[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۲۷۶۲
  • دوره جدید

شهردار صدرا: مشکلات صدرا ریشه‌ای است، روزنامه شیراز نوین

شورای اداری شهرستان شیراز روز سه‌شنبه ۲۱ مردادماه به میزبانی شهر صدرا با حضور سید علاءالدین کراماتی فرماندار، جعفر قادری نماینده مردم شیراز و زرقان در مجلس شورای اسلامی، شهردار و اعضای شورای اسلامی شهر صدرا و جمعی از مسئولان شهرستان شیراز برگزار شد.
مجتبی پارسایی، شهردار صدرا در این جلسه ضمن تشکر از فرماندار شیراز که صدرا را برای میزبانی این جلسه انتخاب نمود، با اشاره به تاریخچه شکل‌گیری تمدن شهرنشینی گفت: پس از تصویب قانون ایجاد شهرهای جدید، سیر تکاملی که یک منطقه و سکونتگاه طی می‌کرد تا منجر به ایجاد یک شهر می‌شد، در پیدایش شهرهای جدید اتفاق نیفتاد.
وی ادامه داد: قانون تقسیمات کشوری ما نیز بر مبنای سیر تکاملی شهر‌ها نوشته شده است؛ روستا تبدیل به دهستان، چند دهستان تبدیل به بخش و حداقل دو بخش تبدیل به شهرستان می‌شود. اما در روند شکل‌گیری شهرهای جدید این سیر طی نمی‌شود و شهر از ابتدا در قامت یک شهر متولد می‌شود.
پارسایی با بیان اینکه باید مشکلات زیرساختی شهر صدرا را عمیق‌تر و ریشه‌ای ببینیم، افزود: شهر صدرا به عنوان یک شهر شکل گرفت، شرکت عمران به عنوان نماینده دولت در آن مستقر شد، اراضی آماده شدند و یک سری زیرساخت نیز برای یک جمعیت هدف مشخص فراهم گردید؛ اما در گذر زمان به دلیل طرح‌هایی از جمله مسکن مهر و ملی، رشد بسیار سریعی در صدرا رخ داد.
شهردار صدرا تصریح کرد: شهری که قرار بود زیرساخت‌هایش برای جمعیت تقریباً ۱۰۰هزار نفری باشد، هم‌اکنون که هنوز ۴۰ درصد آن هم شکل نگرفته، ۲۵۰هزار نفر را در خود جای داده است.
وی به سیاست‌هایی که به رشد سکونت در صدرا منجر شد، اشاره کرد و گفت: تراکم‌ها و بلندمرتبه‌سازی‌هایی که رخ داد و اهم آن هم توسط خود دولت و با تصدی‌گری دولت شکل گرفت، رشد جمعیت بدون زیرساخت را تشدید کرد. زیرساخت‌ها تماماً اجرا نشده بودند؛ همان میزان هم که اجرا شده بود، پاسخ‌گوی این جمعیت نبود و فشار بر زیرساخت‌های آماده‌شده اعم از آب، فاضلاب، برق، گاز و معابر بسیار زیاد شد. شهردار صدرا در پایان تأکید کرد: نیاز است با تغییر سیاست‌های دولت در چند سال اخیر در خصوص شهرهای جدید، نگاه‌های ما نیز برای حل مشکلات زیرساختی و تأمین حداقل نیازهای خدماتی شهر همسو و همراه با آن سیاست‌ها تغییر کند. 
با دو ساعت قطعی برق، برخی مجتمع‌های مسکونی تا ۱۰ ساعت دچار قطعی آب می‌شوند
در ادامه مهدی کشاورزی، رئیس شورای اسلامی شهر صدرا به پنج چالش مهم صدرا پرداخت و با اشاره به قطعی یا افت فشار آب در صدرا گفت: برخی مجتمع‌های شهر صدرا، به‌ویژه مساکن مهر، به دلیل عدم وجود زیرساخت‌های لازم که باید در هنگام احداث مجتمع در نظر گرفته می‌شد، با دو ساعت قطعی برق، گاه تا ۱۰ ساعت دچار قطعی آب می‌شوند.
وی افزود: با آسیب‌شناسی‌هایی که انجام شده، اولین مشکل نبود منبع ذخیره آب در مجتمع‌هاست که شاید یکی از کوتاهی‌های مسئولان گذشته هنگام احداث این مجتمع‌های مسکونی است. 
رئیس شورای اسلامی شهر صدرا به تعیین تکلیف سه کیلومتر باقی‌مانده محور قره‌پیری پرداخت و گفت: طول این مسیر ۱۰ کیلومتر است و ۷ کیلومتر آن که در محدوده شهر صدرا قرار دارد، توسط شرکت عمران احداث شده است؛ اما ۳ کیلومتر باقی‌مانده در حریم شهر شیراز است و ما هنوز به نتیجه قابل‌قبولی نرسیده‌ایم.
وی افزود: با توجه به اینکه این موضوع باید در مجموعه مدیریت شهری شیراز حل‌وفصل شود، از فرماندار شهرستان شیراز تقاضا دارم محور حل این مسئله باشند.
کشاورزی موضوع مهم دیگر را آماده‌سازی زیرساخت‌ها در کنار طرح‌های مسکن ملی عنوان کرد و گفت: اگر هم‌زمان با ساخت مساکن ملی زیرساخت‌های لازم آموزشی، بهداشتی و خدماتی دیده نشود، در آینده با مشکل روبه‌رو خواهیم شد. او تصریح کرد: تقریباً با مسکن‌های ملی ۱۰۰هزار نفر جمعیت به شهر صدرا اضافه خواهد شد و خدمات روبنایی هم‌زمان با ساخت مسکن باید آماده شود و از دولت انتظار داریم این موضوع را پیگیری کند.
عضو شورای اسلامی شهر صدرا به چالش باغ‌شهرها اشاره کرد و گفت: موضوعی که از بدو تشکیل شهر صدرا از مشکلات اساسی این شهر بوده، وجود باغ‌شهرهایی‌هایی است که در حریم شهر صدرا قرار دارند. 
وی توضیح داد: بیش از هزار هکتار باغ‌شهری در حریم صدرا وجود دارد که برای برخی حقوق مکتسبه ایجاد شده است. انتظار داریم برای سامان‌دهی باغ‌شهرها اقدام شود تا از آسیب‌های مختلف اجتماعی و امنیتی جلوگیری شده و مباحث مدیریت فنی در ساخت‌وسازها رعایت شود؛ چون در شرایط کنونی بیشتر ساخت‌وسازها به‌صورت غیرمجاز در حال شکل‌گیری است. 

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی