رولت خرما یکی از انواع خرماهای مجلسی است که امروزه بیشتر در مراسمهای ختم استفاده میشود. برای مشاهده این آموزش در ادامه با ما همراه باشید.
مواد لازم برای ۲۵ رولت خرمایی
خرما: ۷۰ عدد
آرد سنگک: ۳۰۰ گرم (۲ و یکدوم پیمانه)
گردوی خردشده: ۱ پیمانه
کره: ۵۰ گرم
روغن مایع: یکدوم پیمانه
روغن جامد: ۳ قاشق غذاخوری
دارچین: یکدوم قاشق چایخوری
طرز تهیه
مرحله اول
ابتدا پوست و هستههای خرما را جدا میکنیم؛ سپس خرماها را بههمراه ۳ قاشق غذاخوری روغن جامد یا کره در یک تابه مناسب تفت میدهیم تا خرماها کاملاً نرم شوند. بعد آنها را با گوشتکوب میکوبیم تا کاملاً له و یکدست شوند.
مرحله دوم
در ادامه دارچین را اضافه میکنیم و پس از مخلوط کردن با خرماها، تابه را از روی حرارت کنار میگذاریم تا خرماها خنک شوند. در ادامه آرد را داخل یک تابه مناسب میریزیم و به مدت ۳۰ دقیقه روی حرارت بسیار ملایم تفت میدهیم.
مرحله سوم
توجه داشته باشید آرد نباید خیلی تغییر رنگ دهد. پس از ۳۰ دقیقه تفت دادن، آرد تفت دادهشده را الک میکنیم و مجدداً به تابه برمیگردانیم. حالا ۵۰ گرم کره یا روغن جامد به تابه اضافه و با آرد مخلوط میکنیم.
مرحله چهارم
برای اینکه ممکن است تمام روغن مایع مصرف نشود، باید آن را کمکم به ارد اضافه کنیم. روغن مایع را تا زمانی که آرد به شکل حلوای سفت در بیاید، اضافه میکنیم و حدود ۱۰ دقیقه دیگر مواد را روی حرارت ملایم تفت میدهیم.
مرحله پنجم
در این مرحله خرما را بین 2 نایلون چربشده قرار میدهیم و با وردنه بهصورت یکدست به ضخامت نیم سانتیمتر باز میکنیم. حالا نایلون بالایی خرما را برمیداریم و مخلوط آرد و روغن را نیز روی خرما بهصورت یکدست پهن میکنیم.
مرحله ششم
اضافه کردن گردو اختیاری است. اگر دوست دارید گردو اضافه کنید، آن را روی مواد بهصورت یکدست تقسیم کنید. گردوها را کمی فشار میدهیم تا داخل مواد فرو بروند. حالا بادقت و بهآرامی با کمک نایلون مواد را رول میکنیم.
مرحله هفتم
حالا رولت خرما را به مدت ۸ ساعت در یخچال قرار میدهیم تا کاملاً منسجم شود؛ سپس آن را از یخچال خارج کرده و با فاصله یک سانتیمتر برش میزنیم. حتماً بگذارید رولت مدت زیادی در یخچال بماند؛ چون ممکن است موقع برش زدن له شود. نوش جان.