تولید موادمخدر در کشور نگرانکننده نیست، روزنامه شیراز نوین
جانشین فرمانده ناجا با اشاره به توان نیروی انسانی و تجهیزاتی پلیس مبارزه با موادمخدر، تأکید کرد که مجموعه ناجا بر تمام فعالیتهای باندهای بزرگ تهیه و توزیع موادمخدر اشراف اطلاعاتی کامل دارد.
به گزارش ایسنا منطقه فارس، سردار سرتیپ ایوب سلیمانی، بعدازظهر چهارشنبه 12 تیر در جمع خبرنگاران در شیراز، گفت: به دلیل اینکه تمام فعالیتهای پلیس در جامعه و متأثر از جامعه است، باید همواره ابتکار عمل را در دست داشته باشد و حداقل یک گام جلوتر از متخلفان و خلافکاران باشد.
سلیمانی با تصریح اینکه ناجا ادعای به صفر رساندن فعالیتها و اقدامات این شبکهها را در حوزه مواد مخدر ندارد، گفت: امروز بیش از 90 درصد از موادمخدر جهان در همسایگی ایران تولید میشود و از طرفی 75 درصد از کل کشفیات موادمخدر جهان توسط پلیس جمهوری اسلامی انجام شده است. جانشین فرماندهی ناجا با اشاره به بارندگیهای خوب امسال و انتهای سال گذشته، گفت: پیشبینی میشود تولید موادمخدر در کشور افغانستان تا بیش از 10 هزارتن افزایش داشته باشد؛ حال آنکه این میزان سال گذشته 9 هزار تن بوده است. او با یادآوری اینکه برای انتقال مواد به مقاصد مختلف، بهترین، مطمئنترین، ارزانترین و منحصر به فردترین مسیر ایران است، گفت: طبیعتاً با توجه به سودآوری بسیار زیاد سوداگری موادمخدر، وقتی با باندهای قاچاق مقابله میکنیم، آنها نیز درصدد مبارزه برمیآیند و این جنگ همواره وجود داشته و متوقف نشده است. جانشین فرماندهی ناجا همچنین در پاسخ به سوالی پیرامون تولید موادمخدر صنعتی در کشور، گفت: به صورت طبیعی و به دلایل مختلف، گرایش به تولید و مصرف موادمخدر صنعتی در نقاط مختلف جهان بیشتر شده است؛ زیرا موادمخدر صنعتی را میتوان در هر جا تولید کرده و در حجمی کمتر، جابهجا کرد و از طرفی، ابزار مصرف آن سادهتر بوده و تأثیرگذاری بیشتری هم بر مصرف کننده دارد، اگرچه آثار زیانبار و مخرب آن هم بسیار بیشتر است. او با تصریح اینکه تولید موادمخدر در کشور کاملاً تحت کنترل ناجا و ستاد مبارزه با موادمخدر است، گفت: موضوع اصلی ناجا، تولید موادمخدر سنتی و صنعتی در خارج از مرزها است. متأسفانه در سالهای اخیر تولید موادمخدر صنعتی در همسایه شرقی ایران افزایش یافته است. سلیمانی با بیان اینکه قبلاً موادمخدر تولید شده در افغانستان به تریاک و هروئین محدود بود، گفت: امروز تولیدکنندگان موادمخدر در افغانستان به سمت تولید محصولات صنعتی رفتهاند و این یک خطر بزرگ محسوب میشود. تا 2 سال قبل شاهد تولید این محصولات در افغانستان نبودیم. جانشین فرمانده ناجا همچنین گفت: همانگونه که قبلاً اعلام کردهام و بعضاً اشتباهی در انعکاس کل مطلب و انتخاب تیتر حادث شده بود، کف سن اعتیاد در کشور 16 سال است. این به آن معنی نیست که کف سن اعتیاد قبلاً مثلا 18 سال بوده و ظرف مدت کوتاهی کاهش یافته است. او ادامه داد: کاهش میانگین سنی و کف سن اعتیاد امری است که طی سالهای متمادی اتفاق افتاد و خوشبختانه در سالهای اخیر از سرعت آن کاستهایم. در سالهای اخیر با تفاوت معناداری در کاهش سن اعتیاد مواجه نبودهایم. این فرمانده ارشد انتظامی با تصریح اینکه بخشی از خدمات پلیس که شامل اقدامات ایجابی است، کمتر منعکس و مطرح میشود، گفت: ناجا موفق شده برای یک میلیون و 800 هزار نفر شامل افراد جوان و والدین و اعضای خانوادهها، برنامههای آموزشی در قالب آموزش چهره به چهره و گروهی برگزار کند. جانشین فرمانده ناجا ادامه داد: اجرای برنامههای آموزشی ناجا شامل تمام سطوح و در زمینههای مختلف بوده و بخش مهمی از آن هم به پیشگیری از اعتیاد اختصاص داشته و تأثیرگذار هم بوده است.
تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
خبرهای تصادفی روزنامه شیراز نوین