خاصیت خطرناک امگا۳ که باعث افزایش التهاب میشوند، روزنامه شیراز نوین
خاصیت خطرناک امگا۳ که باعث افزایش التهاب میشوند
دانشمندان دانشگاه بریستول در بریتانیا به این نتیجه رسیدهاند که اسیدهای چرب امگا۳، که عموماً مفید تلقی میشوند، ممکن است سطح برخی از نشانگرهای التهابی را افزایش دهند.
به گزارش بهداشت نیوز، مجله بینالمللی اپیدمیولوژی (IJE) خاطرنشان میکند که به گفته محققان، اسیدهای چرب امگا۳ دارای اثر ضدالتهابی هستند، اما نتایجی که ما به دست آوردهایم نشان میدهد که اینطور نیست.
این مطالعه بر اساس دادههای مطالعه طولی والدین و کودکان آون انجام شده است که ۳۰ سال طول کشیده است. این مطالعه شامل افرادی بود که بین سالهای ۱۹۹۱ تا ۱۹۹۲ در شهرستان آون در انگلستان متولد شده بودند. این مطالعه همچنین از اطلاعات مربوط به سلامت والدین، خواهر و برادرها و فرزندان شرکتکنندگان استفاده کرد.
این تجزیهوتحلیل نشان داد که با افزایش غلظت امگا۳ در خون شرکتکنندگان، سطح چندین نشانگر زیستی التهابی نیز افزایش یافت.
محققان میگویند: نسبت امگا۶ به امگا۳ بهویژه قابلتوجه بود: وقتی امگا۶ غالب بود، التهاب افزایش مییافت.
این نتایج زمانی تأیید شد که دادههای بانک زیستی انگلیس، یکی از بزرگترین پایگاههای داده پزشکی در جهان که تقریباً نیم میلیون نفر را پوشش میدهد، مورد تجزیهوتحلیل قرار گرفت. دانشمندان برای آزمایش رابطه علت و معلولی، از تصادفیسازی مندلی استفاده کردند و دوباره ارتباط مثبتی بین اسیدهای چرب امگا۳ و فرایندهای التهابی یافتند.
بااینحال، محققان تأکید میکنند که التهاب یک مکانیسم بیولوژیکی پیچیده است و این مطالعه فواید بالقوه امگا۳ را نفی نمیکند. آنها همچنین ادعا نمیکنند که امگا۳ مضر است. بااینحال، مانند هر ماده مغذی، اثرات آن به زمینه، دوز و ویژگیهای فردی بستگی دارد.
تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
خبرهای تصادفی روزنامه شیراز نوین