[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۷۵۴
  • دوره جدید

فواید شگفت‌انگیز خوراکی‌های تند ، روزنامه شیراز نوین


غذاهای تند و پرادویه نه تنها می‌توانند بسیار خوشمزه باشند، بلکه سودمندی‌های زیادی را برای سلامت ما به همراه دارند. بسیاری از کشورهای جهان (نظیر هندوستان یا مکزیک) به خاطر تهیه غذاهای پرادویه و تند مشهورند. اما مصرف غذاهای تند فقط به شهروندان این کشورها محدود نمی­‌شود و بسیاری دیگر از مردم جهان نیز به این دسته از غذاها گرایش دارند. افزون بر این، آماری در ایالات متحده نشان می‌­دهد شمار تعداد کسانی که غذای تند مصرف می‌­کنند از 46 درصد در سال 2009 به 56درصد افزایش یافته است. 
پژوهشگران به این نتیجه رسیدند که مصرف غذاهای تند، سبب طول عمر می­‌شود. در این پژوهش، سبک تغذیه مربوط به نیم میلیون مرد و زن به مدت هفت سال پایش شد. نتیجه این مطالعه مشخص کرد افرادی که هر روز غذاهای تند مصرف می‌کردند، 14درصد کمتر از کسانی که یک بار (یا کمتر) در هفته به غذای خود فلفل می‌­زدند، در معرض مرگ قرار داشتند. این پدیده در میان زنان و مردان یکسان بود و در افرادی که مصرف الکل نداشتند نیز به مراتب چشمگیرتر بود. همچنین مشخص شد مصرف غذاهای تند توسط زنان به کاهش خطر مرگ پس از سرطان و نیز بیماری‌های قلبی و تنفسی می­‌انجامد.
با اینکه این مطالعه هنوز مشخص نکرده آیا عوامل دیگر مرتبط به سبک زندگی سالم در این میان مؤثر بودند یا خیر، دلایل زیادی برای مصرف غذاهای تند وجود دارد.
1- کمک به کاهش وزن
 بر اساس مطالعه­‌ای که در سال 2011 صورت گرفت، مشخص شد مصرف فلفل می­‌تواند به افزایش سوخت­‌و­ساز بدن بینجامد. مطالعات پیشین نشان داده بود مصرف فلفل قرمز به صورت قرص می­‌تواند به کاهش اشتها و افزایش سوخت کالری در بدن کمک کند. اما در این مطالعه، پژوهشگران به بررسی تأثیر مقدار معمولی فلفل بر وزن افراد پرداختند. در این مطالعه، 25نفر شرکت داشتند که نیمی‌ از آنها از غذاهای تند خوش­شان نمی‌­آمد.
از شرکت کنندگان خواسته شد یا به غذای خود فلفل اضافه نکنند، مقداری استاندارد فلفل اضافه کنند یا هر قدر دلشان می‌­خواهد غذای خود را تند کنند. این مقدار استاندارد فلفل قرمز برابر با نیم قاشق چای‌خوری بود. در پایان، هر دو گروهی که غذای تند مصرف کرده بودند، کالری بیشتری نسبت به گروه کنترل می­‌سوزاندند. همچنین، مشخص شد مصرف غذاهای تند (حتی به صورت غیرمستمر) می‌تواند به کاهش گرسنگی و نیز کاهش ولع برای مصرف غذاهای شور، چرب و شیرین بینجامد.
2- تمیز کردن سینوس‌­ها
 شاید شما هم پس از مصرف غذاهای تند، متوجه جاری شدن آب از بینی­تان شده باشید. دلیل بروز این پدیده را باید در ماده «کپسایسین» جست. این ماده کارکردی مشابه مواد موجود در داروهای ضدگرفتگی (دکونژستان) دارد. همچنین هر قدر فلفل تندتر باشد، اثر ضداحتقان آن بیشتر است.
اگر مقداری فلفل قرمز را به یک فنجان چای داغ اضافه کنید، بالا کشیدن بخار آن و نیز نوشیدن آن می­‌تواند به تحریک مخاط دیواره بینی و تمیز شدن آن بینجامد. این امر در نهایت می­‌تواند به تسهیل تنفس شما منجر شود. افزون بر این، فلفل دارای مقادیری ویتامین A است که می‌­تواند به تقویت مخاط­‌های بینی کمک کند. مخاط­‌های بینی سبب جلوگیری از ورود مواد مختلف بیرونی به بدن می‌­شود.
3- سودمندی برای قلب
 مطالعات نشان می­‌دهد فلفل تند می‌تواند به کاهش خطر بروز بیماری­‌های قلبی بینجامد. این کار با کاهش سطح کلسترول بد (LDL) و افزایش کلسترول خوب (HDL) و نیز بهبود گردش خون صورت می‌گیرد. در حال حاضر مطالعاتی روی کپسایسین برای درمان مشکلات گردش خون، سخت شدن دیواره سرخرگ‌‌ها و ریتم ناهماهنگ قلبی در حال انجام است.

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی