[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۲۵۳۱
  • دوره جدید

شیراز، دروازه سلامت خاورمیانه، روزنامه شیراز نوین

  شیرازنوین/ گروه تحلیل و بررسی اخبار
شیراز، شهری با سابقه‌ای ممتاز در حوزه پزشکی و درمان، امروز در مسیر تحولی بنیادین قرار دارد. این شهر که سال‌هاست به‌عنوان یکی از قطب‌های درمانی کشور شناخته می‌شود، اکنون با اجرای پروژه عظیم «شهر سلامت» در منطقه ویژه اقتصادی، در حال تبدیل‌شدن به یکی از مراکز اصلی گردشگری درمانی در غرب آسیاست. پروژه شهر سلامت شیراز که در دهه ۸۰ تصویب شد، یکی از بزرگ‌ترین طرح‌های درمانی کشور محسوب می‌شود. این مجموعه در زمینی به وسعت ۹۶۴ هکتار در مسیر بزرگ‌راه شیراز-سپیدان و در نزدیکی روستای کلستان در حال ساخت است. فاز نخست این پروژه تاکنون بیش از ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و زیرساخت‌های آن آماده بهره‌برداری هستند. در این شهر تخصصی، ساخت بیمارستان‌های فوق‌تخصصی، کلینیک‌های پیشرفته، هتل‌های اقامتی، مراکز فرهنگی، شهربازی، واحدهای مسکونی ویژه کادر درمان، مراکز طب سنتی و ایرانی، کارخانه‌های دارویی با فناوری پاک، مراکز ورزشی و رفاهی، و فضاهای فراوری گیاهان دارویی پیش‌بینی شده است. این زیرساخت‌ها با هدف ارائه خدمات جامع درمانی و جذب گردشگران سلامت از کشورهای منطقه طراحی شده‌اند. شیراز با در اختیار داشتن بیش از ۹.۸ درصد از ظرفیت تخت‌های بیمارستانی کشور، در صدر شهرهای ایران از نظر توان درمانی قرار دارد. بیمارستان‌هایی چون نمازی، شهید فقیهی، ابوعلی سینا، کوثر و MRI نه‌تنها به ساکنان استان فارس، بلکه به بیماران استان‌های هم‌جوار نظیر بوشهر، هرمزگان و کهگیلویه و بویراحمد خدمات ارائه می‌دهند. آمارها نشان می‌دهد که حدود یک‌سوم مراجعه‌کنندگان به مراکز درمانی شیراز از خارج استان هستند.
دانشگاه علوم‌پزشکی شیراز نیز با بیش از ۱۰هزار دانشجو، ۱۰۰۰ عضو هیئت علمی، ۱۸ دانشکده تخصصی و
۶۰ مرکز تحقیقاتی، یکی از مراکز علمی برجسته کشور در حوزه سلامت محسوب می‌شود. این دانشگاه با تربیت نیروهای متخصص و همکاری با مراکز تحقیقاتی در زمینه‌هایی چون پیوند اعضا، ژنتیک و فناوری‌های نوین پزشکی، نقش مهمی در ارتقای سطح علمی و درمانی کشور ایفا کرده است.
در میزگرد اقتصادی شبکه خبر با محوریت طرح «ایران جان، فارس ایران»، سه چهره برجسته حوزه سلامت از شیراز شامل دکتر سید‌بصیر هاشمی، رئیس دانشگاه علوم‌پزشکی شیراز؛ دکتر محمدهادی ایمانیه، عضو دائم فرهنگستان علوم‌پزشکی ایران؛ و هادی منصوری، مدیرعامل پروژه شهر سلامت شیراز، به بررسی ابعاد مختلف این طرح پرداختند. دکتر هاشمی با اشاره به ضریب اشغال بالای تخت‌ها در شیراز (بیش از 
۹۰ درصد)، از ساخت بیمارستان‌های جدید مانند نمازی ۲، میانرود و مراکز درمانی شرق شیراز خبر داد. او همچنین تأکید کرد: مهاجرت پزشکان با اصلاح زیرساخت‌ها و حمایت‌های هدفمند قابل‌کنترل است. به گفته وی، استان فارس در تعداد بیمارستان‌ها رتبه چهارم و در تعداد تخت‌های فعال رتبه هفتم کشور را دارد. دکتر ایمانیه نیز با اشاره به سابقه ۷۵‌ساله دانشگاه علوم‌پزشکی شیراز، از وجود پارک علم و فناوری سلامت، مراکز رشد، و ۳۶ کلینیک تخصصی در شهر سلامت خبر داد. او نقش خیرین را در توسعه زیرساخت‌های درمانی استان بسیار مؤثر دانست و اعلام کرد که در دو دهه گذشته، بیش از ۱۰۰هزار میلیارد تومان توسط خیرین در ساخت مراکز درمانی سرمایه‌گذاری شده است. هادی منصوری، مدیرعامل پروژه شهر سلامت، با اشاره به ظرفیت اشتغال‌زایی ۳۶‌هزار نفری این طرح، از ساخت ماکت فاز اول شهر سلامت با مساحت ۱۳۸ هکتار خبر داد که قرار است در نمایشگاه اکسپو شیراز رونمایی شود. او همچنین خواستار اختصاص خطوط اعتباری از بودجه عمومی، صندوق توسعه ملی و فاینانس برای تسریع در توسعه این پروژه شد. از دیگر پیشنهادات مطرح‌شده در این نشست، تأسیس کنسولگری‌های منطقه‌ای در شیراز برای تسهیل جذب گردشگران درمانی، تعرفه‌گذاری آزاد خدمات درمانی در منطقه ویژه سلامت، و تسهیل ارتباط با ایرانیان مقیم کشورهای حوزه خلیج‌فارس بود. پروژه شهر سلامت شیراز با هدف ارتقای جایگاه سلامت در کشور، حفظ و جذب پزشکان متخصص، توسعه گردشگری درمانی، و جذب سرمایه‌گذار داخلی و خارجی طراحی شده است. این طرح می‌تواند ضمن تقویت جایگاه اقتصادی شیراز و استان فارس، سهم قابل‌توجهی در کاهش نرخ بیکاری، رشد صنعت گردشگری درمانی و توسعه پایدار کشور ایفا کند. 
در نهایت، با توجه به موقعیت جغرافیایی مناسب، آب‌وهوای مطلوب، ظرفیت علمی و درمانی بالا و طراحی جامع، شهر سلامت شیراز در مسیر تبدیل‌شدن به یکی از مراکز اصلی درمانی و گردشگری سلامت خاورمیانه قرار گرفته است؛ طرحی که می‌تواند نام شیراز را در نقشه جهانی سلامت تثبیت کند. 

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی