نقش مؤثر فلفل سبز در سلامت قلب و عروق، روزنامه شیراز نوین
فلفل سبز به عنوان یکی از سبزیجات پرمصرف، سرشار از ویتامینها، مواد معدنی و ترکیبات آنتیاکسیدانی است که مصرف منظم آن به تقویت سیستم ایمنی و سلامت قلب کمک میکند.
به گزارش مهر، فلفل سبز به عنوان یکی از سبزیجات پرمصرف و پرخاصیت، جایگاه ویژهای در سفرههای غذایی مردم دارد. این گیاه سرشار از ویتامینها، مواد معدنی و ترکیبات آنتیاکسیدانی است که مصرف آن به بهبود عملکرد بدن و پیشگیری از بسیاری بیماریها کمک میکند.
مطالعات نشان میدهد مصرف فلفل سبز با کاهش سطح کلسترول بد و تریگلیسیرید خون، از گرفتگی رگها جلوگیری میکند و این ویژگی باعث میشود احتمال ابتلا به فشارخون بالا و بیماریهای قلبی بهطور قابلتوجهی کاهش یابد.
وجود ویتامین C و A در فلفل سبز نقش مهمی در تقویت سیستم ایمنی دارد. این دو ویتامین بدن را در برابر عفونتها مقاوم میسازند و همچنین به حفظ سلامت پوست، چشم و مخاطها کمک میکنند. فلفل سبز خاصیت ضدباکتریایی داشته و مقاومت دستگاه گوارش در برابر عفونتها را بالا میبرد. این گیاه با تحریک ترشح بزاق و اسید معده موجب افزایش اشتها و بهبود فرایند هضم میشود.
خبرها حاکی از آن است که فلفل سبز به عنوان یک مسکن طبیعی در کاهش دردهای شدید از جمله میگرن مؤثر است و علاوه بر این، ترکیبات ضدالتهابی آن برای تسکین بواسیرهای ملتهب نیز مفید گزارش شده است. فلفل سبز با افزایش جریان خون در پوست سر، ریزش مو را نیز کاهش میدهد. همچنین آنتیاکسیدانهای موجود در آن از پیری زودرس پوست جلوگیری میکنند. با وجود فواید بیشمار، متخصصان توصیه میکنند افراد مبتلا به آلرژیهای پوستی یا مشکلات گوارشی، از مصرف بیش از حد فلفل سبز پرهیز کنند؛ چراکه زیادهروی در خوردن آن میتواند علائم حساسیت را تشدید کند. فلفل گیاهی است بوتهای و یکساله که زادگاه اصلی آن سواحل آمریکاست. ساقههای بوته فلفل تا ارتفاع ۷۰ سانتیمتر میرسد و برگهای آن به رنگ سبز تیره و کشیده و نوکتیز هستند و گلها به رنگ سفید و بهصورت تکی و جدا از یکدیگر در انتهای ساقه نمایان میشوند. میوه این گیاه که همان فلفل باشد، در دو نوع خوراکی و زینتی دیده میشود. فلفل در رنگهای سرخ، سبز، زرد و بنفش و به اشکال نازک کشیده، ضخیم و گوشتی کشیده، ضخیم و گوشتی کوتاه، کروی و گیلاسیشکل، بیضوی، کروی و گوجهایشکل دیده میشود. فلفل سبز به عنوان جزء اصلی رژیم غذایی آمریکایی و هندی شناخته میشود و حاوی کپسایسین، ویتامین A ، ویتامین C، ویتامین B ، ویتامین E ویتامین K، آهن، منیزیم، پتاسیم و مس است. علت اصلی مزه تند فلفل به دلیل وجود نوعی آنتیاکسیدان به نام کپسایسین است. مصرف فلفل سبز بدن را در برابر آسیب رادیکالهای آزاد محافظت میکند و باعث کاهش خطر ابتلا به سرطان میشود و کپسایسین موجود در فلفل سبز تند باعث کاهش سطح کلسترول بدن میشود و مقدار بالای ویتامینهای موجود در آن روند پیری را کاهش میدهد. فلفل سبز در دو نوع شیرین و تند وجود دارد؛ نوع تند آن بهواسطه وجود کپسایسین میتواند خواص بیشتری داشته باشد؛ ولی خواص فلفل سبز بهصورت مشترک جزء خواص انواع فلفل شیرین و فلفل تند محسوب میشود؛ ازجمله بهبود خلقوخو که مصرف فلفل سبز باعث ترشح هورمون آندورفین در مغز شده و منجر به شادی فرد میشود و حمایت و تحریک سیستم قلبیعروقی، پیشگیری از تصلب شرایین و فشارخون، پایین آوردن کلسترول و تری گلیسرید. تحقیقات نشان داده است افرادی که هر روز هنگام غذا فلفل سبز مصرف میکنند، خیلی کمتر نسبت به دیگران به بیماریهای قلبیعروقی دچار میشوند. خاصیت ضدباکتری فلفل سبز باعث افزایش مقاومت بدن در مقابل عفونتهای معده و روده است و میتواند اسهال عفونی را درمان کند و التهاب و درد بواسیر را کاهش دهد. فلفل سبز به عنوان داروی ضد ریزش مو به کار میرود و از فولیکول مو در برای اثرات مضر دی هیدروتستسترون محافظت میکند. فلفل حاوی سیلیکونی طبیعی است که جریان خون را به سمت پوست سر و فولیکولهای مو افزایش میدهد و باعث افزایش و تقویت رشد مو میشود. فلفل سبز غنی از آنتیاکسیدانهایی است که به حفظ ایمنی بدن در برابر سرطان کمک میکند. این فلفل سطح قند خون را تنظیم میکند؛ بنابراین برای افراد دیابتی بسیار مفید است. مقادیر بالای فیبر خوراکی موجود در آن به پاکسازی رودهها کمک کرده و از یبوست پیشگیری میکند و خواص ضدالتهابی فلفل سبز به تسکین درد و تورم بیماریهای استئوآرتریت و آرتریت روماتوئید کمک میکند.
مقادیر بالای ویتامین A و C باعث افزایش سیستم ایمنی بدن شده و با افزایش غشای مخاطی سالم در مسیر بینی و ریهها، از بدن در برابر عوامل بیماریزا، بهخصوص بیماریهای سیستم تنفسی و ریهها محافظت میکند. وجود ویتامین E بالا در فلفل سبز باعث عملکرد بهتر تولید چربی طبیعی پوست شده و به بهبود شرایط پوست کمک میکند و محتوای بالای کلسیم و ویتامین K در فلفل سبز به کاهش خطر ابتلا به پوکی استخوان کمک کرده و به حفظ سلامت دندانها و مخاط بدن کمک میکند.
تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
خبرهای تصادفی روزنامه شیراز نوین