طرز تهیه جوجه حلزونی، روزنامه شیراز نوین
مواد لازم برای 3 نفر
فیله مرغ: 2 عدد
زعفران دم کرده: 3 قاشق غذاخوری
پیاز: 1 عدد
آب لیمو: 2 قاشق غذاخوری
روغن: 3 قاشق غذاخوری
پودر سیر: 1 قاشق غذاخوری
نمک و فلفل: به میزان لازم
جوجه کباب یکی از غذاهای به شدت محبوب بین ما ایرانیهاست. چه در تفریح و گردش باشیم و چه در خانه و دور هم؛ دوست داریم آن لحظه را با یک کباب دلچسب جشن بگیریم. اما جوجه حلزونی یک روش خاص برای تهیه جوجه کباب زغفرانی است که هم ظاهری دوست داشتنی دارد و هم طعمی بینظیر. معمولاً به جوجه حلزونی تابهای معروف است و در ماهیتابه تهیه میشود که این یک مزیت عالی به حساب میآید. خصوصاً برای وقتهایی که دسترسی به ذغال و منقل نداریم.
ولی استفاده از ماهیتابه فقط یک روش برای تهیه این غذای خوشمزه است. شما میتوانید آن را در فر یا روی منقل هم تهیه کنید. تمام نکات لازم را در دستور برایتان توضیح میدهیم. جوجه کباب حلزونی را میتوانید به همراه آلبالو پلو، رشته پلو، مرصع پلو، هویج پلو و انواع دیگر پلوها سرو کنید. خب، اگر برای تهیه یک جوجه حلزونی مجلسی و جذاب آماده هستید، همراه ما باشید.
طرز تهیه
مرحله اول
پیاز را بشویید و پوست بگیرید. سپس آن را به شکل حلقه ای یا خلالی برش بزنید. فیلههای مرغ را به صورت نواری به قطر دو یا سه سانتی متر خرد کنید.
مرحله دوم
مقداری زعفران دم کنید. زعفران دم کرده را به همراه نمک، فلفل، پودر سیر و پیازهای خرد شده را در یک کاسه بریزید. فیلههای مرغ برش خورده را به آن اضافه کرده و کاملاً با هم مخلوط کنید. روی کاسه را با سلفون یا کیسه پلاستیکی بپوشانید. کاسه را به مدت 4 تا 5 ساعت در یخچال قرار دهید تا مواد به خورد مرغ برود.
مرحله سوم
حالا کاسه را از یخچال خارج کرده و نیم ساعت قبل از پخت مرغ، به آن آب لیمو اضافه کنید. در این مرحله از تهیه جوجه حلزونی باید سیخهای چوبی را آماده کرده و برشهای مرغ را به شکل حلزونی به سیخ بکشید. برای این کار باید مرغ را رول کرده و بعد سیخ را از میان آن رد کنید.
مرحله چهارم
حالا وقت قرار دادن جوجه کباب حلزونی در تابه است. تابه را با مقداری روغن چرب کرده و روی حرارت قرار دهید. رولت مرغ حلزونی را در ماهیتابه بگذارید تا کم کم سرخ شود. هر از گاهی سیخهای مرغ را بچرخانید. هر وقت هر دو طرف جوجه حلزونی در ماهیتابه طلایی رنگ شد، آنها را خارج کنید. سیخهای کباب را روی دستمال کاغذی قرار دهید تا روغنشان گرفته شود. سپس به همراه پلو و انواع سالاد آن را نوش جان کنید.
نکات کلیدی
* در صورتی که سیخ با اندازه مناسب برای ماهیتابه ندارید، میتوانید از خلال دندانهای تمیز استفاده کنید.
* هرگز پیازها را رنده نکنید؛ چون جدا کردن آنها از گوشت مرغ غیرممکن میشود و کباب را خراب خواهد کرد.
* کباب حلزونی مرغ را میتوانید روی منقل و ذغال تهیه کنید. در این روش بهتر است از سیخهای فلزی به جای چوبی استفاده شود تا سیخها نسوزد. اگر به سیخهای فلزی دسترسی ندارید، میتوانید قبل از استفاده، سیخهای چوبی را یک ساعت در آب قرار دهید تا خیس بخورند. سپس مرغ حلزونی را به سیخ بکشید.
* برای تهیه جوجه حلزونی در فر به حرارت 200 درجه سانتی گراد و حدود 50 دقیقه زمان نیاز دارید. رولتهای مرغ را به روغن آغشته کرده و بعد در فر قرار دهید.
* در اندازه برش فیلههای مرغ دقت داشته باشید. اگر برشها ضخامت بالایی داشته باشند، مغز گوشت مرغ خام میماند و اگر بیش از حد نازک شود، مرغ میسوزد.
* به موادی که به مرغ زده میشود، میتوانید دو قاشق غذاخوری ماست هم اضافه کنید.
* برای تهیه چلو جوجه حلزونی میتوانید از پلوهای قالبی استفاده کنید تا ظاهر غذا مجلسی تر باشد. برای تزیین جوجه حلزونی از برشهای فلفل، انواع سبزی و گوجه فرنگی نیز میتوان کمک گرفت.
تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
خبرهای تصادفی روزنامه شیراز نوین