[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۲۴۳۹
  • دوره جدید

تهدید امنیت غذایی با کاهش مصرف پروتئین، روزنامه شیراز نوین

 سعیدرضا امیرآبادی- گروه خبر
همایش روز جهانی ایمنی غذا در شیراز برگزار شد. این مراسم صبح پنجشنبه بیست‌ودوم خرداد با حضور رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط‌زیست در مجلس شورای اسلامی، مسئولان ارشد استانداری فارس، مقامات ارشد علوم پزشکی، مدیران اتاق بازرگانی و جمع کثیری از فعالان بخش صنعتی استان در سالن همایش مجتمع فرهنگی رفاهی دانشگاه شیراز برگزار شد.
 نقش کلیدی صنعت در امنیت غذایی
مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس در این مراسم گفت: صنعت غذا به دلیل نقش کلیدی در تأمین امنیت غذایی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و تلاش تولیدکنندگان و فعالان این حوزه در راستای تغذیه سالم جامعه قابل‌تقدیر است. مرتضی شریفی با اشاره به سیاست‌های اقتصاد مقاومتی، افزود: اقدامات ارزشمندی در راستای حمایت از تولیدکنندگان انجام شده و استانداری فارس در تمامی جلسات به‌دنبال پیگیری و رفع مشکلات این حوزه است. وی یکی از مهم‌ترین چالش‌های کنونی صنعت غذا را تأمین انرژی پایدار عنوان کرد و گفت: با توجه به نیاز این صنعت به برق و انرژی پایدار برای حفظ کیفیت و سلامت محصولات، جلسات تخصصی برای بررسی وضعیت تأمین برق صنایع غذایی و دارویی برگزار شده و تصمیمات ویژه‌ای برای پایداری انرژی در این بخش اتخاذ گردیده است. 
وی تأکید کرد: انتظار می‌رود با اجرای این تصمیمات، شاهد تولید و عرضه غذای سالم به جامعه باشیم. مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس همچنین به اهمیت تشکیل تشکل‌های صنفی و تخصصی اشاره کرد و اظهار داشت: با مصوبه مجلس شورای اسلامی، سازوکار قانونی مناسبی برای ایجاد تشکل‌های تخصصی فراهم شده است. وی ابراز امیدواری کرد با همکاری فعالان این حوزه، تشکل منسجمی در چارچوب قانون برای صنعت غذا در استان شکل گیرد تا مطالبات این بخش به‌صورت مؤثر پیگیری شود.شریفی افزود: استانداری فارس به‌عنوان دبیرخانه تشکل‌ها آماده حمایت از تشکیل این تشکل‌هاست و پیگیری‌های لازم با همکاری رازقی برای اخذ مجوزهای موردنیاز از وزارت کشور در حال انجام است. وی هدف از این اقدامات را رفع موانع تولید و تقویت سرمایه‌گذاری در صنعت غذا دانست و گفت: امیدواریم با همکاری همه فعالان، شعار سال در حوزه تولید و اشتغال به‌ویژه در صنعت غذا محقق شود. شریفی اظهار داشت: با هم‌افزایی و همکاری، می‌توانیم گام‌های مؤثری برای توسعه صنعت غذا و رفع چالش‌های موجود برداریم.
 ایمنی غذا حق مسلم بشر است
در ادامه این مراسم، نایب‌رئیس اتاق بازرگانی شیراز گفت: چالش‌های صنعت غذا ناشی از نبود زیرساخت و تصمیمات غیرکارشناسی است. جمال رازقی با انتقاد از کاهش مصرف سرانه مواد غذایی ضروری مانند لبنیات و گوشت قرمز در کشور افزود: مصرف سرانه لبنیات از ۱۲۰ کیلوگرم در سال‌های گذشته به زیر ۷۰ کیلوگرم و مصرف سرانه گوشت قرمز به حدود ۲ کیلوگرم رسیده که بسیار پایین‌تر از میانگین جهانی است. رئیس کانون عالی کارفرمایان ایران با اشاره به مشکلات صنعت غذا در کشور گفت: ایمنی غذا حق مسلم بشر است و دسترسی به غذای سالم باید برای همه افراد تضمین شود.
نایب‌رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی شیراز گفت: این وضعیت نشان‌دهنده بحران معیشتی و تهدید امنیت غذایی بیش از نیمی از جمعیت کشور است. رئیس انجمن صنفی کارفرمایی صنایع غذایی و تبدیلی استان فارس با اشاره به مسئولیت وزارت بهداشت در حوزه سلامت و ایمنی غذا تأکید کرد: تصمیمات غیرکارشناسی مانند صدور بخش‌نامه‌های غیرضروری و تمرکز بر موضوعاتی مانند تفکیک پروانه‌های تولید به‌جای حل مشکلات اصلی، فعالان اقتصادی را با چالش‌های جدی مواجه کرده است. وی از وزارت بهداشت خواست به جای تمرکز بر مسائل حاشیه‌ای، به فکر تأمین زیرساخت‌های اساسی برای تولید غذای سالم باشد. نایب‌رئیس اتاق بازرگانی شیراز همچنین به مشکلات زیرساختی در شهرک‌های صنعتی اشاره کرد و گفت: طی ۱۰ سال گذشته، برای تأمین آب شهرک صنعتی بزرگ شیراز که میزبان بیش از ۴۲۰۰ واحد صنعتی است، پیگیری‌های مستمری انجام شد. با وجود تخصیص خط دوم انتقال آب، همچنان مشکلات زیرساختی مانند کمبود آب و انرژی، تولیدکنندگان صنایع غذایی را تحت‌فشار قرار داده است. وی افزود: واحدهای تولیدی مجبور به خرید آب از منابع غیراستاندارد هستند که این موضوع کیفیت و ایمنی محصولات غذایی را به خطر می‌اندازد.