[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۷۵۳
  • دوره جدید

تخم‌مرغ قهوه‌ای یا سفید؟ کدام سالم‌تراند؟، روزنامه شیراز نوین

مسلماً در میان برخی مواد غذایی، رنگ اهمیت ویژه‌ای از نظر سلامتی دارد. برای مثال می‌توان به نوع قهوه‌ای ماکارونی، آرد، نان و شکر اشاره کرد و گفت از نوع سفید آن به مراتب سالم‌ترند و باید در رژیم‌های غذایی جایگزین شوند.
در مورد تخم‌مرغ اما قضیه فرق دارد. به گفته محققان از نظر میزان کالری، پروتئین و ویتامین هر دو تخم‌مرغ قهوه‌ای و سفید در شرایط مشابهی هستند، به طوری که هر عدد از دو نوع تخم‌مرغ حاوی 70کالری، 6گرم پروتئین و تا حد زیادی ویتامین‌های گروه ب هستند.
نکته مهم در مورد تفاوت‌های این دو نوع تخم‌مرغ این است که سلامت تخم‌مرغ تحت تأثیر نوع تغذیه مرغ است. مرغ‌هایی که به دست کشاورزان تغذیه طبیعی می‌شوند، تخم آنها طعم بهتر و غنی‌تری دارد و به اصطلاح ارگانیک‌ترند؛ اما از نظر ارزش غذایی با تخم‌مرغ سفید تفاوت چندانی ندارد. البته آلودگی احتمالی این تخم‌مرغ‌ها به برخی داروهای آنتی بیوتیکی و هورمونی کمتر بوده و قابل اطمینان‌تر است. در مقابل، به دلیل آن که تخم‌های محلی اغلب آلوده به فضولات مرغ است، احتمال انتقال میکروب‌های سالمونلایی از آنها بالاست.
علاوه بر این، درباره رنگ قهوه‌ای پوسته تخم‌مرغ‌های قهوه‌ای هم باید گفت این رنگ در نتیجه اضافه شدن رنگدانه‌ای خاص در زمان شکل‌گیری پوسته در بدن مرغ است و سابقه ژنتیکی پرنده آن را تعیین می‌کند و رنگ پوسته به کیفیت یا ارزش تغذیه‌ای تخم‌مرغ ارتباطی ندارد.

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی