مربای گیلاس یکی از انواع مرباهای خوشمزه و پرطرفدار ایرانی است که مانند دیگر مرباها به عنوان صبحانه استفاده میشود. مربای گیلاس به دلیل اینکه رنگ بسیار جذابی دارد، معمولاً برای دیزاین و تزیین انواع کیک، شیرینی و دسر هم استفاده میشود. برای مشاهده آموزش طرز تهیه مربای گیلاس قرمز در ادامه با ما همراه باشید.
برای تهیه این مربا، ابتدا گیلاسها را شسته و هستهگیری میکنیم. سپس بهصورت لایهلایه با شکر در قابلمه استیل میریزیم و ۲۴ ساعت در یخچال میگذاریم تا آب بیندازند. پس از آن باقیمانده شکر را افزوده، روی حرارت ملایم میپزیم، کف آن را میگیریم و در پایان، جوهر لیمو اضافه کرده و پس از خنکشدن، در یخچال نگهداری میکنیم.
مواد لازم
گیلاس: ۱ کیلوگرم
شکر: ۱ کیلوگرم
آب: ۱ لیوان
جوهر لیمو: یکچهارم قاشق مرباخوری
طرز تهیه
خارجکردن هسته گیلاس
برای تهیه این مربای خوشمزه، ابتدا گیلاسها را میشوییم و با دستمال حولهای خشک میکنیم. سپس با دستگاه هستهگیر یا سیخ چوبی هستههای گیلاس را خارج میکنیم. گیلاسها را بعد از خارج کردن هستهها به صورت لایهای داخل یک قابلمه استیل یا روی
میریزیم.
ترکیب شکر و گیلاس
در این مرحله باید نصف شکر را روی گیلاسها بپاشیم؛ به این صورت یک مقدار گیلاس داخل قابلمه میریزیم و کمی شکر رویشان میپاشیم و به همین صورت لایه به لایه شکر و گیلاس میریزیم تا شکر کاملاً به خورد گیلاسها برود.
آبانداختن گیلاس
پس از این کار، قابلمه را به مدت ۲۴ ساعت در یخچال قرار میدهیم تا گیلاسها آب بیندازند. پس از گذشت ۲۴ ساعت قابلمه را از یخچال خارج میکنیم و باقیمانده شکر و آب را به قابلمه اضافه میکنیم و روی حرارت متوسط قرار میدهیم تا آب به جوش بیاید.
جوشاندن و گرفتن کف
پس از اینکه آب به جوش آمد، با یک کفگیر، کفهای روی آب را میگیریم و دور میریزیم. در ادامه حرارت را ملایمتر میکنیم و اجازه میدهیم حدود ۳۰ تا ۴۵ مربا روی حرارت ملایم بماند تا غلیظ شود و بهخوبی جا بیفتد.
اضافهکردن جوهر لیمو
در آخر پس از اینکه مربا به غلظت کافی رسید و آماده شد، جوهر لیمو را اضافه میکنیم و اجازه میدهیم مربا به مدت ۱۲ ساعت در دمای آشپزخانه بماند. سپس آن را داخل ظرفهای شیشهای میریزیم و در یخچال نگهداری میکنیم.
نکات کلیدی
نشانه آمادهشدن مربا
برای اینکه ببینید مربای شما قوام آمده است، مقداری از شهد مربا را داخل یک کاسه کوچک بریزید و داخل یخچال قرار دهید تا کاملاً خنک شود. اگر شهد غلیظ شده بود، مربا آماده است؛ ولی اگر شهد روان بود، یعنی مربا باید هنوز روی حرارت بماند.
استفاده از دیگ مسی
برای حفظ رنگ قرمز جذاب و طعم طبیعی گیلاس، مربا را در قابلمهای مسی یا استیل ضدزنگ با حرارت ملایم بپزید. این روش به جلوگیری از له شدن بیش از حد میوه کمک کرده و باعث میشود طعم و عطر اصیل گیلاس کاملاً حفظ شود.
اضافهکردن آبلیمو
در صورتی که جوهر لیمو در دسترس ندارید، افزودن یک تا دو قاشق غذاخوری آبلیمو در دقایق پایانی پخت، مانع از شکرکزدن مربا در بلندمدت میشود. اسید سیتریک موجود در آبلیمو باعث پایداری بافت مربا و افزایش مدتزمان نگهداری آن میگردد.