اگر شما هم عاشق غذاهای دریایی باشید، همیشه دلتان میخواهد تا به خوراک خودتان تنوع بدهید. رایجترین شکل طبخ ماهی در ایران، سرخ کردن آن است. از آنجاییکه ماهی زودتر از مرغ و گوشت میپزد، میتوان خیلی سریع، یک تکه ماهی را سرخ کرده و آن را با برنج سفید، انواع برنجهای مخلوط و یا نان میل کرد. درست است که طعم ماهیهای گوناگون با هم فرق میکند اما اغلب ماهیها بوی زُهم دارند. مردم جنوب ایران، به دلیل دسترسی راحتتر به تنوع بالایی از ماهی تازه، به روشهایی بسیار مختلف، ماهی را مزه دار میکنند. ما در این مقاله، به پنج روش محبوب برای مزهدار کردن ماهی میپردازیم. با ما همراه باشید.
مزهدار کردن ماهی با سیر و پیاز
همانطور که سیر و پیاز برای مزهدار کردن مرغ و گوشت استفاده میشوند، میتوانید ماهی را نیز با این دو یار همیشگی مزهدار کنید. یکی از مزیتهای این کار این است که طبع سیر و پیاز گرم و خشک است و این تلفیق با ماهی که طبع سرد دارد، بسیار متعادل است. شاید برایتان جالب باشد بدانید که پیاز یک انسولین طبیعی است و باعث پایین آمدن فشارخون میشود. سیر نیز یک آنتیبیوتیک طبیعی است.
مزهدار کردن ماهی با گشنیز
این سبک مزهدار کردن ماهی، بین جنوبیها و همینطور در فرهنگ غذایی عربی و هندی، بسیار رایج است. از این سبزی معطر، در انواع ماهی شکم پر، انواع کاری و همینطور انواع قلیه (نوعی خورش) بهوفور استفاده میشود. این سبزی معطر، میکروبزدا است و ازجمله خواص درمانی آن میتوان به این اشاره کرد که یک ضدنفخ و ضددلدرد قوی است.
مزهدار کردن ماهی با رزماری
روش محبوب رستورانها!! رزماری یک انتخاب هوشمندانه برای مزهدار کردن غذاهای دریایی است. به کمک این گیاه خوشبوی مدیترانهای، میتوان بهخوبی بوی بد ماهی و میگو و حتی مرغ را از بین برد. بهترین پیشنهاد ما به شما داشتن یک گلدان رزماری است تا همیشه به رزماری تازه دسترسی داشته باشید. در غیر اینصورت، میتوانید برگهای رزماری را از شاخه جدا کرده و آن را ابتدا در یک دستمالکاغذی قرار داده و سپس در یک کیسهفریزر بگذارید. رزماری را باید در یخچال نگهداری کنید.
مزهدار کردن ماهی با زنجبیل
عطر زنجبیل بسیار قوی است. این ادویه در واقع یک ریشه گیاهی است و در آشپزی هندی و چینی بهوفور استفاده میشود. علاوه بر طبع گرم و خاصیت ضدسرطان زنجبیل، این ادویه انرژیزاست و علاوه بر تسهیل هضم غذا، باعث کاهش کلسترول نیز میشود. حتماً این روش را امتحان کنید و از طعم شگفتانگیز ماهی لذت ببرید.
مزهدار کردن ماهی با تمرهندی!
تمرهندی، اسم گمراهکنندهای دارد! این گیاه اصالتی آفریقایی دارد و نه هندی! اما از آنجاییکه صدها سال پیش از طریق دریا به هند آورده شد و در آنجا کشت شد، اغلب مردم هنوز به آن تمرهندی میگویند. این گیاه با طبیعت هند بسیار خو گرفت و به سرعت از هند به سایر کشورها صادر شد. تمر هندی در بازار به شکل شور و شیرین موجود است البته اکثر افراد تمرهندی شور را برای آشپزی و تمر شیرین را بهعنوان میوه مصرف میکنند. شاید فکر کنید تمر هندی، یک هَلههوله خوشمزه است اما جالب است بدانید که تمرهندی، سرشار از آنتیاکسیدان است. علاوه بر این خاصیت، تمرهندی ضدباکتری و ضددرد است. ضدباکتری بودن تمرهندی، به این معنی نیست که آن را نشویید! حتماً تمرهندی را از صافی رد کنید. این چاشنی میتواند شگفتیآفرین باشد.