اگر خیلی خوششانس باشید، بار اولی که به سراغ پختن کیکهای خانگی میروید، از شکل و طعم و ظاهر آن رضایت کامل خواهید داشت؛ اما همهچیز در پختن کیک، به شانس و اقبال برنمیگردد. شیرینیپزی و بهویژه پخت کیک، ترفندهای کاملاً اثباتشدهای دارد. کیک همیشه خوشمزه است! اگر خیلی شکمو باشید، همین که کیک شما قابلخوردن و خوشطعم باشد برایتان کافی است! اما به هر حال ظاهر کیک هم خیلی مهم است. ما در این مقاله به ۶ مشکل رایج در پختن کیک اشاره میکنیم تا با دانستن این دلایل، کیفیت کیکهای خانگی خود را بالاتر برده و به دستپخت خودتان افتخار کنید. با ما همراه باشید.
چرا کیک من به اندازه کافی پف نمیکند؟
اگر دلتان میخواهد که کیک شما به خوبی پف کند و حالت اسفنجی داشته باشد، باید چند نکته را رعایت کنید. از قالب مناسب استفاده کنید. قبل از مخلوط کردن مواد، تمامی مواد اولیه را به دمای محیط برسانید. بر وسوسه خود غلبه کنید! قبل از اینکه کیک شما پخته شود، در فر را باز نکنید! روغن درون کیک، باید دقیقاً به اندازه دستور باشد. روغن زیاد از حد باعث میشود که کیک شما پف نکند. اگر در دستور شما تأکید شده که زرده و سفیده را جدا کنید، حتماً این اصل را رعایت کنید. بیتوجهی به این نکته، روی پف نکردن کیک بسیار مؤثر است.
چرا کیک من خمیر میشود؟
همه کیکها حالت اسفنجی ندارند. ممکن است کیک شما کیک خیس باشد و کمی حالت تردیاش کم باشد؛ اما همه کیکها باید طی فرایند پخت از حالت خمیری خارج شوند. بعضی دستور کیکها بیشتر و بعضی کمتر پف میکند. در ادامه چند دلیل رایج برای خمیر شدن کیک را برایتان میگوییم.
دستور کیک را کاملاً دقیق اجرا کنید. به تمامی نکات تهیه کیک توجه کنید. در انتهای کتب آشپزی و همینطور در اینترنت میتوانید تمامی نکات تهیه کیک را بهآسانی مطالعه کنید. از قالب مناسب استفاده کنید. مواد اولیه را دقیقاً با ترازوی آشپزخانه اندازه بگیرید و نسبتها را کاملاً دقیق رعایت کنید. دمای فر را دقیقاً مطابق دستور تنظیم کنید. حتماً از دماسنج مخصوص آشپزی برای چک کردن دما استفاده کنید.
چرا وسط کیک من گود میشود و پف آن میخوابد؟
عجول بودن شما را گرفتار میکند! قبل از زمان مقرر، در فر را باز نکنید. کیک را خام و نپخته از فر خارج نکنید. شکر زیاد کیک شما را عسل نمیکند؛ شکر زیاد یک چاله بزرگ در کیک شما ایجاد میکند! دمای فر را متناسب با دستور تنظیم کنید. دمای پایین فر میتواند روی کیفیت کیک شما تأثیر بگذارد و احتمال گود شدن وسط کیک را افزایش میدهد. بیکینگپودر را دقیق اندازه بگیرید. بیکینگپودر زیاد معجزه نمیکند! تنها باعث میشود که پف کیک شما بخوابد. دمای کیک را بهشکل ناگهانی تغییر ندهید.
چرا وسط کیک من گنبدیشکل میشود؟
احتمال گنبدی شدن وسط کیک در صورتی که آن را در طبقه وسط نپزید، بسیار بالا میرود. بهترین قسمت برای پخت کیک، طبقه وسط فر است که دمای متعادلی دارد. دمای بالاتر از حد مجاز، سبب خراب شدن سطح کیک شده و وسط آن را برجسته تر میکند. اگر آرد را بیش از میزان تعیینشده بریزید، کیک شما خوب درنمیآید. مواد اولیه را به اندازه لازم و کافی هم بزنید. هم زدن طولانی و بیش از اندازه نهتنها کیفیت کیک را بهتر نمیکند، بلکه باعث میشود وسط کیک شما گنبدیشکل شود.
چرا روی کیک من ترک میخورد؟
اگر دمای فر بیشتر از حد نیاز باشد، روی کیک شما ترک میخورد. کیک را در طبقات بالایی نپزید. دمای این طبقات معمولاً یکنواخت نیست و بالاتر از حد نیاز است. هم زدن بیش از اندازه مواد اولیه کیک، بههیچوجه توصیه نمیشود؛ چون حتماً ظاهر کیک شما را خراب میکند. ممکن است یکی از دلایل ترک خوردن کیک، هم زدن بیش از حد ضرورت باشد. آرد بیش از اندازه میتواند روی کیک شما را ترک بیندازد.
چرا کیک من راحت از قالب جدا نمیشود؟
کیک درون فر با دمای بسیار بالایی پخته میشود. باید کمی صبوری کنید و اجازه دهید تا کمی از گرمای قالب کم شود. داغ بودن قالب هنگام جدا کردن کیک، میتواند باعث مشکل برای شما شود. همیشه قالبها را بهخوبی و بادقت بشویید. هر گونه سوختگی یا علامت روی قالب میتواند باعث شود نتوانید به راحتی آن را از قالب جدا کنید. چرب کردن قالب کیک بسیار مهم و حیاتی است. بهتر است تمامی نقاط قالب را بهخوبی و بادقت چرب کنید.
استفاده از کاغذ روغنی یک روش بسیار تضمینشده است. همیشه بهتر است زیر کیک کاغذ روغنی بگذارید. اگر کیک شما بنا بر نکاتی که در بالا ذکر کردیم، خمیر شود، حتماً در جدا کردن آن به مشکل برمیخورید. اگر دمای فر بالا باشد، کیک به خوبی نمیپزد و هنگام خارج کردن آن از قالب مشکلساز میشود. همانطور که مشاهده کردید، رعایت نکات ریز در تهیه کیک بسیار حیاتی است. اینکه بتوانید تمامی این اصول را رعایت کنید، به شما کمک میکند تا کیفیت کیک خانگی خودتان را روزبهروز بهتر کنید.