ماشپلو یکی از انواع غذاهای خوشمزه و سنتی ایرانی است که با مواد متنوعی تهیه میشود. ماشپلو شباهت زیادی به عدسپلو دارد و اگر از افرادی باشید که به عدسپلو علاقهمند هستند، این غذای سنتی و خوشمزه ایرانی را نیز میپسندید. ماش را میتوانیم بهصورت ساده برای شام یا ناهار درست کنیم، یا اینکه بهعنوان یک غذای مجلسی به همراه ماهیچه، گوشت مرغ و یا مانند این دستور به همراه گوشت چرخ کرده قلقلی درست کنیم. برای تزئین روی این غذای خوشمزه به سلیقه خود میتوانیم از پیازداغ، کشمشپلویی تفت داده شده و … استفاده کنیم، برای مشاهده این آموزش آشپزی سنتی در ادامه با ما همراه باشید.
مواد لازم
برنج: ۲ پیمانه
ماش: ۲ پیمانه
پیاز: ۲ عدد بزرگ
سیر: ۴ حبه
گوشت چرخکرده: ۳۰۰ گرم
نمک و فلفل سیاه: به اندازه کافی
زردچوبه و روغن: به اندازه کافی
طرز تهیه
مرحله اول
برای تهیه ماشپلو خوشمزه ابتدا ماش را به مدت حداقل ۱۲ ساعت میخیسانیم، سپس بههمراه ۲ پیمانه آب داخل یک قابلمه مناسب میریزیم و روی حرارت متوسط قرار میدهیم تا ماش
بهطور کامل پخته شود.
مرحله دوم
پس از اینکه ماش بهطور کامل پخت آن را آبکشی میکنیم و کنار میگذاریم، سپس پیازها را بهصورت نگینی ریز خرد میکنیم و به همراه کمی روغن در یک تابه مناسب روی حرارت ملایم تفت میدهیم تا سبک و شیشهای شوند.
مرحله سوم
در این مرحله سیرها را رنده میکنیم و به تابه اضافه میکنیم، به دلیل اینکه سیر زود میسوزد فقط آن را کمی تفت میدهیم تا عطرش بلند شود، سپس مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه اضافه میکنیم و با دیگر مواد کمی تفت میدهیم.
مرحله چهارم
در این مرحله ماش را به تابه اضافه میکنیم و کمی تفت میدهیم و تابه را از روی حرارت کنار میگذاریم. در ادامه یک قابلمه مناسب روی حرارت قرار میدهیم و آن را تا نیمه آب پر میکنیم، سپس برنج را که از قبل خیساندهایم به قابلمه اضافه میکنیم.
مرحله پنجم
۱ قاشق غذاخوری نمک و ۱ قاشق غذاخوری روغن اضافه میکنیم و اجازه میدهیم برنج به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه نسبت به نوع آن نرم شود، زمانی که دانههای برنج بهطور کامل نرم و مغزشان سفت بود باید برنج را آبکشی کنیم.
مرحله ششم
در این مرحله قابلمهای که برای پخت ماشپلو در نظر گرفتهایم را روی حرارت قرار میدهیم و ۲ قاشق غذاخوری روغن اضافه میکنیم. در ادامه برای تهدیگ از سیبزمینی اسلایسشده یا نانلواش استفاده میکنیم.
مرحله هفتم
سپس روی تهدیگ را با برنج پوشش میدهیم. در ادامه مقداری از مخلوط ماش روی برنج میریزیم و به همین ترتیب بهصورت لایهای برنج و ماش را در قابلمه میریزیم، فقط توجه داشته باشید که لایه آخر باید برنج بریزیم.
مرحله هشتم
در این مرحله درب قابلمه را میگذاریم تا برنج دم بکشد، حدود ۴۵ دقیقه تا یک ساعت برای دمکشیدن برنج زمان نیاز است. در همین حین گوشت چرخکرده را بههمراه مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه چند دقیقه ورز میدهیم.
مرحله نهم
سپس به مدت ۳۰ دقیقه درون یخچال قرار میدهیم تا استراحت کند. در ادامه گوشت چرخکرده را از یخچال خارج میکنیم و به کوفتهقلقلیهای کوچک به اندازه فندق تبدیل میکنیم و در روغن سرخ میکنیم و کنار میگذاریم.
مرحله دهم
پس از اینکه ماشپلو دم کشید، آن را درون قابلمه بهخوبی مخلوط میکنیم تا برنج و ماش با هم یکدست شوند، سپس در ظرف موردنظرمان میکشیم و با گوشت قلقلی تزئین میکنیم. در پایان
ماشپلو را بههمراه ترشی دلخواه سرو میکنیم.