری- با روغن‌های گیاهی می‌تواند تا ۱۷ درصد خطر مرگ را در افراد به هر دلیلی و به طور خاص به دلیل سرطان کاهش دهد.
«یو ژانگ»، محقق ارشد و دستیار پژوهشی در بیمارستان زنان و بریگهام در بوستون، در بیانیه‌ای گفت: «آنچه شگفت‌انگیز است، بزرگی ارتباطی است که ما دریافتیم. وقتی کره را با روغن‌های گیاهی در رژیم غذایی روزانه جایگزین کردیم، ۱۷ درصد خطر مرگ کمتری را شاهد بودیم.»
این یافته‌ها بر اساس رژیم غذایی و داده‌های سلامتی از بیش از 220هزار نفر است که برای بیش از سه دهه به عنوان بخشی از سه مطالعه طولانی‌مدت از متخصصان بهداشت تحت بررسی قرار گرفتند. هر چهار سال یک‌بار، شرکت‌کنندگان به سؤالاتی در مورد رژیم غذایی خود پاسخ می‌دادند.
کل مصرف کره شامل هر دو کره و مارگارین، کره قابل پخش و کره مورد استفاده برای پخت و سرخ‌کردن در خانه است.
مصرف روغن‌های گیاهی بر اساس استفاده مردم از آنها در سرخ‌کردن، تفت‌دادن، پختن و سس سالاد تخمین زده شد.
نتایج نشان می‌دهد افرادی که بیشتر کره می‌خورند، در مقایسه با افرادی که کمترین میزان کره را مصرف می‌کنند، ۱۵ درصد بیشتر در معرض خطر مرگ قرار دارند.
در مقابل، افرادی که بیشترین روغن‌های گیاهی را مصرف می‌کردند، 
۱۶ درصد کمتر از کسانی که کمترین مصرف روغن‌های گیاهی را داشتند، در معرض خطر مرگ بودند.
تجزیه و تحلیل بیشتر نشان داد که جایگزینی حتی مقدار کمی کره در روز با روغن‌های گیاهی می‌تواند خطر مرگ را کاهش دهد.
محققان در یادداشت‌های پس‌زمینه گفتند کره و روغن‌های گیاهی حاوی انواع مختلفی از اسیدهای چرب هستند و این اسیدهای چرب روی بدن متفاوت عمل می‌کنند.
کره سرشار از اسیدهای چرب اشباع‌شده است که با کلسترول بالاتر و سفت‌شدن رگ‌ها مرتبط است. این نوع چربی‌ها همچنین با التهاب و تغییر فعالیت هورمونی مرتبط هستند که می‌تواند خطر سرطان را افزایش دهد.
از سوی دیگر، روغن‌های گیاهی دارای اسیدهای چرب غیراشباع بیشتری هستند که می‌توانند کلسترول را کاهش دهند، به حفظ سلامت سلول‌ها و مغز کمک کنند، با التهاب مبارزه کنند و حتی در جذب ویتامین‌های خاص مؤثر باشند.
به گفته محققان «کره اغلب با الگوهای غذایی ناسالم مرتبط است، در حالی که روغن‌های گیاهی معمولاً با الگوهای سالم‌تر، مانند رژیم غذایی مدیترانه‌ای و رژیم‌های غذایی مبتنی بر گیاه‌خواری مرتبط هستند. این رژیم‌ها سرشار از مواد مغذی و چربی‌های سالم‌اند که به طور مؤثر برای کاهش خطر بیماری‌های مزمن و مرگ زودرس عمل می‌کنند.»

 

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی