وافل یکی از انواع شیرینیهای خوشمزه و لذیذ است که خیلی راحت و سریع درست میشود و بافتی نرم و لطیف دارد. از وافل میتوانید بهعنوان یک میانوعده یا یک دسر شیک و مجلسی و با انواع میوهها برای پذیرایی استفاده کنید. برای آشنایی کامل و مرحلهبهمرحله با طرز تهیه وافل، در ادامه با ما همراه باشید.
مواد لازم
آرد: ۲ لیوان
تخممرغ: ۲ عدد
شکر: ۵ قاشق غذاخوری
بیکینگپودر: ۲ قاشق مرباخوری سرصاف
روغن: یکسوم لیوان
شیر: یکونیم لیوان
اسانس وانیل: ۵ قطره
طرز تهیه
مرحله ۱: آمادهسازی تخممرغ و شکر
ابتدا تخممرغها را داخل یک ظرف بریزید و هم بزنید تا از لختگی خارج شوند و کمی پف کنند و بافت آنها یکدست شود؛ سپس شکر را به تخممرغها اضافه کنید و هم بزنید تا کاملاً با هم مخلوط شوند و بافت یکدست و کرمرنگ و کشداری تشکیل شود.
مرحله ۲: اضافهکردن وانیل و شیر
سپس مقداری وانیل را به مخلوط اضافه کنید و هم بزنید تا عطر وانیل در مخلوط مواد پخش شود و بوی زهم تخممرغها را از بین ببرد؛ بعد مقداری شیر را که به دمای محیط رسیده است، به مواد اضافه کنید و کمی هم بزنید تا با هم مخلوط شوند.
مرحله ۳: افزودن روغن و آرد
کمی روغن مایع را به مخلوط مواد اضافه کنید و بهاندازهای که با هم مخلوط شوند، هم بزنید؛ سپس در یک ظرف دیگر آرد را الک کنید تا بافت آن سبک و یکدست شود و بعد بیکینگپودر را به آن اضافه کنید و هم بزنید تا با هم ترکیب و یکدست
شوند.
مرحله ۴: مخلوطکردن مواد
ترکیب آرد را کمکم روی مخلوط مواد بریزید و با همزن دستی هم بزنید تا با هم مخلوط شوند و بافت صاف، یکدست، نرم و لطیفی تشکیل شود؛ بعد قالب وافل را با کره یا روغن مایع کامل چرب کنید و سپس مایه وافل را داخل آن بریزید.
مرحله ۵: پخت وافل در دستگاه وافلساز
قالب را داخل دستگاه وافلساز قرار دهید و اجازه دهید تا وافل خوب بپزد و آماده شود. اگر دستگاه وافلساز در دسترس ندارید، میتوانید از فر برای پخت استفاده کنید؛ اما کیفیت وافل به تردی زمانی که از دستگاه وافلساز استفاده میکنید،
نمیشود.
مرحله ۶: استفاده از فر برای پخت وافل
برای استفاده از فر، داخل قالب سیلیکونی یا چدنی را چرب کنید و سپس مایه وافل را داخل آن بریزید و قالب را در فر که از ۱۰ دقیقه قبل گرم شده است، قرار دهید؛ بعد دمای فر را روی ۲۰۰ درجه سانتیگراد یا ۳۵۰ درجه فارنهایت تنظیم کنید.
مرحله ۷: پخت نهایی وافل در فر
اجازه دهید تا وافلها به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه در فر بپزند و سطح آنها طلاییرنگ شود؛ بعد از آن قالب وافلها را از فر بیرون بیاورید و در دمای محیط قرار دهید تا کمی سرد و خنک شوند و آنها را بهآرامی از داخل قالب بیرون بیاورید.
مرحله ۸: تزیین و سرو وافل
بهدلخواه و با سلیقه خودتان روی وافلها مقداری عسل یا شکلات ذوبشده بریزید و آنها را با پودر یا خلال پسته، پودر نارگیل، مغز گردوی خردشده، خلال بادام، مغز فندق خردشده و برشهای حلقهای موز و توتفرنگی تزیین کنید. در آخر وافل را در شکل و اندازه دلخواه برش بزنید و در ظرف مناسب قرار دهید و بهعنوان یک میانوعده خوشطعم و لذیذ بههمراه بستنی وانیلی یا شکلاتی سرو کنید. نوش جان.