[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۲۵۳۳
  • دوره جدید

هوش مصنوعی نردبان بهره‌وری و پایان خام‌فروشی ، روزنامه شیراز نوین

ر نشست مشترک علی نیک‌عهد، مدیر مرکز زمین‌شناسی و اکتشافات منطقه جنوب کشور، و کریم مجرب، مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان فارس، بر ضرورت توسعه پایدار معادن، استفاده از فناوری‌های نوین مانند هوش مصنوعی و رفع خام‌فروشی مواد معدنی تأکید شد. دیدار مشترک علی نیک‌عهد، مدیر مرکز زمین‌شناسی و اکتشافات منطقه جنوب کشور، با کریم مجرب، مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان فارس، با هدف تقویت تعاملات علمی و اجرایی و ایجاد هم‌افزایی در حوزه معدن برگزار شد.
در این دیدار، استفاده هوشمندانه از فناوری‌های نوین از جمله هوش مصنوعی در فرایندهای اکتشاف، بهره‌برداری و مدیریت منابع معدنی، به‌عنوان یکی از الزامات توسعه پایدار مورد‌تأکید قرار گرفت. مجرب نیز اظهار داشت: استفاده از هوش مصنوعی در فرایندهای اجرایی بخش معدن، فرصت مناسبی برای ارتقای بهره‌وری، کاهش هزینه‌ها و تصمیم‌گیری دقیق‌تر فراهم می‌آورد. در ادامه نیک‌عهد با اشاره به اهمیت تحول دیجیتال در بخش معدن گفت: شناسایی دارایی‌های معدنی به کمک هوش مصنوعی می‌تواند دقت و سرعت فرایندهای اکتشافی را به شکل چشم‌گیری افزایش دهد.
رفع خام‌فروشی مواد معدنی از دیگر محورهای کلیدی این گفت‌وگو بود. طرفین با اشاره به خسارات اقتصادی ناشی از صادرات مواد خام، خواستار برنامه‌ریزی جدی برای فراوری، ایجاد ارزش‌افزوده و بهره‌برداری هوشمندانه از ذخایر معدنی شدند.
همچنین، انجام اکتشافات جامع و نظام‌مند در سطح استان فارس به‌عنوان زیربنای توسعه معدنی پایدار مورد‌تأکید قرار گرفت. کارشناسان معتقدند بدون شناسایی دقیق ظرفیت‌های پنهان زمین‌شناسی، امکان برنامه‌ریزی هدفمند برای آینده معدن کشور فراهم نخواهد بود. در پایان این نشست، توافق شد که نقشه‌راه مشترکی برای توسعه علمی بخش معدن استان طراحی شود تا ضمن افزایش بهره‌وری، زمینه اشتغال پایدار، جلوگیری از اتلاف منابع و تحقق اهداف کلان اقتصادی در جنوب کشور فراهم آید.

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی