کدوحلوایی سرشار از آنتیاکسیدانها، بهویژه بتاکاروتن است که بدن آن را به ویتامین A تبدیل میکند. ویتامین A با پیشگیری از آسیبهای اکسیداتیو و کاهش التهاب، از عملکرد کبد حمایت میکند.
به گزارش مشرق، در طول پاییز، برداشت میوهها و سبزیجات موردانتظار در بازارهای کشاورزان و فروشگاههای مواد غذایی آغاز میشود. کدوتنبل یا کدوحلوایی که به نظر میرسد همه توجهات را به خود جلب میکند، فقط برای تزیین نیست؛ آنها سرشار از فواید سلامتی زیادی هستند.
کدوحلوایی به خانواده کدو تعلق دارد. رنگ آن معمولاً زرد پررنگ یا نارنجی تیره است و پوست ضخیم و ناصافی دارد. کدوحلوایی یا کدوتنبل طعم شیرین و بافت نرم و لطیفی دارد. کالری کدوحلوایی بسیار کم است. از خواص آن برای دستگاه ادراری، خاصیت ضد سنگ ادراری، مدر بودن و ممانعت از تشکیل برخی کریستالها در کلیههای سنگساز است.
خواص کدوحلوایی در طب ایرانی
طبع کدوحلوایی سرد است و انواع کدو، ادرارآور و تببر است. تخم کدو، بهخصوص پوست سبزرنگ آن ضدکرم است؛ در نتیجه مصرف مقدار ۷۵ تا ۱۰۰ گرم تخم کدو درمورد افراد بزرگسال و ۳۷ تا ۵۰ گرم آن درمورد اطفال تجویز شده است. کدوحلوایی سینه را نرم و اخلاط و سرفه را آسان میکند. اگر از کدوحلوایی پخته بهصورت کرم برای صورت استفاده کنید، صورت شما را براق و زیبا میکند. روغن تخم کدو برای تسکین درد بواسیر بسیار مفید است.
سرشار از پتاسیم
یکی از مهمترین مواد معدنی در بدن، پتاسیم کلیدی در تنظیم فشارخون و محافظت از بدن در برابر سکته و بیماریهای قلبی است. یک رژیم غذایی غنی از پتاسیم میتواند فشارخون را با حذف سدیم اضافی از بدن کاهش دهد.
سرشار از فیبر
هر فنجان کدوحلوایی ۳ گرم فیبر دارد که به ما کمک میکند احساس سیری طولانیتری داشته باشیم. خوردن یک وعده غذایی غنی از فیبر نهتنها انرژی شما را در طول روز حفظ میکند، بلکه به سلامت گوارش و جلوگیری از یبوست نیز کمک میکند.
ویتامین A
کدوحلوایی حاوی یک آنتیاکسیدان قوی به نام بتاکاروتن است که پس از مصرف به ویتامین A تبدیل میشود. یک فنجان کدوتنبل بیش از ۸۰ درصد از نیاز روزانه توصیهشده به ویتامین A را تأمین میکند. ویتامین A به جلوگیری از آسیب به چشمها کمک میکند و بینایی ما را واضح نگه میدارد.
کدوحلوایی به دلیل فواید سلامتی خود بسیار موردتوجه قرار میگیرد و دلیل خوبی نیز دارد. کدوحلوایی زمستانی یک سبزی نیست؛ بلکه میوهای سالم میباشد که حاوی دانههای خوراکی مغذی نیز است. کدوتنبل منبع تغذیه است؛ مملو از ویتامینها، آنتیاکسیدانها و فیبر میباشد و به دلیل طعم و بافت شیرینش، یک افزودنی عالی برای هر وعده غذایی محسوب میشود.
فواید کدوتنبل برای سلامتی کودکان
اگر میخواهید به سرعت بخشیدن به روند رشد بینایی کودکانتان کمک کنید و همچنین اقداماتی را برای جلوگیری از سایر عوارض مربوط به چشم در آینده انجام دهید، کدوحلوایی معجزه میکند. دلیل اصلی این امر این است که کدوحلوایی سرشار از ویتامین A میباشد که یک ماده مغذی ضروری برای بینایی خوب محسوب میشود.
دریافت ویتامین A کافی به کودک شما این امکان را میدهد که هم در روز و هم در شب بهتر ببیند که البته به معنای داشتن کودک شادتر است؛ بنابراین برای بینایی کودک خود، حتماً باید از کدوتنبل در پاییز استفاده کنید.
