[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۲۷۹۱
  • دوره جدید

زنان، بازیگران تازه عرصه مدیریت، روزنامه شیراز نوین

زنان، بازیگران تازه 
عرصه مدیریت

حضور زنان در عرصه مدیریت، دیگر یک مطالبه اجتماعی یا شعاری سیاسی نیست؛ بلکه امروز به واقعیتی قابل‌لمس در بسیاری از استان‌های کشور تبدیل شده است. دولت چهاردهم با رویکردی متفاوت، نه‌تنها در سطح وزارتخانه‌ها بلکه در فرمانداری‌ها، استانداری‌ها و معاونت‌های کلیدی، بستر تازه‌ای برای حضور زنان فراهم آورده است.
بر اساس آمار رسمی، تاکنون بیش از هزار زن در رده‌های مختلف مدیریتی کشور منصوب شده‌اند؛ از وزرا و معاونان وزیر گرفته تا استانداران، فرمانداران و مدیران کل. این رقم در مقایسه با سال‌های گذشته، جهشی کم‌سابقه به حساب می‌آید. انتصاب زنان در چنین جایگاه‌هایی، اگرچه در نگاه نخست یک تغییر نمادین به نظر می‌رسد، اما در عمل می‌تواند به تحولی عمیق در شیوه حکمرانی و اجرای امور منجر شود. این تغییرات تنها به معنای حضور بیشتر زنان در قاب‌های رسمی نیست. اثرگذاری آنان بر روندهای اجرایی و تصمیم‌سازی به‌سرعت در حال نمایان شدن است. بسیاری از مدیران زن با رویکردی دقیق‌تر و کم‌حاشیه‌تر به مسائل می‌نگرند و همین نگاه تازه، موجب افزایش اعتماد اجتماعی، تسریع در اجرای طرح‌ها و تقویت ارتباط میان مردم و دستگاه‌های اجرایی شده است. افزون بر آن، حضور زنان در مدیریت، تنوع دیدگاه‌ها و نوآوری در حل مسائل را تقویت کرده و الگویی تازه برای حکمرانی محلی به وجود آورده است. شاید یکی از مهم‌ترین آثار این حضور، افزایش مشارکت اجتماعی و امید در میان زنان جوان باشد. وقتی دختری در شهرستانی کوچک می‌بیند که زنی هم‌استانی‌اش به مقام فرمانداری یا معاونت استانداری رسیده است، باور به توانایی‌های خودش دوچندان می‌شود. این همان سرمایه اجتماعی پنهانی است که می‌تواند جامعه را به سمت پویایی و اعتماد بیشتر سوق دهد.
البته نباید از چالش‌ها نیز غافل شد. حضور زنان در مدیریت، هنوز در برخی استان‌ها با مقاومت‌های فرهنگی و ساختاری روبه‌روست. نگاه سنتی به نقش زن، فشارهای اجتماعی و حتی کمبود حمایت‌های حقوقی می‌تواند سرعت این روند را کند کند. اما واقعیت آن است که با وجود تمام این موانع، زنان توانسته‌اند جای خود را باز کنند و با عملکرد مثبتشان، گام به گام دیوارهای ذهنی و اداری را بشکنند.
تجربه نشان داده است که هرجا زنان به مدیریت رسیده‌اند، تعهد، دقت و شفافیت بیشتری در روندها به چشم خورده است. زنان در ساختار اجرایی کمتر گرفتار بازی‌های سیاسی می‌شوند و بیشتر به نتیجه‌گرایی و کارآمدی فکر می‌کنند. همین ویژگی می‌تواند کلید حل بسیاری از گره‌های مدیریتی کشور باشد.
بی‌تردید، جامعه‌ای که نیمی از ظرفیت انسانی خود را در تصمیم‌سازی‌ها نادیده بگیرد، به توسعه پایدار دست نخواهد یافت. امروز که دولت چهاردهم با جدیت در مسیر تحقق عدالت جنسیتی و شایسته‌سالاری گام برداشته، زمان آن رسیده که باور کنیم مدیریت زنان نه یک امتیاز اضافی، بلکه ضرورتی راهبردی برای آینده کشور است.
زنان در استان‌ها نشان داده‌اند که نه‌تنها توانایی اداره بخش‌های کلیدی را دارند، بلکه می‌توانند به نمادی از تغییر و امید در ساختار اداری کشور بدل شوند. اگر این مسیر با جدیت ادامه یابد، شاید بتوان گفت آینده مدیریت در ایران، بیش از هر زمان دیگری، رنگ و بوی زنانگی خواهد داشت.

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی