طرز تهیه مناقیش، روزنامه شیراز نوین
گردشگرانی که به لبنان سفر کردهاند، با مناقیش آشنا هستند. یکی از انواع خوراکیهایی که برای صبحانه آماده میشود، مناقیش است.
مناقیش (بخوانید مَنَئیش manaeesh) یه مدل پیتزای خیلی ساده است؛ یعنی خمیر نازکی که روی آن پنیر یا زعتر یا ماست چکیده یا ترکیبی از این مواد است. روی مناقیش پرملاط نیست.
مناقیش انواع مختلفی دارد:
- مناقیش زعتر (نوعی سبزی خشک محلی خوشعطر)
- مناقیش جبنه (ایرانیهایی که اولین بار میبینند، فکر میکنند پیتزاست!)
- مناقیش کِشِک (keshek) پودری که از گندم لهشده (پرک) و ماست تهیه و خشک میشود تا در فصلهای بعد استفاده شود. مایه کشک محتوی پودر کشک و پیاز خردکرده و گاهی گوجهفرنگی ریزکرده است.
- مناقیش خضرة (بصل و بندورة) یعنی سبزیجات که حاوی پیاز و گوجه خردکرده است.
بعضیها انواع سوسیس و کالباس روی خمیر میگذارند و یک مناقیش جدید اختراع میکنند. مناقیش سبزیجات هم طرفدار دارد.
مواد لازم
خمیر:
آرد سفید: ۲ لیوان
آب گرم: یکدوم لیوان
نمک: یکدوم قاشق مرباخوری
شکر: یکچهارم قاشق مرباخوری
مایه خمیر: ۲ قاشق مرباخوری
روغن مایع: یکدوم لیوان
پنیر:
پنیر محلی سفید: سهچهارم کیلو
کره (ورقهای ریز و نازک): یکسوم لیوان
سیاهدانه یا کنجد: ۱ قاشق غذاخوری
طرز تهیه
۱. مایه خمیر را با شکر در دو قاشق غذاخوری آب گرم (ولرم) در یک فنجان گذاشته و با چنگال هم بزنید تا مخلوط مثل خمیر شل شود.
۲. فنجان را در جای گرم برای ۵ دقیقه گذاشته تا مخلوط پف کند و حبابهای روی آن زیاد شود.
۳. آرد، نمک و شکر را از الک رد کرده، در یک ظرف بزرگ ریخته، وسط آن یک حفره درست کنید. آب، روغن و مخلوط مایه خمیر را در آن بریزید و آنها را با هم مخلوط کرده و ورز دهید تا خمیر به دست آورید.
۴. ظرف بزرگ را با روغن چرب کرده، خمیر را در آن گذاشته و روی آن را چرب کنید و با پارچهای خیس بپوشانید.
۵. ظرف خمیر را در جای گرم تا موقعی که اندازه آن دو برابر شود، نگهدارید.
۶. آرد را روی سطح کارتان بپاشید و یک توپ از خمیر بردارید و با دست خود آن را به شکل دایره با اندازه متوسط یا کوچک (با قطر نیم سانتیمتر) پهن
کنید.
۷. پنیر را رنده کرده، در آب برای ۵ دقیقه بخوابانید تا نمک اضافه آن را از بین ببرد.
۸. پنیر را صاف کرده و روی حوله تمیز خشک کنید.
۹. پنیر را با سیاهدانه یا کنجد و کره مخلوط کنید.
۱۰. روی هر دایره خمیر کمی از مخلوط پنیر گذاشته، در فر داغ بگذارید تا خمیر پخته شود.
نکته: میتوانید از روغن مایع یا روغن زیتون به جای کره استفاده نمایید.
در لبنان چندین نوع مناقیش وجود دارد که عمدتاً خمیر آن یکی است. انواع دیگر آن مثل مناقیش زعتر، مناقیش کشک لبنانی و... است که بعضی مواد آن در ایران در دسترس نیست.
پخت مناقیش به دو صورت است: بالفُرُن (در تنور) و علیالسّاج (روی تنوری به شکل گنبد فلزی، که مناقیش نازک و خوشمزهای تولید میکند).
تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
خبرهای تصادفی روزنامه شیراز نوین