کمک به هضم غذا
یکی دیگر از مواردی که میتواند باعث ناراحتی کودکان شود، اجابت مزاج آنهاست. گاهی اوقات مطمئن شدن از تعادل مناسب غذاها برای تثبیت سیستم گوارشی کودک و جلوگیری از یبوست ممکن است سخت باشد. کدوتنبل یک منبع عالی از فیبر است؛ اما میتوانید برای تنظیم حرکات روده به آن اعتماد کنید.
خواص کدوحلوایی در بارداری
کدوحلوایی یک منبع عالی از فولات (ویتامین B۹) بوده که مصرف آن در دوران بارداری ضروری است. مصرف کافی فولات به پیشگیری از نقصهای لوله عصبی در جنین کمک کرده و از رشد سالم مغز و نخاع او پشتیبانی میکند. همچنین بتاکاروتن موجود در کدوحلوایی برای رشد جنین، تقویت سیستم ایمنی و رشد چشمها ضروری است.
ویتامینها و مواد معدنی موجود در کدوحلوایی از جمله ویتامین A و ویتامین C، برای مادر و کودک مفید هستند. با این حال، باید توجه داشت که مصرف زیاد آن در دوران بارداری و شیردهی میتواند رودهها را بیش از حد تحریک کرده و منجر به ناراحتی گوارشی شود. بدینترتیب، اگر تمایل دارید که کدوحلوایی و تخمه آن را در دوران بارداری و شیردهی به رژیم غذایی خود اضافه کنید، اندازه آن را رعایت کنید.
تأمین مواد مغذی ضروری
کدوتنبل مملو از مواد مغذی ضروری است. برخی از مهمترین چیزها برای کمک به رشد کودک را میتوان از طریق کدوتنبل در رژیم غذایی او به دست آورد. کدوتنبل حاوی کلسیم است که به رشد استخوانهای قویتر کمک میکند. منیزیم همچنین برای این امر مفید بوده و نیز بهطور طبیعی آرامبخش است.
کدوتنبل همچنین سرشار از فسفر میباشد که فواید زیادی برای رشد کودک دارد. این از عملکرد مغز گرفته تا هضم، حفظ سلولهای بافتی و متعادل کردن هورمونها را شامل میشود. همچنین مقدار زیادی پتاسیم در آن وجود دارد که تعادل آب و اسید را در خون تنظیم
میکند.
خواص کدوحلوایی برای کبد
کدوحلوایی سرشار از آنتیاکسیدانها، بهویژه بتاکاروتن است که بدن آن را به ویتامین A تبدیل میکند. ویتامین A با پیشگیری از آسیبهای اکسیداتیو و کاهش التهاب، از عملکرد کبد حمایت میکند. استرس اکسیداتیو و التهاب از عوامل اصلی بروز بیماریهای کبدی مانند بیماری کبد چرب و سیروز کبدی هستند.
خواص کدوحلوایی برای سرماخوردگی
کدوحلوایی یک غذای مغذی است که میتواند به تقویت سیستم ایمنی و پیشگیری از سرماخوردگی کمک کند. این گیاه غنی از ویتامینهای A و C است که هر دو به حفظ سیستم ایمنی سالم کمک میکنند. ویتامین A نقش مهمی در حفظ سلامت پوست و غشاهای مخاطی دارد و اولین سد در برابر پاتوژنهای بیماریزاست. همچنین ویتامین C بهدلیل خواص آنتیاکسیدانی خود میتواند تولید و عملکرد سلولهای سفید خون که بخشی از سیستم ایمنی هستند را تقویت کند.
دستورالعملهای آسان پخت کدوحلوایی
مانند بسیاری دیگر از میوهها و سبزیجات فصلی، کدوتنبل بهراحتی پخته میشود و در غذاهای اصلی و دسرها گنجانده میشود. برای استفاده از کدوتنبل میتوانید آن را تفت داده یا بخارپز کنید و به سوپ و آش اضافه نمایید.
به یاد داشته باشید که مصرف بیش از حد کدوحلوایی و دانههای آن ممکن است عوارضی مانند مشکلات گوارشی، واکنشهای آلرژیک یا تداخل با برخی داروها ایجاد کند. اگر تمایل به اضافه کردن کدوحلوایی و دانههای آن به رژیم غذایی خود دارید، توصیه میکنیم درباره میزان موردنیاز بدنتان به این میوه، با یک متخصص تغذیه مشورت کنید.