[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۲۳۹۸
  • دوره جدید

حفظ میراث‌های تاریخی؛ بالاترین اولویت، روزنامه شیراز نوین

حفظ میراث‌های تاریخی؛ بالاترین اولویت
مدیرکل میراث‌فرهنگی فارس مطرح کرد: حفاظت از میراث‌فرهنگی با ابزار نظارت و قانون

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان فارس گفت: حفاظت از آثار باستانی اولویت اصلی این اداره‌کل است و با نظارت دقیق بر پروژه‌های عمرانی و کاوش‌های علمی، آثار کشف‌شده در آباده، ارسنجان، بیضا و شیراز در حال مطالعه و صیانت هستند.
محمد ثابت اقلیدی در حاشیه نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۵ تهران به کشف اخیر کتیبه ساسانی در کوه خواجه عکاشه آباده اشاره کرد و گفت: این کتیبه به خط پهلوی ساسانی، مربوط به اواخر دوره ساسانی و حدود ۱۴۰۰ تا ۱۶۰۰ سال پیش است.
وی افزود: خوانش اولیه نشان می‌دهد این سنگ مزار وجود گودمانی در این منطقه را توصیف می‌کند و مطالعات دقیق‌تر برای کسب اطلاعات بیشتر آغاز شده است. مدیرکل میراث‌فرهنگی فارس درباره سایر کشفیات اظهار داشت: در ارسنجان هنگام نصب تیر برق، خمره‌ای ساسانی کشف شد که با رعایت ضوابط میراث‌فرهنگی، توسط یگان حفاظت و معاونت میراث به مجموعه جهانی تخت‌جمشید منتقل شده و مطالعات آن ادامه دارد. ثابت اقلیدی افزود: در بیضا اخیراً خمره‌ای ۲۰۰ساله شناسایی شده که در محل نگهداری می‌شود. برنامه هفتم توسعه ما را مکلف کرده هر شهر یک موزه داشته باشد و بیضا به‌عنوان قطب تمدنی در اولویت است. مدیرکل میراث‌فرهنگی به کاوش‌های باستانی در محوطه حرم شاهچراغ(ع) اشاره کرد و گفت: با همکاری شهرداری شیراز، کاوش‌های باستان‌شناسی در این منطقه در جریان است و یافته‌ها پس از مطالعات علمی منتشر خواهد شد. وی تأکید کرد: محوطه حافظیه تحت‌نظارت مستقیم میراث‌فرهنگی و پژوهشگاه کشور است. ثابت اقلیدی درباره پروژه متروی شیراز خاطرنشان کرد: شهرداری مکلف است پیش از هر عملیات عمرانی، با میراث‌فرهنگی هماهنگ کرده و مجوز دریافت کند. در صورت برخورد با آثار باستانی، عملیات متوقف می‌شود تا بررسی‌های لازم انجام گیرد. وی گفت: در تونل متروی حافظیه تاکنون به آثار تاریخی برخورد نکرده‌ایم؛ اما نظارت دقیق ادامه دارد و از تجهیزات پیشرفته برای کاهش لرزش‌ها استفاده شده است. وی با بیان اینکه خاک بکر حافظیه در عمق حدود ۷متری است، گفت: گودبرداری‌ها نشان می‌دهد پس از این عمق، اثری تاریخی وجود ندارد. دستگاه حفاری مترو (TBM) با رعایت ضوابط میراث‌فرهنگی عمل می‌کند و در صورت نیاز، عملیات متوقف می‌شود. وی یادآور شد: در محدوده حرم شاهچراغ(ع)، آثاری از بناهای شهری کشف شده و در عمق ۵ تا ۷متری، آرامستانی هخامنشی شناسایی شده که تحت‌مطالعه است. مترو دسترسی به این مراکز را تسهیل می‌کند؛ اما باید با حفظ میراث‌فرهنگی اجرا شود. در حافظیه از ابزارهایی برای کاهش لرزش‌ها استفاده شده و تجهیزات نصب‌شده باید تأییدیه میراث فرهنگی دریافت کنند. ثابت اقلیدی با اشاره به اهمیت دسترسی به مراکز تاریخی، اظهار داشت: فارس در نوروز ۱۴۰۴ با ۵۲۰هزار بازدیدکننده از تخت‌جمشید، رتبه اول کشور را کسب کرد. وی در پایان از همکاری شهرداری، پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و دستگاه‌های اجرایی قدردانی کرد و گفت: رسالت ما حفاظت از میراث‌فرهنگی است و با اعمال نظارت و قانون، این آثار برای نسل‌های آینده حفظ خواهند شد.

 

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی