[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۱۰۵۲
  • دوره جدید

طرز تهیه شربت گل محمدی، روزنامه شیراز نوین

مواد لازم
گل محمدی تازه: 500 گرم
آب: 2 لیتر
شکر: 2 کیلو گرم
آب لیمو تازه: 1 قاشق مرباخوری
 
خوردن نوشیدنی سرد در فصل‌های گرم سال حسابی می‌تواند نشاط‌آور باشد، مخصوصاً اگر از سلامت و طرز تهیه نوشیدنی یا انواع شربت مطمئن باشیم و آنها را در خانه با رعایت نکات بهداشتی و با مواد اولیه مرغوب تهیه کنیم. در بین شربت‌های تابستانه، با شربت آلبالو و شربت توت فرنگی به خوبی آشناییم؛ اما یکی از شربت‌های سنتی ایران که اصولاً از اواسط فصل بهار درست کردنش رواج پیدا می‌کند، شربت گل محمدی است که بسیار خوش مزه و خوش عطر است.
شربت گل محمدی هم مثل مربای گل محمدی بهتر است با گل محمدی تازه درست بشود که خب می‌دانیم فصل گل محمدی اواسط اردیبهشت ماه است. شربت گل محمدی را به جز نوشیدن، می‌توانیم در تهیه دسرهای خوشمزه هم استفاده کنیم یا برای تهیه شربت نذری ازش استفاده کنیم که بسیار لذیذ و مورد پسند است، البته بیشتر برای کسانی که علاقه به طعم گل و گلاب ایرانی دارند. در ادامه این مطلب روش تهیه شربت گل محمدی خانگی را آموزش می‌دهیم که امیدواریم با رعایت نکات و فوت و فن‌های تهیه شربت گل، بتوانید نوشیدنی دلچسبی برای خودتان و اعضای خانواده تهیه کنید و لذت کافی ببرید.

طرز تهیه
مرحله اول
گل‌های محمدی تازه را پاک و پرپر کنید.
مرحله دوم
قابلمه ای را  با آب پر کنید و روی شعله قرار دهید تا آب به جوش آید.
مرحله سوم
گل‌های پرپر شده را در قابلمه در دار بریزید و و آب جوش را به سرعت روی گل‌ها بریزید، به طوری که روی گل‌ها را بپوشاند و سریع در قابلمه را که قبلاً با پارچه‌ای تمیز یا دم‌کنی مناسب پوشانده‌اید، دم بگذارید (ریختن آب و دم کردن را به این دلیل باید سریع انجام دهید که عطر گل‌ها در اثر بخار شدن از بین نرود).
مرحله چهارم
 گل‌ها باید حدود دوازده ساعت در قابلمه باقی بماند تا عصاره گل به خوبی خارج شود.
 مرحله پنجم
عصاره گل به دست آمده را پس از آماده شدن از صافی عبور دهید بدون فشردن گلبرگ‌ها (فشار دادن گل هنگام گرفتن عصاره، شربت گل محمدی را بدرنگ و کدر می‌کند).
مرحله ششم
شکر را با آب گل مخلوط نمایید و بگذارید بجوشد تا زمانی که شربت گل به غلطت مناسب برسد. در انتها آب لیمو را بیفزایید.

نکات کلیدی
* رنگ شربت گل محمدی طبیعی بیشتر مایل به گلبهی است. اگر می‌خواهید شربت شما پررنگ‌تر باشد، مجبورید مقداری رنگ خوراکی پس از قوام آمدن به شربت اضافه کنید.
* شربت گل را می‌توان هنگام سرو با آب لیموی تازه مخلوط و سرو کرد.
* شربت گل محمدی را می‌توان با خاکشیر یا تخم شربتی مصرف کرد.

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی