[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۲۴۳۹
  • دوره جدید

شهادت آغاز حیات جاویدان است، روزنامه شیراز نوین

 سعیدرضا امیرآبادی- گروه خبر
نماینده ولی‌فقیه در استان فارس گفت: شهادت، مرگ نیست؛ بلکه آغاز حیات جاویدان است.
آیت‌الله لطف‌الله دژکام در صحن علنی شورای اسلامی شهر، ضمن گرامیداشت یاد شهدای حادثه اخیر با اشاره به ریشه‌دار بودن مفهوم حکمرانی بر پایه محبت، گفت: این اندیشه یک ایده تازه نیست؛ بلکه بیش از هزار سال است که در بستر فرهنگ ایرانی و اسلامی، اندیشیده، نظریه‌پردازی و تبیین شده است.وی با تأکید بر مبانی قرآنی، روایی، فلسفی و ادبی حکمرانی بر پایه مهرورزی، این رویکرد را راهگشای اداره شهرها و ساخت تمدن نوین اسلامی دانست و خواستار بازخوانی و به‌روزرسانی آن در نهادهای پژوهشی شد.
امام‌جمعه شیراز همچنین با اشاره به حُسن توجه مدیران شهری به مباحث حکمرانی اسلامی و تقدیر از اعضای شورای شهر شیراز بابت درک و اهتمام به حکمرانی مبتنی بر اندیشه ایرانی و اسلامی اظهار داشت: در نشست حکمرانی خوب شهری که برگزار شد، مباحثی که از اندیشه فیلسوفان بزرگی چون فارابی و خواجه نصیرالدین طوسی درباره سیاست مدن و حکمرانی شایسته مطرح کردم، موردتوجه مسئولان و اساتید دانشگاهی قرار گرفت. این نشانه امیدبخشی برای پیوند میان فلسفه سیاسی کهن و مدیریت روز است. وی با اشاره به وقایع اخیر در مقابله با رژیم صهیونیستی، گفت: ممکن است این سؤال پیش بیاید که چگونه در حکمرانی مبتنی بر محبت، جهاد و جنگ جای می‌گیرد؟ پاسخ در همان منطق الهی و انسانی است؛ اگر دشمن درنده‌ای رها شود، همه را نابود می‌کند. باید ایستاد و دفاع کرد. این همان فلسفه جهاد در اسلام است که از بستر محبت به خدا، مردم و عدالت می‌جوشد.
نماینده ولی‌فقیه در فارس با بیان اینکه «شیراز، شهر عشق است و باید حکمرانی در آن بر پایه مهر و محبت باشد»، اظهار کرد: این الگو، در قرآن، حدیث، فلسفه سیاسی اسلامی و ادبیات کهن ما جایگاه دارد و اکنون باید بازخوانی و به‌روز شود. این وظیفه مراکز علمی، پژوهشی و مدیریتی شهر است. ما باید این مبنا را مبنای تمدن‌سازی قرار دهیم.
آیت‌الله دژکام پیشنهاد کرد چارچوب نظری این الگوی حکمرانی را با همکاری پژوهشکده شورای شهر و کارشناسان، تدوین و عملیاتی کنند و گفت: در تمدن نوین اسلامی، این نسخه مهیاست. ما فقط باید آن را به‌روز کنیم. شورای شهر و شهرداری شیراز می‌توانند در این مسیر الگوساز باشند.وی با اشاره به ضرورت تولید چارچوب علمی برای این رویکرد، اعلام آمادگی کرد تا با همکاری پژوهشکده شورای شهر، مبانی نظری حکمرانی بر اساس محبت را تدوین کرده و در اختیار کارشناسان قرار دهد. او در پایان گفت: نسخه حکمرانی بر پایه مهرورزی، نسخه‌ای ریشه‌دار در قرآن، حدیث، فلسفه اسلامی و ادبیات ایرانی است که امروز برای تمدن‌سازی نوین اسلامی به آن نیازمندیم. بازخورد مسئولان شهری نسبت به این نگاه، بنده را امیدوار کرد.

 

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی