دلایل سیاهشدن قابلمه روی و راهکارهای سفیدکردن آن، روزنامه شیراز نوین
اگر شماهم جزو افرادی هستید که به آشپزی در ظروف روی علاقه دارید اما ظروفتان به دلیل استفاده زیاد سیاه شدهاند میتوانید با انجام ترفندهایی آنها را سفید کنید. به گزارش نمناک، قابلمه روی یکی از انواع قابلمههای موجود در بازار است که تا چند سال گذشته نقش بزرگی را در آشپزخانه ایفا میکرد، اما به دلیل سیاه شدن این قابلمهها و وقتگیر بودن سفید کردن آنها، این روزها استفاده از قابلمههای این جنسی با کاهش روبهرو شده است. اگر شما از طرفداران پخت و پز در این ظروف هستید و دوست دارید در قابلمه روی غذا بپزید، این مطلب را بخوانید:
چرا قابلمه روی سیاه میشود؟
درون ظروف روی در اثر جوشاندن آب، پختن حبوبات و یا برنج، علت قرار گرفتن روی آتش و یا حرارت نامناسب، بخار روغن و ... سیاه میشود.
چگونه قابلمه روی را سفید کنیم؟
از روشهای سفید کردن قابلمههای روی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
سفید کردن قابلمه روی با مواد شوینده
اگر قابلمه روی شما زیاد سیاه نشده است، شما میتوانید با مقداری آب و مایع ظرفشویی آن را مثل روز اول سفید کنید. برای سفید کردن قابلمه رویی، کمی آب گرم و مواد شوینده را مخلوط کرده و بگذارید به مدت 5 دقیقه در قابلمه بماند؛ سپس با سیم ظرفشویی قابلمه را تمیز کنید.
سفید کردن قابلمه روی با جوش شیرین
4 قاشق غذاخوری جوش شیرین و نصف لیوان آب را ترکیب کرده، درون قابلمه بریزید و قابلمه سیاهشده را روی شعله قرار دهید. پس از آنکه مقداری مایع درون قابلمه جوشید، شعله را خاموش کرده و به کمک یک برس یا سیم قابلمه را تمیز کنید.
سفید کردن قابلمه روی سوخته با لیمو
بعد از جدا کردن مواد غذایی و خرده ذرات باقیمانده از قابلمه کف آن را به مقدار زیاد با جوش شیرین بپوشانید، یک لیمو را از وسط نصف کنید و با قسمت گوشتی آن و خمیر جوش شیرین، ظرف را کاملاً برق بیاندازید.
سفید کردن قابلمه روی با سرکه
برای سفید کردن قابلمه روی مقداری جوش شیرین در ظرف سیاهشده بریزید و بعد از افزودن مقداری سرکه بگذارید کمی بماند؛ سپس به کمک اسکاچ زبر یا سیم ظرفشویی قابلمه را بشویید.
سفید کردن قابلمه روی با آباکسیژنه
برای سفید کردن قابلمه رویی، مقداری جوش شیرین در ظرف سیاهشده بریزید و سپس کمی آباکسیژنه به آن بیافزایید. اجازه دهید این ترکیب چند دقیقه درون ظرف بماند و سپس به کمک اسکاچ زبر یا سیم ظرفشویی قابلمه را بشویید.
سفید کردن قابلمه روی با صابون
برای سفید کردن ظروف روی صابون را روی سیم ظرفشویی بکشید و با همان قسمت سیم قابلمه روی را بسابید و براق کنید. سپس با اسکاج و مایع ظرفشویی قابلمهها را خوب بشویید و آبکشی کنید تا دیگر بوی صابون ندهد.
سفید کردن قابلمه روی با گازپاککن
برای از بین بردن سیاهی قابلمه روی میتوانید از گاز پاککن استفاده نمایید؛ مقداری گاز پاککن را بر محل سیاهی قابلمه بریزید و پس از نیم ساعت بشویید.
چگونه از سیاه شدن قابلمه روی جلوگیری کنیم؟
چند قطره آبلیمو یا سرکه هنگام پخت برنج، سوپ، آش و یا خورشت در ظروف روی بریزید، زیرا اینگونه با جوشیدن غذا ظروف روی سیاه نمیشود.
از گذاشتن ظروف روی بر روی شعله و حرارت مستقیم، شعله اجاق گاز چرب و کثیف پرهیز کنید. برای جلوگیری از سیاه شدن بدنه قابلمه روی، کف و بدنه اطراف قابلمه را به مایع ظرفشویی آغشته کنید.
برای جلوگیری از سیاه شدن بدنه قابلمه روی، شعله اجاق گاز را تا حد ممکن تمیز نگه دارید.
تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
خبرهای تصادفی روزنامه شیراز نوین