رازقی با انتقاد از نظارت‌های غیرواقع‌بینانه دستگاه‌های نظارتی اظهار داشت: استانداردهای سخت‌گیرانه‌ای که بدون توجه به واقعیت‌های تولید در ایران اعمال می‌شود، مانع رونق تولید و صادرات است. وی همچنین به مشکل استحصال مکانیکی گوشت اشاره کرد و گفت: در حالی که در کشورهای پیشرفته از این روش برای تأمین پروتئین استفاده می‌شود، در ایران موانع غیرمنطقی مانع بهره‌برداری از این ظرفیت شده است.رئیس انجمن صنفی کارفرمایی صنایع غذایی و تبدیلی استان فارس از نمایندگان مجلس خواست با طرح سؤال از وزارت بهداشت، این وزارتخانه را نسبت به وظایف خود در تأمین سلامت و معیشت مردم پاسخ‌گو کنند و از دستگاه‌های اجرایی خواست تا با رفع موانع زیرساختی و تصمیم‌گیری‌های کارشناسی، به تحقق شعارهای اقتصادی سال کمک کنند.
 ضرورت تأمین غذای سالم
مشاور عالی رئیس دانشگاه در این همایش، ضمن تبریک اعیاد دهه امامت و ولایت به ویژه عید سعید غدیر خم، از تلاش دست‌اندرکاران و برگزارکنندگان این همایش قدردانی کرد. کوروش عزیزی بر اهمیت و ضرورت تأمین غذای سالم در راستای بهبود کیفیت مواد غذایی از مزرعه تا سفره برای مردم تأکید کرد و اظهار داشت: توانمندی‌های حوزه غذا در شیراز و استان فارس، موجب افتخار و سربلندی کشور است. او ضمن تأکید بر تلاش برای حفظ ایمنی غذا، عنوان کرد: تقدس غذا در فرهنگ ایرانیان نهادینه شده و نگاه، ارزش و احترام ایرانیان برای غذا، نان و سفره بسیار موردتوجه بوده و است و این تقدس برای صنعتگران و تولیدکننده‌های حوزه غذا، باید بسیار موردتوجه قرار گیرد. عزیزی با تأکید بر تلاش برای تولید مواد غذایی و ارائه سالم آن تا سفره مردم، در خصوص رفع مخاطرات حوزه غذا، تأمین سلامت مواد غذایی، مخاطرات مواد نگه‌دارنده و آفت‌کش‌ها مطالبی عنوان کرد و افزود: تلاش فعالان حوزه غذا باید در راستای تأمین سلامت عمومی باشد.این مقام مسئول در دانشگاه در ادامه با تأکید بر اهمیت ارتباط بین پژوهشگران و جامعه دانشگاهی با صنعتگران و فعالان حوزه غذا، گفت: توسعه این ارتباطات موجب بهبود کیفیت و ایمنی غذا شده و در نتیجه جامعه سالم‌تری خواهیم داشت.او با اشاره به نظارت‌های بازرسان حوزه غذا در معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی شیراز، از فعالان این حوزه نیز قدردانی کرد. مشاور عالی رئیس دانشگاه با تأکید بر تلاش برای پیشگیری از مسمومیت غذایی و تأمین سلامت جامعه، عنوان کرد: آمارها نشان می‌دهند که بیش از ۲۰۰ بیماری مرتبط با مسمومیت غذایی سالانه ثبت شده است و همچنین سالانه بیش از ۶۰۰میلیون نفر دچار مسمومیت غذایی شده و بیش از ۴۰۰هزار مرگ نیز بر اثر مسمومیت غذایی در جهان رخ می‌دهد.
 تولیدکنندگان بهترین ناظران تولید هستند
معاون غذا و دارو دانشگاه نیز در این آیین عنوان کرد: ایمنی و سلامت فراورده‌های غذایی، آرایشی، بهداشتی و دارویی، همواره از اولویت‌های اصلی ما در معاونت غذا و داروست.
محمدجواد خشنود با بیان اینکه ما معتقدیم تولیدکنندگان بهترین ناظران تولید هستند و نقش تعیین‌کننده‌ای در تضمین کیفیت محصولات دارند، افزود: در این میان، مسئولان فنی نیز به ‌عنوان نمایندگان امین معاونت و مشاوران صنعت، نقشی اساسی در حفظ سلامت جامعه ایفا می‌کنند. او با اشاره به اینکه امروزه فناوری‌های نوین و هوش مصنوعی می‌توانند به بهبود فرایند تولید، کنترل کیفیت، کاهش ضایعات و نوآوری در محصولات کمک شایانی کنند، عنوان کرد: پیشنهاد می‌کنیم صنعت با حمایت از دانشجویان مستعد از طریق بورس تحصیلی، در تربیت نیروهای متخصص آینده نقش فعال‌تری ایفا کند. بی‌شک با همکاری و تعهد جمعی، می‌توانیم گامی مؤثر در ارتقای سلامت جامعه 
برداریم.

 

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی