ژله یکی از خوشمزهترین و پرطرفدارترین دسرهاست که اکثر افراد به ویژه بچهها عاشق طعم آن هستند. امروزه در فضای مجازی با انواع و اقسام ژلهها مواجه میشوید که به اشکال مختلف درست شدهاند. ترفندها و تکنیکهای محتلفی برای تهیه ژله وجود دارد. یکی از پایهایترین و اصولیترین نکاتی که باید در نظر داشته باشید، جداکردن ژله از قالب آن است. اگر شما هم از دوستداران ژله هستید و همیشه به دنبال یاد گرفتن تکنیکهای این دسر خوشمزه هستید، با ما همراه باشید تا با دانستن نکاتی که برایتان گردآوری کردهایم، از این به بعد با آسودگی ژله خود را از قالب خارج کنید.
چگونه ژله را از قالب خارج کنیم؟
گام اول: تهیه ژله
درست کردن ژله بسیار ساده است. تنها کاری که باید انجام بدهید این است که محتویات یک بسته ژله را در یک لیوان آب جوش حل کنید. مهمترین نکته در تهیه ژله این است که پودر ژله کاملاً در آب حل شود. میتوانید ظرف را روی حرارت بخار کتری قرار دهید تا با روش بنماری به شکل یکنواخت در آب حل شود یا حتی اجازه دهید یکی دو دقیقه روی حرارت مستقیم بماند. البته باید مدام ژله را در این روش هم بزنید تا کاملاً در آب حل شود. بعد از اینکه ژله کاملاً در آب جوش حل شد، یک لیوان آب سرد به آن اضافه کنید. بعد از اینکه دوباره کمی ژله را هم زدید میتوانید آن را به قالب موردنظر منتقل کنید. در نظر داشته باشید هرچه آب ژله کمتر باشد، راحتتر از قالب خارج میشود.
گام دوم: انتخاب قالب
همانطور که میدانید، انواع و اقسام متفاوت قالب ژله در بازار موجود است که از آن جمله میتوان به قالبهای پلاستیکی، سیلیکونی و فلزی اشاره کرد. حتی میتوانید در صورت تمایل در ظرف پیرکس نیز ژله را تهیه کنید. بهترین قالب برای تهیه ژله قالب پلاستیکی است. از آن جایی که قالبهای فلزی زودتر گرما را جذب میکنند، خیلی سریعتر میتوانید ژله را از آن جدا کنید. در قالبهای پلاستیکی و سیلیکونی کمی سختتر است. ما در ادامه تکنیکهای تضمینی را به شما نشان میدهیم.
گام سوم: آمادهسازی قالب
آمادهسازی انواع قالب با هم متفاوت است. برای قالبهای فلزی، تنها کافی است قالب را خیس کرده و بگذارید تا کمی در فریزر بماند و آب روی قالب به شکل یک لایه نازک یخ ببندد. برای قالبهای سیلیکونی و پلاستیکی توصیه میکنیم که قالب را با برس کمی روغنمالی کنید. بعد از اینکه داخل قالب کاملاً چرب شد، کمی شکر روی آن پاشیده و اجازه دهید تا کمی در فریزر بماند. به همین سادگی.
گام چهارم: بستن ژله
قالب ژله را در یخچال قرار دهید. بعد از زمان مقرر میبینید که ژله شما کاملاً بسته شده و اگر روی آن انگشت بزنید، جای اثر انگشت شما نمیماند.
گام پنجم: خارجکردن ژله از قالب
اگر میخواهید ژله را برگردانید، باید حتماً اجازه دهید تا کاملاً ببندد. در نظر داشته باشید که بهتر است یک ساعت قبل از سرو ژله آن را از قالب خارج کنید تا اگر کمی روی آن شل شد، فرصت داشته باشید تا دوباره آن را در یخچال قرار دهید تا بگیرد. یک ظرف مناسب و ترجیحاً مسطح انتخاب کنید تا ژله را در آن برگردانید. ممکن است هنگام برگشتن ژله درست در وسط ظرف قرار نگیرد و بخواهید آن را کمی جابهجا کنید. برای اینکه هنگام حرکت دادن ژله روی ظرف به مشکل برنخورید، ظرف را کمی خیس کنید تا ژله راحت روی آن سر بخورد.
آب ولرم!
برای جدا کردن ژله از قالبهای سیلیکونی و پلاستیکی یا فلزی به یک ظرف آب ولرم نیاز دارید. قالب را داخل ظرف قرار دهید و با کاردک یا یک چاقوی تیز بهآرامی ژله را از دیوارههای قالب جدا کنید. اگر میخواهید با انگشتانتان این کار را انجام دهید، حتماً قبلش انگشتانتان را خیس کنید. برای اینکه ژله از کف آن نیز جدا شود، باید کمی آن را تکان دهید. در صورت لزوم این کار را چند بار انجام دهید تا ژله کاملاً جدا شود و بعد با خیال راحت روی ظرف مورد نظر برگردانید.
خیسکردن ظرف
ظرف پیرکس را نمیتوان به این سادگیها روی حرارت قرار داد. تغییر ناگهانی دما ظرف را میشکند. ظرف پیرکس را نیز قبل از ریختن مواد ژله خیس کنید و بعد از اینکه ژله بست، اجازه دهید چند دقیقه بیرون بماند و سپس ظرف سرو راروی دهانه اش قرار دهید و آن را برگردانید. البته نیاز است که کمی هم قالب را تکان بدهید.
گام ششم: برشدادن ژله
اگر میخواهید ژله را برش بزنید، باید در نظر داشته باشید که هم باید ظرف سرو شما کاملاً مرطوب باشد و هم مدام کارد را خیس کنید. حتماً از کاردی با ابعاد مناسب و تیز استفاده کنید.