[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۲۴۳۹
  • دوره جدید

گراتن سیب‌زمینی هاسلبک، روزنامه شیراز نوین

گراتن سیب‌زمینی هاسلبک یک غذای جذاب و خوش‌طعم است که با برش‌های نازک سیب‌زمینی، لایه‌ای از پنیر، خرده نان و ادویه‌ها تهیه می‌شود. این دستور ساده با ترکیب عطر و طعم دلپذیر، گزینه‌ای عالی برای یک وعده خاص یا دورچین غذا است. نام سیب‌زمینی هاسلبک از ریشه آن گرفته شده است. این روش در سال 1953 توسط یک سرآشپز در رستوران Hasselbacken ابداع شد و شامل ایجاد برش‌های یکسان در طول سیب‌زمینی است، بدون اینکه برش‌ها تا انتهای آن ادامه پیدا کنند. در ادامه طرز تهیه مرحله‌به‌مرحله گراتن سیب‌زمینی هاسلبک با ما همراه باشید.

 مواد لازم 
سیب‌زمینی آب‌پز شده بزرگ: 3 عدد 
روغن زیتون: 6 قاشق غذاخوری
نمک کوشر: به مقدار لازم
فلفل: یک‌دوم قاشق چای‌خوری
خردل آسیاب شده: یک‌چهارم قاشق چای‌خوری
سیر گرانول شده: یک‌دوم قاشق چای‌خوری
آرد سوخاری: یک‌چهارم فنجان
آویشن تازه: 1 قاشق غذاخوری
پنیر گراویر رنده شده: 1 یا یک‌سوم تا 1 یا یک‌دوم فنجان

 طرز تهیه
 مرحله اول: 
فر را از قبل با دمای 400 درجه فارنهایت (200 درجه سانتی‌گراد) گرم کنید و یک سینی مخصوص گریل را با فویل بپوشانید. مواد لازم را آماده کنید.

 مرحله دوم: 
سیب‌زمینی‌ها را روی یک تخته برش قرار دهید و در دو طرف هر سیب‌زمینی، یک قاشق چوبی را در جهت طولی بگذارید. سیب‌زمینی را با فاصله‌های 1/4 اینچ (یا نازک‌تر) برش بزنید، اما چاقو را تا جایی پایین ببرید که به دسته قاشق‌ها برخورد کند و ته سیب‌زمینی برش نخورد.

 
 مرحله سوم: 
مقداری روغن روی سیب‌زمینی‌ها بریزید و 1 قاشق غذاخوری از روغن را برای مراحل بعدی نگه دارید. روغن را با دقت به داخل برش‌ها بمالید؛ برای این کار استفاده از انگشتان بهترین روش است.

  مرحله چهارم: 
با نمک و فلفل سیب‌زمینی‌ها را مزه‌دار کنید و این ادویه‌ها را هم داخل برش‌ها و هم روی پوست سیب‌زمینی بمالید. سپس آن‌ها را به مدت 1 ساعت یا تا زمانی که با فرو کردن چاقو نرم شوند، در فر بپزید.

  مرحله پنجم: 
سیب‌زمینی‌ها را از فر خارج کرده و حالت فر را به گریل (broil) تغییر دهید.
در یک کاسه، پنیر رنده شده، خرده نان، آویشن، پودر خردل، پودر سیر و روغن باقی‌مانده را مخلوط کنید. هم بزنید تا مواد رویه به حالت مرطوب و کمی چسبنده دربیاید.
 
 مرحله آخر: 
مخلوط آماده شده را بین سیب‌زمینی‌ها تقسیم کرده و به خوبی روی سیب‌زمینی‌ها فشار دهید تا روی آن ثابت بماند. اگر مواد به داخل برش‌ها برود، بهتر است. سیب‌زمینی‌ها را برای 1 تا 2 دقیقه یا تا زمانی که پنیر ذوب شده و خرده نان‌ها طلایی شوند، گریل کنید. بلافاصله سرو کنید.

                   نکات کلیدی
آیا می‌توان این غذا را بدون گریل درست کرد؟
 استفاده از گریل سریع‌ترین و ساده‌ترین روش برای طلایی کردن رویه این غذاست، اما اگر گریل ندارید، می‌توانید از فر استفاده کنید. کافی است سیب‌زمینی‌ها را 5 دقیقه قبل از پایان پخت از فر بیرون بیاورید، رویه را اضافه کنید و 10 تا 15 دقیقه دیگر در فر بپزید. ممکن است به اندازه گریل رویه طلایی نشود، چون گریل گرما را از بالا می‌دهد، اما همچنان یک لایه پنیری ترد خواهید داشت.
 اگر مشکل شما نداشتن ظرف مناسب گریل است، دو راه‌حل وجود دارد:
 سیب‌زمینی‌ها را طبق معمول روی سینی فر بپزید، سپس آن‌ها را روی چند لایه فویل آلومینیومی یا داخل یک ظرف پای فویلی قرار دهید و گریل کنید.
 از تنظیم گریل روی حالت کم استفاده کنید تا بتوانید از ظرفی که تحمل گرمای بالای گریل را ندارد، استفاده کنید. تنظیم بالا معمولاً حدود 550 درجه فارنهایت و تنظیم کم حدود 450 درجه فارنهایت است. پیش‌ازاین کار، حتماً تحمل حرارتی ظرف خود را بررسی کنید.
 نگهداری و فریز کردن:
 بعد از لذت بردن از یک وعده غذای خوش‌مزه و سیرکننده، با باقی‌مانده غذا چه کنید؟ اجازه دهید سیب‌زمینی‌ها کاملاً خنک شوند و سپس آن‌ها را در ظرف دربسته تا 3 روز در یخچال نگهداری کنید.
  برای گرم کردن دوباره، می‌توانید از فر یا توستر استفاده کنید تا مقداری از تردی آن بازگردد. اما یکی از روش‌های مورد علاقه من برای گرم کردن سیب‌زمینی‌های باقی‌مانده این است که برش‌های آن‌را جدا کرده و با کمی روغن سرخ کنید تا برای صبحانه آماده شود.

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی