کیک بسبوسه یکی از انواع کیکهای عربی است که فوقالعاده خوشمزه و لذیذ است و بافتی درشت و شبیه کیک شربتی دارد، اسم دیگر آن کیک روانی است. برای آشنایی کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه کیک بسبوسه با ما همراه باشید. برای پخت کیک بسبوسه خوشمزه، ابتدا تخممرغها را با همزن برقی زده تا کرمی شوند، سپس شکر و وانیل اضافه کرده و خوب میزنیم. پس از اضافه کردن روغن و ماست، آرد سمولینا و آرد الک شده با بیکینگپودر و نمک را به تدریج مخلوط کرده و در قالب چرب شده میریزیم. کیک را در فر ۱۸۰ درجه به مدت ۳۵ تا ۴۰ دقیقه میپزیم. پس از پخت، شربتی از آب، شکر و آبلیمو تهیه کرده، بجوشانید و روی کیک سرد شده میریزیم و اجازه میدهیم شربت جذب شود. در نهایت، کیک برش خورده را سرو میکنیم.
مواد لازم
آرد سمولینا: یک پیمانه
آرد: یک پیمانه
روغن مایع: یک پیمانه
ماست: یک پیمانه
شکر: نصف پیمانه
تخممرغ: ۳ عدد
بیکینگپودر: یک قاشق غذاخوری
وانیل: یک قاشق چایخوری
مواد شربت
شکر: ۳ پیمانه
لیمو: ۲ قاشق غذاخوری
آب: ۳ پیمانه
طرز تهیه
مرحله ۱: آمادهسازی مواد اولیه و زدن تخممرغها
برای تهیه کیک بسبوسه خوشمزه ابتدا تخممرغها را در یک ظرف مناسب با همزن برقی خوب بزنید تا حجم آنها زیاد شود و کرمی رنگ شوند سپس شکر را کمکم اضافه کنید و به مدت ۳ تا ۴ دقیقه با همزن بزنید.
مرحله ۲: افزودن وانیل و همزدن مواد
وقتی بافت مواد صاف و یکدست شد و به غلظت مناسب رسید وانیل را اضافه کنید و دوباره با همزن به مدت ۱ دقیقه دیگر بزنید تا عطر وانیل در مواد خوب پخش شود.
مرحله ۳: اضافه کردن روغن و ماست به مخلوط
حالا روغن را به مواد اضافه کنید و کمی هم بزنید، سپس ماست را هم روی مخلوط بریزید و کمی دیگر با دور کند همزن بزنید تا همه مواد خوب با هم ترکیب شوند.
مرحله ۴: الک کردن آرد و مخلوط کردن با بیکینگپودر و نمک
سپس در یک ظرف دیگر آرد را الک کنید و بیکینگپودر و مقدار کمی نمک را به آن اضافه کنید و دوباره الک کنید تا کاملاً با هم ترکیب شده و بافت آرد کاملاً یکدست و صاف شود.
مرحله ۵: اضافه کردن آرد سمولینا و آرد الک شده
حالا ابتدا آرد سمولینا را کمکم به مخلوط مواد مایع اضافه کنید و با لیسک هم بزنید بعد هم آرد الک شده را طی چند مرحله اضافه کنید و در یک جهت و دورانی به آرامی هم بزنید.
مرحله ۶: آمادهسازی قالب
وقتی بافت خمیر یکدست و صاف شد، کف قالب را چرب کنید یا کاغذ روغنی قرار دهید و مواد خمیر را در آن بریزید و به آرامی دو یا سه ضربه بزنید تا حبابها از بین بروند.
مرحله ۷: پخت کیک در فر
حالا قالب کیک را در فر که از قبل گرم شده است، قرار دهید و دمای آن را روی ۱۸۰ درجه تنظیم کنید و به مدت ۳۵ تا ۴۰ دقیقه زمان دهید تا خوب پخته شود.
مرحله ۸: تست پخت کیک
بعد از این زمان در فر را باز کنید و یک سیخ چوبی را در کیک فرو کنید و بیرون بیاورید اگر مواد مایع کیک به آن نچسبید یعنی خوب پخته شده است، قالب کیک را از فر دربیاورید تا خنک شود.
مرحله ۹: تهیه شربت کیک
در یک ظرف آب و شکر را ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید و هم بزنید تا شکر کاملاً حل شود سپس آب نصف یک لیموی ترش تازه را گرفته و به آن اضافه کنید.
مرحله ۱۰: جوشاندن شربت
حالا شربت را خوب هم بزنید و اجازه دهید تا به مدت ۲۰ دقیقه بجوشد و غلیظ شود، وقتی به غلظت دلخواهتان رسید حرارت را خاموش کنید و شربت را کنار بگذارید تا سرد شود.
مرحله ۱۱: ریختن شربت روی کیک
سپس شربت را روی کیک بسبوسه ریخته و یک تا دو ساعت زمان دهید تا استراحت کند و شربت کاملاً در بافت کیک وارد شود و به خورد آن رود. در آخر کیک بسبوسه را در اندازههای دلخواه برش دهید و در ظرف مناسب بچینید و همراه با چای داغ سرو کنید.