نان خامهای یکی از شیرینیهای محبوب و پرطرفدار ایرانی است که پر مصرفترین شیرینی خامهای هم محسوب میشود، برای مشاهده این آموزش شیرینی پزی در ادامه با ما همراه باشید.
مواد لازم برای 20 نان خامهای
آرد سفید: ۱ پیمانه
تخم مرغ: ۴ عدد
آب: ۱ پیمانه
کره: ۵۰گرم
شکر: ۱ قاشق غذاخوری
وانیل: یک چهارم قاشق چایخوری
بکینگ پودر: یک چهارم قاشق چایخوری
خامه قنادی: ۳۰۰گرم
طرز تهیه
مرحله اول
برای تهیه نون خامهای بازاری ابتدا کره را به همراه شکر و آب داخل یک قابلمه مناسب و جادار میریزیم و روی حرارت زیاد قرار میدهیم، در حین جوش آمدن آب مواد را مخلوط میکنیم تا یکدست شوند و شکر بهطور کامل حل شود، پس از اینکه آب، جوش آمد حرارت را کم میکنیم.
مرحله دوم
پس از اینکه حرارت را ملایم کردیم، تمام آرد را به قابلمه اضافه میکنیم و در حد ۲ تا ۳ دقیقه خمیر را روی حرارت ملایم مخلوط می کنیم تا خمیر شکل بگیرد. اگر روی حرارت زیاد خمیر را مخلوط کنید احتمال ترک خوردن شیرینی ها پس از پخت زیاد میشود.
مرحله سوم
پس از ۳ دقیقه که خمیر را روی حرارت ملایم هم زدیم، آنرا به یک ظرف دیگر منتقل میکنیم و کمی ورز میدهیم تا خمیر ولرم شود. پس از اینکه خمیر ولرم شد، تخممرغ ها را یکبهیک با روشی که در ادامه توضیح داده میشود، به خمیر اضافه میکنیم.
مرحله چهارم
هر تخممرغ را که به خمیر اضافه کردیم حدود یک دقیقه خمیر را با همزن، خوب مخلوط میکنیم تا کاملاً با خمیر یکدست شود و خمیر حالت تکهتکه نداشته باشد. پس از اینکه همه تخممرغ را به خمیر اضافه کردیم، بکینگ پودر و وانیل را اضافه میکنیم.
مرحله پنجم
فقط درحدیکه بکینگ پودر و وانیل مخلوط شوند مایه شیرینی را مخلوط میکنیم، سپس آنرا داخل قیف میریزیم. برای شکل دادن شیرینی بهصورت بازاری باید روی قیف باید یک ماسوله ساده ۲سانتیمتری یا اینکه ماسوله شکوفهای بزرگ نصب کنیم.
مرحله ششم
فر را با حرارت ۲۰۰درجه سانتیگراد روشن می کنیم تا گرم شود سپس داخل سینی فر یک کاغذ روغنی پهن می کنیم. حالا باید مایه شیرینی را به صورت یک دست و با فاصله روی کاغذ روغنی قیف بزنیم. اندازه نون خامه ای به سلیقه خودتان بستگی دارد.
مرحله هفتم
حالا باید سینی فر را به مدت ۳۰دقیقه درون فر قرار دهیم تا زیر نون ها رنگ بگیرد، پس از گذشت ۳۰دقیقه گریل را چند دقیقه روشن میکنیم تا روی نان ها طلایی شود. حالا سنی فر را خارج میکنیم و صبر میکنیم تا نانها خنک شوند.
مرحله هشتم
خامه قنادی را با همزن خوب میزنیم تا حجیم شود و پف کند، سپس خامه را داخل قیف می ریزیم و یک ماسوله بلند روی قیف نصب میکنیم. ماسوله را از کف نانها وارد نان میکنیم و آنرا پر از خامه میکنیم. برای تزیین نان خامهای هم میتوانید از پودر پسته، شکلات ذوب شده و... استفاده کنید.
نان خامه ای بدون فر
ابتدا یک قابلمه مناسب با شعلهپخشکن، روی حرارت ملایم قرار میدهیم و یک دمکنی هم روی درب قابلمه قرار میدهیم تا بهخوبی گرم شود. در ادامه یک سینی مناسب و کوچکتر از قطر قابلمه را با کاغذ روغنی پوشش میدهیم.
حالا مایه شیرینی را داخل قیف میریزیم و به ردیف با کمی فاصله کنار هم داخل سینی، قیف میزنیم. پس از اینکه قابلمه بهخوبی گرم شد، سینی را به مدت ۳۰دقیقه داخل قابلمه قرار میدهیم و دمکنی را روی درب قابلمه قرار میدهیم.
پس از اینکه شیرینی ها بهخوبی پف کردند و رنگ گرفتند حرارت زیر قابلمه را خاموش میکنیم، اما درب قابلمه را باز نمیکنیم. صبر میکنیم تا قابلمه کمی خنک شود سپس درب آن را باز میکنیم و شیرینی ها را با خامه فرمگرفته پر میکنیم.